Makarov

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#616 » ned 27. říj 2013, 20:37

To pouzdro s náhradním zásobníkem jsem taky zkoušel, sice ne na Maka ale na Alfu Defender, ale zásadní věci budou podobné:
1) zásobník na straně silné ruky prostě není dobrý nápad. Lovit zásobník křížem je značně složité a pomalé.
2) podle mé zkušenosti je boule pod oblečením jako od podstatně větší zbraně...

Kublajchán

Příspěvek#617 » ned 27. říj 2013, 22:03

MouseSentinel - na zimu je vhodnější podpažák - nic nebude vidět (pokud to nebude jen pod košilí nebo tenounké bundě) a je to o řád pohodlnější.

sided
moderátor

Příspěvek#618 » pon 28. říj 2013, 08:12

Pouzdra řešte tady

Matt007

Příspěvek#619 » sob 2. lis 2013, 09:08

Pánové, máte někdo na svém Makarovu nějaký slušně vypadající a funkční Grip (Hogue nebo jiné?)
potřebuji inspiraci. Tak jestli můžete třeba nahodit foto a nějaký odkaz, kde se dá koupit?
Díky

MouseSentinel

Příspěvek#620 » pon 4. lis 2013, 13:17

No, taky bych se k tomu dotazu přidal. Tu cihlózní rukojeť by bylo docela dobré něčím vylepšit:)

Bohuliby

Příspěvek#621 » pon 4. lis 2013, 14:39

Pročti vlákno od začátku, něco tam je.

Kublajchán

Příspěvek#622 » pon 4. lis 2013, 18:37

Mám čínské střenky - pro praváka OK, ruka sedí perfektně. Jen pak není vhodná pro střelbu levačkou a do vnitřního opaskového pouzdra. Navíc to chce spešl šroub, který nemám a u nás se neprodává, leda že by střelci nevadil vyčnívající šroub do dlaně.
Výhoda té cihlózní střenky je právě její tvar cihly - je to úzký a dobře se drží v obou rukách. Na tom bych nic neměnil.

MouseSentinel

Příspěvek#623 » pon 4. lis 2013, 18:55

Mohl bys prosím ukázat nějaké foto těch čínských střenek? Už jsem o nich slyšel, ale ještě neviděl. Díky:)
Jako ta cihla má určitě něco do sebe. Pasuje mezi kde co, jen né do dlaně střelce:D Proto by možná nebylo od věci najít nějaký šikovný návlek na rukojeť.

Matt007

Příspěvek#624 » úte 5. lis 2013, 08:14

Ano je pravda, že se ta cihlozní rukojeť nedrží špatně, ale s tím Gripem by to přeci mohlo být o chlup lepší. No ty čínské pro mě jako pro leváka opravdu nic neřeší.
Našel jsem tohle http://gunpro.cz/product_info.php?cPath ... cts_id=691
Makarov tam psán není tak nevím jestli by to bylo vhodné, z obchodu se mi na mail taky ještě neozvali. Tak kdyby někdo něco náhodou našel tak budu vděčný za odkaz.

berkelay

Příspěvek#625 » stř 6. lis 2013, 21:02

Jen pro pobavení:
http://www.youtube.com/watch?v=IAEbbhRJNYw

ti co mají Makarova jako mazlíka to asi budou chvíli rozdýchávat, ale je to krásná ukázka toho, jaký je Mak díky své jednoduchost a kvality konstrukce "nezmar", který plní svoji funkci za všech okolností

v rychlosti obsah videa:
Střelba z Maku vytaženého z bahna, vody s bahnem, suchého písku, mokrého písku, se zásobníkem vymáchaném v písku a nakonec výstřel z Maku ponořeného ve vodě.
Jak jistě tušíte, Mak dokázal vyprázdnit zásobník ve všech případech :)

MouseSentinel

Příspěvek#626 » stř 6. lis 2013, 21:06

Asi právě tohle video bylo TO lomítko, na jehož účet jsem se nakonec rozhoupal pro nákup jednoho kousku:D

Matt007

Příspěvek#627 » stř 6. lis 2013, 21:23

Jojo tohle video dobře znám, a taky bylo jedno z těch, které mě pomohli při volbě zbraně.
No ale v životě bych tohle tomu svýmu Mazliku neudělal.
Video fajn, dobrý vědět, že ta pistole bude fungovat v každých podmínkách.

berkelay

Příspěvek#628 » stř 6. lis 2013, 21:36

MouseSentinel: tak tomu věřím, sice se mi vzhled Makarova zrovna nezamlouvá, Walter PPK je podle mne mnohokrát hezčí, ale rozhodně na něj nemůže být takové spolehnutí, jako na Maka. Proto to zřejmě bude má první zbraň na nošení, které svěřím ochranu sebe a mé rodiny

Mimochodem, nemáte někdo nějaké informace o tom, zda jsou nebo v dohledné době budou k prodeji nestřílené uloženky? Zatím na internetu nalézám pouze soukromé inzeráty s Maky v kdovíjakém stavu.

jinda voyer

Příspěvek#629 » stř 6. lis 2013, 21:46

berkelay píše:Mimochodem, nemáte někdo nějaké informace o tom, zda jsou nebo v dohledné době budou k prodeji nestřílené uloženky? Zatím na internetu nalézám pouze soukromé inzeráty s Maky v kdovíjakém stavu.

V Praze nikde nejsou a neví se, zda vůbec budou...v BVS mi řekli, že kdyby jich měli 100, budou do týdne pryč. Je prý problém v tom, že armádní sklady východního bloku se vyprodávají do "rozvojových" zemí za cenu kolem 300 USD a výše. U nás by se k tomu musela připočíst tormentace, DPH a nějaká marže...takže si spočti, za kolik by ta pistole byla...proto to sem nikdo nevozí :x
Jinak se občas objeví nějaká komise, v nic moc stavu...a když je to prodej soukromé uloženky, tak se to šplhá taky dost vysoko...

btw...to video je skutečně ohromující :shock:

MouseSentinel

Příspěvek#630 » stř 6. lis 2013, 21:50

Já jí koupil před pár týdny u Řeháků a má německou zkušebnu. Nutno podotknout, že je v naprosto skvělém (řekl bych i nepoužívaném) stavu. Takže taky je možnost, že se sem občas dostane pár kousků od jinud než přímo z Ruska.

Zpět na