Tlumiče na zbraně
- Héfaistos
Příspěvek#1307 » ned 2. úno 2025, 00:15
Buďto originál to, co se dává i do mokrého praní v bubnovkách (např https://www.strobl.cz/cistici-roztok-na-nabojnice_p618) nebo levná náhrada - 1x tableta do myčky nádobí + 1x (obsah 45ACP) kyselina citronová. To je na cca 3 litry roztoku.
Toto funguje jak na nábojnice, tak na vnitřnosti tlumiče.
Toto funguje jak na nábojnice, tak na vnitřnosti tlumiče.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1343
- Jarda.Jezek
Příspěvek#1309 » ned 2. úno 2025, 10:04
V ultrazvuku peru nábojnice a občas zbraně. Do nábojnic leju trochu octa, malinko kyseliny citronové a oplachovač do myčky. Do zbraní jen ten oplachovač. Kdybych měl tlumič, bude rozebírací ocel nebo titan a v ultrazvuku ho budu koupat taky. Vím, že hustý nánosy uhlíku moc smáčivé nejsou, ale čas v lázni a občas mezi tím kartáček to vyřeší jistě dobře.
- erteple
Příspěvek#1310 » ned 2. úno 2025, 15:27
Ahoj, zopakuju tady svůj dotaz, jestli to náhodou někdo nepřeskočil na těch 88 stranách:
Nevíte někdo o někom, kdo by prodával / vyráběl tlumiče i s "blokátorem" boosteru / Nielsen device? Aby s takovým tlumičem šlo střílet jak s puškou, tak pistolí (když už mám stejný závit). Ten blokátor je prostě válec, co neumožní pružině se pohnout. Viděl jsem, jak to nějací týpci na trubce dělali z měděných trubek, ale raději bych měl něco přímo od výrobce a z lepšího materiálu (hlavně pochybuji o dlouhodobosti takového řešení). Psal jsem i do pár shopů a nikde zatím neodpověděli...
Nevíte někdo o někom, kdo by prodával / vyráběl tlumiče i s "blokátorem" boosteru / Nielsen device? Aby s takovým tlumičem šlo střílet jak s puškou, tak pistolí (když už mám stejný závit). Ten blokátor je prostě válec, co neumožní pružině se pohnout. Viděl jsem, jak to nějací týpci na trubce dělali z měděných trubek, ale raději bych měl něco přímo od výrobce a z lepšího materiálu (hlavně pochybuji o dlouhodobosti takového řešení). Psal jsem i do pár shopů a nikde zatím neodpověděli...
- Béďa
Příspěvek#1311 » pon 3. úno 2025, 11:02
V Čechach o tom nevím, v zásadě co jsem viděl na webu, tak jde o to že místo Nielsen device daš tu vlozku.
Třeba u BT tlumiče pro pistoli si to dovedu or stačit,.ale netuším, nakolik by vyšla výroba nového dna tlumiče. Předpokládám, že tolik, že to nebude úplně ekonomické. Ale zkusit to můžeš poptat u nějakého puškaře.
Třeba u BT tlumiče pro pistoli si to dovedu or stačit,.ale netuším, nakolik by vyšla výroba nového dna tlumiče. Předpokládám, že tolik, že to nebude úplně ekonomické. Ale zkusit to můžeš poptat u nějakého puškaře.
- erteple
Příspěvek#1312 » pon 3. úno 2025, 19:45
Ano, jednoduše se to tam vloží. NA Brownellsu to mají pro silencerco ( nebo ), ale BT právě nic. Taky mi odepsal jeden prodejce, že se i ptal výrobce, ale ti nic takového nedělají. Takže buť třetí strana, nebo samovýroba, čemuž jsem se chtěl vyhnout, ale budu se muset přizpůsobit
Pro zájemce:
Kód: Vybrat vše
https://www.brownells.co.uk/Centerfire-Pistol-Fixed-Barrel-Spacer
https://www.bauer-precision.com/silencerco-fixed-barrel-spacer/

Pro zájemce:
https://www.youtube.com/watch?v=lRsy5DSTbxo
- Carloss
- zarozak
Příspěvek#1314 » čtv 20. úno 2025, 04:13
Nastavení středního bodu zásahu není nic jiného, než povytažení tlumiče přes odpor pružiny dopředu a jeho otáčení kolem pístu Nielsen boosteru, který je pevně našroubován na hlavni. Čili půjde to nejspíš u každého tlumiče, který má ozuby k zajištění, proti otáčení na pístu Nielsen boosteru
- Carloss
- zarozak
- mission
- Gimpel
Příspěvek#1318 » úte 4. bře 2025, 15:50
Chčištění zásobníku (asi nejen) .22 LR.
Toto patří přednostně sem, né jen do Beretta 71.
Po každém použití tlumiče (50 až 150 ran) mívám tak zajebané i šuple, že chvílemi nevystavuje závěr. Když jsem to takto nechal, při příštích střelbách mi zbraň závadila již komplexně. Používání tlumičů má holt svá specifika. U nekompletní bouchačky se šuplaty nezabývám.
===============================================================
Na základě odborného vyjádření značky BT, je azimut potřeba jen u nepřesně vyrobených tlumičů.
(což oni samozřejmě nemají, že)
Toto patří přednostně sem, né jen do Beretta 71.

Po každém použití tlumiče (50 až 150 ran) mívám tak zajebané i šuple, že chvílemi nevystavuje závěr. Když jsem to takto nechal, při příštích střelbách mi zbraň závadila již komplexně. Používání tlumičů má holt svá specifika. U nekompletní bouchačky se šuplaty nezabývám.
===============================================================
Na základě odborného vyjádření značky BT, je azimut potřeba jen u nepřesně vyrobených tlumičů.
(což oni samozřejmě nemají, že)
- Béďa
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva