Tlumiče na zbraně

cipis

Příspěvek#1306 » sob 1. úno 2025, 23:55

A kterou chemii do toho ultrazvuku máš vyzkoušenou?

Héfaistos

Příspěvek#1307 » ned 2. úno 2025, 00:15

Buďto originál to, co se dává i do mokrého praní v bubnovkách (např https://www.strobl.cz/cistici-roztok-na-nabojnice_p618) nebo levná náhrada - 1x tableta do myčky nádobí + 1x (obsah 45ACP) kyselina citronová. To je na cca 3 litry roztoku.

Toto funguje jak na nábojnice, tak na vnitřnosti tlumiče.

cipis

Příspěvek#1308 » ned 2. úno 2025, 02:02

Tableta do myčky, dobrý nápad, díky ...

Jarda.Jezek

Příspěvek#1309 » ned 2. úno 2025, 10:04

V ultrazvuku peru nábojnice a občas zbraně. Do nábojnic leju trochu octa, malinko kyseliny citronové a oplachovač do myčky. Do zbraní jen ten oplachovač. Kdybych měl tlumič, bude rozebírací ocel nebo titan a v ultrazvuku ho budu koupat taky. Vím, že hustý nánosy uhlíku moc smáčivé nejsou, ale čas v lázni a občas mezi tím kartáček to vyřeší jistě dobře.

erteple

Příspěvek#1310 » ned 2. úno 2025, 15:27

Ahoj, zopakuju tady svůj dotaz, jestli to náhodou někdo nepřeskočil na těch 88 stranách:
Nevíte někdo o někom, kdo by prodával / vyráběl tlumiče i s "blokátorem" boosteru / Nielsen device? Aby s takovým tlumičem šlo střílet jak s puškou, tak pistolí (když už mám stejný závit). Ten blokátor je prostě válec, co neumožní pružině se pohnout. Viděl jsem, jak to nějací týpci na trubce dělali z měděných trubek, ale raději bych měl něco přímo od výrobce a z lepšího materiálu (hlavně pochybuji o dlouhodobosti takového řešení). Psal jsem i do pár shopů a nikde zatím neodpověděli...

Béďa

Příspěvek#1311 » pon 3. úno 2025, 11:02

V Čechach o tom nevím, v zásadě co jsem viděl na webu, tak jde o to že místo Nielsen device daš tu vlozku.
Třeba u BT tlumiče pro pistoli si to dovedu or stačit,.ale netuším, nakolik by vyšla výroba nového dna tlumiče. Předpokládám, že tolik, že to nebude úplně ekonomické. Ale zkusit to můžeš poptat u nějakého puškaře.

erteple

Příspěvek#1312 » pon 3. úno 2025, 19:45

Ano, jednoduše se to tam vloží. NA Brownellsu to mají pro silencerco (

Kód: Vybrat vše

https://www.brownells.co.uk/Centerfire-Pistol-Fixed-Barrel-Spacer
nebo

https://www.bauer-precision.com/silencerco-fixed-barrel-spacer/
), ale BT právě nic. Taky mi odepsal jeden prodejce, že se i ptal výrobce, ale ti nic takového nedělají. Takže buť třetí strana, nebo samovýroba, čemuž jsem se chtěl vyhnout, ale budu se muset přizpůsobit :-)
Pro zájemce:

https://www.youtube.com/watch?v=lRsy5DSTbxo

Carloss

Příspěvek#1313 » čtv 13. úno 2025, 21:10

Zdravím. Tak se rozhoduju mezi A-Tec PMM-6 a GIS PSR9. Napiště, pls pro a proti v porovnání. Já zatím našel rozdíly ve velikosti a útlumu, ve prospěch A-Tecu. U GISu zase možnost nastavení středního bodu zásahu. U A-Tecu jsem toto nenašel. Dík za rady.

zarozak

Příspěvek#1314 » čtv 20. úno 2025, 04:13

Nastavení středního bodu zásahu není nic jiného, než povytažení tlumiče přes odpor pružiny dopředu a jeho otáčení kolem pístu Nielsen boosteru, který je pevně našroubován na hlavni. Čili půjde to nejspíš u každého tlumiče, který má ozuby k zajištění, proti otáčení na pístu Nielsen boosteru

Carloss

Příspěvek#1315 » čtv 20. úno 2025, 07:32

Dík za reakci. Jasně. U toho A-tecu právě o těch ozubech nic nepíšou. Faktem je, že to má vliv spíše tak na "dálkovou" střelbu. Do dvacky to nejspíš příliž vliv mít nebude.

zarozak

Příspěvek#1316 » pát 21. úno 2025, 01:18

Podle obr. rozpadu v návodu, má A-TEC PMM-6 na pístu místo ozubů šestihran k zajištění proti otáčení. Takže s ním půjde taky kroutit kolem dokola a "měnit střední bod dopadu"

mission

Příspěvek#1317 » pát 21. úno 2025, 09:29

indexace tlumiče je docela užitečná věc. Mně chodil BT Impuls IIA na pistoli stranově o cca 5-6cm na 13m. Natočením boosteru vůči trubce jsem to srovnal, Impuls IIA má ozuby tuším po 36stupních po obvodu.

Gimpel

Příspěvek#1318 » úte 4. bře 2025, 15:50

Chčištění zásobníku (asi nejen) .22 LR.

Toto patří přednostně sem, né jen do Beretta 71.:(

Po každém použití tlumiče (50 až 150 ran) mívám tak zajebané i šuple, že chvílemi nevystavuje závěr. Když jsem to takto nechal, při příštích střelbách mi zbraň závadila již komplexně. Používání tlumičů má holt svá specifika. U nekompletní bouchačky se šuplaty nezabývám.

===============================================================

Na základě odborného vyjádření značky BT, je azimut potřeba jen u nepřesně vyrobených tlumičů.
(což oni samozřejmě nemají, že)

Carloss

Příspěvek#1319 » sob 15. bře 2025, 20:34

Zdravím. Tak jsem provětral tlumič na pistoli, CZ P10C a jsem rozčarován. Každý výstřel vyhodí zásobník. Setkal se s tím někdo?

Béďa

Příspěvek#1320 » ned 16. bře 2025, 11:39

No je to spíš problém pistole ...tlumič zvyšuje zpětný ráz i díky Nielsen device tom pádem dostane zbraň výrazný impulz, pokud je zásobník, záchyt nějak opotřeben může to vést k jeho vypadnutí...

Zpět na