Čištění zbraní

Co jinam nepatří...

tomas fuk

Příspěvek#676 » ned 19. čer 2016, 22:08

Na luger nevim, nemam, takze nemam vyzkouseno. Maximalne strihnes a budes mit misto jednoho, dva patche. Uvidis. Ono zalezi i na trnu, jak siroke a hluboke ma drazky. Na malourajdu bys mohl i pouzit trn .20, ale ten ma mensi zavit, takze bys potreboval i druhou tycku. Ja jsem si ten trn .20 koupil, kvuli tomu, ze jsem si nastrihal patche z flanelove kosile, ale nemam tycku, takze jsem to ve .22 nevyzkousel.

Halfspider

Příspěvek#677 » čtv 23. čer 2016, 12:10

Zdravím, chtěl bych se zeptat, mohl bych na čištění vnítřku hlavně pouřít ty odličovací vatové kolečka (https://ordinarylife-my.blogspot.cz/2011/11/ktery-je-nejlepsi.html), nebo raději látku (patch)? Díky za odpověď.

RIVL

Příspěvek#678 » čtv 23. čer 2016, 12:14

Já na hlaveň používám "hada" a zdá se, že to je OK.

Sedmej

Příspěvek#679 » čtv 23. čer 2016, 13:36

Halfspider: já na hlaveň používám postupně: kartáč -> látka "patch" -> vytírací tampón

vytírací tampón: http://www.prodej-zbrani.cz/prislusenst ... roSmith(TM)-.357/.38/9mm__s824x2191p.html

Pupak

Příspěvek#680 » čtv 23. čer 2016, 14:39

Lacetka nakonec mi nepřijde bejt úplně dobrej nápad, to cos předtím vytřel čistým patchem si zase úspěšně zamastíš lacetkou, která vydrží čistá jen chvíli. IMHO úplně stačí kartáč, patche dočista a fertig - obvykle spotřebuju dva, jedu je z obou stran. Vatový kolečka se dámám trhaj i při odličování, jak asi dopadnou utemovaný v laufu?

paza

Příspěvek#681 » čtv 23. čer 2016, 14:49

Jo, jo, vytírací tampón jsem moc nepochopil, hned je špinavý, leda snad že by byl na nakonzervování hlavně po vyčištění, to by se musel jemně napustit olejem a být nechán trvale napuštěný...

mihlit

Příspěvek#682 » čtv 23. čer 2016, 15:11

Já ji, řekl bych úspěšně, používám. Mám dvě pro každou ráži. Jednu "špinavou" na natírání čistidlem (nasaje víc a lépe jak patch). A jednu s konzervačním olejem, co jde až na závěr, když je čisto.

paza

Příspěvek#683 » čtv 23. čer 2016, 15:15

No to musí být ta "špinavá" ihned po protažení opravdu hodně špinavá, to ji po každém čištění pereš? A v čem, stačí třeba Jar?

mihlit

Příspěvek#684 » čtv 23. čer 2016, 15:30

Špinavou neperu v ničem, nechávám ji špinavou. Stejně tak čistou neperu v ničem a zůstává čistá. Ta špinavá není nějak extra špinavá. Nejprve vymetu velké kousky kartáčkem a až pak, když chci udělat nános čistidla a chvíli nechat odležet, tak použiju tu špinavou. Celá pointa je jen v tom, že jedna se používá jen na rozpouštědlo a jedna jen na konzervaci až do čistého vývrtu.

Sedmej

Příspěvek#685 » čtv 23. čer 2016, 17:37

paza: já jí po čištění propláchnu pod tekoucí vodou s mýdlem. nemám problém, že by byla špinavá. používám jí až na závěr na takové to vytření do sucha. asi mám teda divnou, funguje mě to.

Pupak

Příspěvek#686 » čtv 23. čer 2016, 17:49

Na to jsou právě ty patche, aby je člověk po použití zahodil a nemusel nic prát :-)

Zaujalo mě to maštění laufu zevnitř, to je k čemu dobrý?

mihlit

Příspěvek#687 » čtv 23. čer 2016, 18:14

Pupak: Já taky nic neperu a až se opotřebuje, tak ji taky zahodím (ještě nebylo třeba). Však stojí 17 korun nová. Víc saje a tak tam nanesu toho čistidla víc, než jen patchem. O to jak esteticky vypadá po několika použitích se nestarám.

Mazání laufu je dobrý na mosina a černoprach - pro zbraně co reznou přímo před očima. U ostatních "normálních" zbraní to nedělám.

Pupak

Příspěvek#688 » čtv 23. čer 2016, 22:33

Mihlit: Poznámka o praní směřovala na Sedmýho :-)
Na patche žádný čistidlo nedávám, tím jen vytírám bordel po kartáči.
Jo, u Mosina a podobnejch tomu maštění rozumím, k tomu se samozřejmě lacetka hodí. U novejch kvérů o kterejch se tady asi převážně bavíme to IMHO není k ničemu - při příštím střílení to nejspíš shoří a bude z toho jen další bordel, u přesnějšího střílení to ještě bude mít vliv na přesnost.

Sedmej

Příspěvek#689 » pát 24. čer 2016, 06:10

Pupák: nazvat to praním je přehnaný. promnu to v mýdle pod tekoucí vodou. otázka asi 1-2 minut. jen aby se to očistilo od toho bordelu, který na omak pak špiní. ale neříkám, že to dělám dobře. :)

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#690 » sob 25. čer 2016, 20:49

Ha, tak jsem začal střílet poplastovaným olovem a i když je hlaveň asi oproti čistému olovu jak křišťál, tak stejně se bez kvalitního kartáčku a pořádného drhnutí hlavně člověk čisté hlavně nedobere. Hadem to hned na střelnici projedu, ale za komorou mám vždycky mezi drážkami pár takových šmouh, co drží... Starý slehlý kartáček byl na nic, nový Tripton, co sotva hlavní proleze a na točivé tyčce je sakra lepší. A když do hlavně člověk nakape čistič olova od Shooters Choice, jde to dolů docela hezky. Ale každopádně čištění po klasických fmj a čištění i po poplastovaném olovu je rozdíl jako hrom. Nechci vidět hlaveň po čistém olovu...

Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk

Zpět na