Čištění zbraní
Co jinam nepatří...
- tomas fuk
Příspěvek#676 » ned 19. čer 2016, 22:08
Na luger nevim, nemam, takze nemam vyzkouseno. Maximalne strihnes a budes mit misto jednoho, dva patche. Uvidis. Ono zalezi i na trnu, jak siroke a hluboke ma drazky. Na malourajdu bys mohl i pouzit trn .20, ale ten ma mensi zavit, takze bys potreboval i druhou tycku. Ja jsem si ten trn .20 koupil, kvuli tomu, ze jsem si nastrihal patche z flanelove kosile, ale nemam tycku, takze jsem to ve .22 nevyzkousel.
-
Halfspider - Příspěvky: 24
- Halfspider
Příspěvek#677 » čtv 23. čer 2016, 12:10
Zdravím, chtěl bych se zeptat, mohl bych na čištění vnítřku hlavně pouřít ty odličovací vatové kolečka (https://ordinarylife-my.blogspot.cz/2011/11/ktery-je-nejlepsi.html), nebo raději látku (patch)? Díky za odpověď.
- Sedmej
Příspěvek#679 » čtv 23. čer 2016, 13:36
Halfspider: já na hlaveň používám postupně: kartáč -> látka "patch" -> vytírací tampón
vytírací tampón: http://www.prodej-zbrani.cz/prislusenst ... roSmith(TM)-.357/.38/9mm__s824x2191p.html
vytírací tampón: http://www.prodej-zbrani.cz/prislusenst ... roSmith(TM)-.357/.38/9mm__s824x2191p.html
- Pupak
Příspěvek#680 » čtv 23. čer 2016, 14:39
Lacetka nakonec mi nepřijde bejt úplně dobrej nápad, to cos předtím vytřel čistým patchem si zase úspěšně zamastíš lacetkou, která vydrží čistá jen chvíli. IMHO úplně stačí kartáč, patche dočista a fertig - obvykle spotřebuju dva, jedu je z obou stran. Vatový kolečka se dámám trhaj i při odličování, jak asi dopadnou utemovaný v laufu?
- paza
- mihlit
- mihlit
Příspěvek#684 » čtv 23. čer 2016, 15:30
Špinavou neperu v ničem, nechávám ji špinavou. Stejně tak čistou neperu v ničem a zůstává čistá. Ta špinavá není nějak extra špinavá. Nejprve vymetu velké kousky kartáčkem a až pak, když chci udělat nános čistidla a chvíli nechat odležet, tak použiju tu špinavou. Celá pointa je jen v tom, že jedna se používá jen na rozpouštědlo a jedna jen na konzervaci až do čistého vývrtu.
- Sedmej
- mihlit
Příspěvek#687 » čtv 23. čer 2016, 18:14
Pupak: Já taky nic neperu a až se opotřebuje, tak ji taky zahodím (ještě nebylo třeba). Však stojí 17 korun nová. Víc saje a tak tam nanesu toho čistidla víc, než jen patchem. O to jak esteticky vypadá po několika použitích se nestarám.
Mazání laufu je dobrý na mosina a černoprach - pro zbraně co reznou přímo před očima. U ostatních "normálních" zbraní to nedělám.
Mazání laufu je dobrý na mosina a černoprach - pro zbraně co reznou přímo před očima. U ostatních "normálních" zbraní to nedělám.
- Pupak
Příspěvek#688 » čtv 23. čer 2016, 22:33
Mihlit: Poznámka o praní směřovala na Sedmýho 
Na patche žádný čistidlo nedávám, tím jen vytírám bordel po kartáči.
Jo, u Mosina a podobnejch tomu maštění rozumím, k tomu se samozřejmě lacetka hodí. U novejch kvérů o kterejch se tady asi převážně bavíme to IMHO není k ničemu - při příštím střílení to nejspíš shoří a bude z toho jen další bordel, u přesnějšího střílení to ještě bude mít vliv na přesnost.

Na patche žádný čistidlo nedávám, tím jen vytírám bordel po kartáči.
Jo, u Mosina a podobnejch tomu maštění rozumím, k tomu se samozřejmě lacetka hodí. U novejch kvérů o kterejch se tady asi převážně bavíme to IMHO není k ničemu - při příštím střílení to nejspíš shoří a bude z toho jen další bordel, u přesnějšího střílení to ještě bude mít vliv na přesnost.
- Sedmej
- JakubCh
Příspěvek#690 » sob 25. čer 2016, 20:49
Ha, tak jsem začal střílet poplastovaným olovem a i když je hlaveň asi oproti čistému olovu jak křišťál, tak stejně se bez kvalitního kartáčku a pořádného drhnutí hlavně člověk čisté hlavně nedobere. Hadem to hned na střelnici projedu, ale za komorou mám vždycky mezi drážkami pár takových šmouh, co drží... Starý slehlý kartáček byl na nic, nový Tripton, co sotva hlavní proleze a na točivé tyčce je sakra lepší. A když do hlavně člověk nakape čistič olova od Shooters Choice, jde to dolů docela hezky. Ale každopádně čištění po klasických fmj a čištění i po poplastovaném olovu je rozdíl jako hrom. Nechci vidět hlaveň po čistém olovu...
Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva