Reklamace pistole
Co jinam nepatří...
- lubo80
Příspěvek#1 » úte 5. kvě 2015, 09:20
Ahoj, reklamoval někdo z vás někdy zbraň? Jak to funguje? Předpokládám, že se to v principu nebude lišit proti standardní reklamaci, jenom by mně zajímalo, jak to je s průkazem zbraně, povolením a pod.
V zásadě vidím 4 možnosti
a. Zbraň obchodník odemne převezme a předá na opravu výrobci.
b. Zbraň obchodník odemne převezme a vrátí mi peníze.
c. Zbraň obchodník odemne převezme a dostanu nový kus za kus.
d. Zbraň obchodník/ výrobce odmítne uznat za vadnou.
Teď otázky
1. Na základě čeho přenechám zbraň obchodníkovi? Zbraň se bude reklamovat klidne i několik týdnů a já ji nemám pod dohledem
2. Když zbraň odemne převezme a vrátí mi peníze, tak postupuji jako při prodeji zbrane? Normálne vyplnim šedivák a vrátim průkaz policii?
3. Kdyby mi měnil zbraň kus za kus, tak předpokládám, že stejný postup jako v předchozím bodě s tím, že navíc ještě potřebuji nové nákupné povolení? Tedy 2 šediváky, jeden na prodej a jeden na nákup. Jeden průkaz vrátím, jednu zbraň přihlásím.
4. Co dělat v případě, že závada na zbrani je sporadická. Jednou se projevuje, jednou ne? Jak dokážu obchodníkovi, že mé tvrzení je pravdivé? Mám si to natočit na video? To je hodně kostrbaté řešení, navíc jak mu to ukážu v prodejně...?
Díky za informace
V zásadě vidím 4 možnosti
a. Zbraň obchodník odemne převezme a předá na opravu výrobci.
b. Zbraň obchodník odemne převezme a vrátí mi peníze.
c. Zbraň obchodník odemne převezme a dostanu nový kus za kus.
d. Zbraň obchodník/ výrobce odmítne uznat za vadnou.
Teď otázky
1. Na základě čeho přenechám zbraň obchodníkovi? Zbraň se bude reklamovat klidne i několik týdnů a já ji nemám pod dohledem
2. Když zbraň odemne převezme a vrátí mi peníze, tak postupuji jako při prodeji zbrane? Normálne vyplnim šedivák a vrátim průkaz policii?
3. Kdyby mi měnil zbraň kus za kus, tak předpokládám, že stejný postup jako v předchozím bodě s tím, že navíc ještě potřebuji nové nákupné povolení? Tedy 2 šediváky, jeden na prodej a jeden na nákup. Jeden průkaz vrátím, jednu zbraň přihlásím.
4. Co dělat v případě, že závada na zbrani je sporadická. Jednou se projevuje, jednou ne? Jak dokážu obchodníkovi, že mé tvrzení je pravdivé? Mám si to natočit na video? To je hodně kostrbaté řešení, navíc jak mu to ukážu v prodejně...?
Díky za informace
- Carloss
Příspěvek#2 » úte 5. kvě 2015, 09:49
1. Myslím, že na základě zbrojní lcence. U některých obchodníků lze zbraň i uložit. Tedy normálně proti potvrzení - převzetí do opravy. Já měl takhle u Novotného rám CZ85. Tedy podobně jako v případě běžné opravy.
2., 3. Asi ano... Nějak si neumím představit jiný postup.
4. Tento problém se netýká jen zbraní. A je to opravdu problém. Nposled jsem reklamoval GPS modul... výrobce to neřešil a poslal jiný kus. Tedy je to asi obchodník od obchodníka.
2., 3. Asi ano... Nějak si neumím představit jiný postup.
4. Tento problém se netýká jen zbraní. A je to opravdu problém. Nposled jsem reklamoval GPS modul... výrobce to neřešil a poslal jiný kus. Tedy je to asi obchodník od obchodníka.
- marinakus
Příspěvek#3 » úte 5. kvě 2015, 11:47
Obchodník si ji normálně převezme na evidenční knihu vedenou v CRZ, v CRZ se dnes eviduje celý pohyb zbraně během jejího "života", tzn. když jde na zkušebnu, když jde k puškaři do opravy, když jde do reklamace, prostě vše......... pokud ti vrátí peníze, bude to jako by ji od tebe vykoupil a ty jen odevzdáš šedivák na PČR a vrátíš PZ...... ta třetí možnost je asi správně jak uvádíš, to by chtělo se zeptat na policii, jestli budeš muset znovu žádat o NP ale já myslím, že ano, protože to minulé bylo využité a musí být znovu zaneseno do CRZ...... obchodník nemá co rozhodovat o oprávněnosti reklamace, to je na výrobci, pokud ten závadu neuzná, zbývá pouze občansko právní řízení
Snad ti to trochu pomohlo.
Snad ti to trochu pomohlo.
- lubo80
Příspěvek#6 » úte 5. kvě 2015, 12:32
Odevzdávat PZ mi přijde trošku divné. Je to jediný doklad, kterým dokážu dosvědčit, že zbraň je skutečně moje a že ji držím oprávněně. (Tedy kromě nahlídnutí do registru zbraní.) Navíc, kdyby si obhodník bral do opravy řekneme jenom jednu hlavní část zbraně, tak by jsem byl stále povinný mít u sebe průkaz.
- MM
Příspěvek#7 » úte 5. kvě 2015, 14:03
Tak to nemozem komentovat - zatial som neriesil pripad napr. jednej hlavnej casti, vzdy som s tym operoval ako s celkom. A k tomu ze je zbran opravnene tvoja - na to predsa je NP, kupna zmluvu a samozrejme protokol o prevzati (ci uz do opravy alebo uschovy) od obchodnika / zbrojara. Vo chvili ked davam zbran z ruky tak na to musim mat papier.
- david33
- tslaby
- Bohuliby
- ilicz
- Walt
- KajaKliment
- KajaKliment
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK