Branná povinost -odmítnutí

Carloss

Příspěvek#46 » sob 18. dub 2015, 19:33

Luky, ono se ale už děje... Návrh zákona je v prvním čtení. ;-)

marinakus: To není teorie. To je prostě fakt. ;-)

marinakus

Příspěvek#47 » sob 18. dub 2015, 19:33

luky: když by došlo k nejhoršímu, je současný právní systém stejně na dvě věci... přejme si aby ne, nic jiného nám bohužel nezbývá

Hatikva1

Příspěvek#48 » sob 18. dub 2015, 19:36

Stejně bych přivítal sociologický průzkum, který by osvětlil příklon jedinců k totalitárním režimům typu Putinova apod.,zda je to nízkou inteligencí, nižším dosaženým vzděláním, slabou sociální situací... Skutečně by mne zajímalo, proč někdo preferuje nesvobodu. Až přečtu tu novelu, napíšu.

franta599

Příspěvek#49 » sob 18. dub 2015, 19:38

Hatikva1 píše:Stejně bych přivítal sociologický průzkum, který by osvětlil příklon jedinců k totalitárním režimům typu Putinova apod.,zda je to nízkou inteligencí, nižším dosaženým vzděláním, slabou sociální situací... Skutečně by mne zajímalo, proč někdo preferuje nesvobodu. Až přečtu tu novelu, napíšu.

to je inteligentní přispevek tleskam ti ....
trochu ti to upravím aby to davalo smysl

Stejně bych přivítal sociologický průzkum, který by osvětlil příklon jedinců k totalitárním režimům typu Putinova apod.,zda je to vysokou inteligencí, vyžším dosaženým vzděláním, silnou sociální situací... Skutečně by mne zajímalo, proč někdo preferuje svobodu. Až přečtu tu novelu, napíšu.
Naposledy upravil(a) franta599 dne sob 18. dub 2015, 19:39, celkem upraveno 2 x.

marinakus

Příspěvek#50 » sob 18. dub 2015, 19:39

hatikva: je totalitnější režim, který určuje, co je vhodné nebo ten, který ví o každém tvém pohybu včetně kont, přístupům do sítí atd.? to je možná zajímavá otázka- nedovolit nebo sledovat a nemilosrdně zneužít

Luky22

Příspěvek#51 » sob 18. dub 2015, 20:08

marinakus: Nejtotalitnější režim je ten, který určuje co si mají lidé myslet a pak šmíruje, jestli to dodržují.

david33

Příspěvek#52 » sob 18. dub 2015, 20:09

Panové je to jen muj nazor že sme v NATU je jedina dobra věc že někdo řika že je to zločinecká organizace a že by za ní nebojoval tak omluva svoji zbabělost nemyslim že je to přesvědčení ale da se to pochopit.Naše historie ja bohužel takova mi sme byli vždy Švejkove.Někdo zminoval Polaky ty maj trochu jinej naturel převažuje tam narodní hrdost a to ne jen když vyhravají hokeji ale zas nemají Švejka. Proto jestli se něco semele a doufam že se to nikdy nestane tak pudu k odvodu ne kvuli NATU ani kvuli rusakum ale kvuli Česke republice a teď do mně

Luky22

Příspěvek#53 » sob 18. dub 2015, 20:13

david33: proč do tebe? Jestli půjdeš, nebo nepůjdeš k odvodu je jen tvoje věc. Jsem zvědav, jestli budeš stejně velebit hrdinné Poláky, až nám opět budou hrdinně zabírat Těšínsko...

Hatikva1

Příspěvek#54 » sob 18. dub 2015, 20:13

A nic o přísaze NATO není ani v novele zákona o vojácích z povolání... Patrně až novelou zákona o ozbrojených silách. Já na tom nic špatného nevidím. A ani tam nebude zmínka o NATO, ale bude to formulováno obecně.
Naposledy upravil(a) Hatikva1 dne sob 18. dub 2015, 20:23, celkem upraveno 2 x.

Luky22

Příspěvek#55 » sob 18. dub 2015, 20:17

Zatím není. Ale ve sdělovacích prostředcích už něco říkali o tom, že nově budou vojáci přísahat i na věrnost při obraně spojenců. Ukrajina vstoupí do NATO, a tradá střílet na Donbas... to se může stát.

Carloss

Příspěvek#56 » sob 18. dub 2015, 20:24

Luky22 píše:marinakus: Nejtotalitnější režim je ten, který určuje co si mají lidé myslet a pak šmíruje, jestli to dodržují.

Což mimochodem dělá každý režim. Otázkou je jen to, jak sofistikovaně a promyšleně to dělá. ;-)

Luky22

Příspěvek#57 » sob 18. dub 2015, 20:25

Carloss: Ano, v tom je rozdíl mezi minulým a dnešním režimem. V sofistikovanosti nesvobody.

david33

Příspěvek#58 » sob 18. dub 2015, 20:29

Luky22:Nevelebim Polaky jen sem je použil k přirovnaní jinak souhlas

Hatikva1

Příspěvek#59 » sob 18. dub 2015, 20:29

Luky22, vnitrostátní konflikty NATO neřeší, není to Varšavská smlouva, aby přijeli bratrsky pomáhat. A Rusáci přeci na Ukrajině nejsou (pche!), tak o napadení členského státu by nešlo. Nicméně, Ukrajina nikdy členem NATO nebude. To bych se snad i vsadil.

Luky22

Příspěvek#60 » sob 18. dub 2015, 20:32

hatikva1: Raději se nesázej. To, jestli bude Ukrajina členem NATO, nebo nebude záleží jen na přání plánovačů v Pentagonu.

Zpět na