NP na revolver

Poradce02

Příspěvek#1 » pon 17. úno 2014, 17:22

Dotaz. Prosím musí být 2x nákupní povolení na revolver s výměnným válce 22LR a 22WMR? Děkuji za info.

Poradce02

Příspěvek#2 » úte 18. úno 2014, 09:48

tak dle informace Policie mi sdělili, že na to musí být 2 nákupní povolení i když prodejce tvrdi opak.

Joe

Příspěvek#3 » úte 18. úno 2014, 10:01

Výměnný válec je hlavní součást zbraně, a pokud jej koupíš zvlášť, tak na něj potřebuješ extra NP. V tomto duchu Ti automaticky odpoví každý, kdo zbrojní zákon zná.

Jestli nějaký prodejce prodává revolver s dvěma válci se stejným výrobním číslem na jednu nákupku, a Ty se pro jistotu na PČR druhým válcem nebudeš chlubit, procesně to projde, ale jedná se IMHO o (hodně tmavě) šedou zónu...

Patrik
moderátor

Příspěvek#4 » úte 18. úno 2014, 10:08

Jj je to stejné jako s výměnnou hlavní.

bbobb

Příspěvek#5 » sob 2. říj 2021, 09:51

Trochu oživím - registroval někdo v takový revolver v poslední době? Jsou potřeba dvě nákupka?

Mluvím o scénáři, kde se revolver rovnou prodává s dvěma válci (př. 22LR + 22WMR, nebo 9x19 + .357 mag), ne když si člověk dokupuje nějaký ještě extra.

Piggy

Příspěvek#6 » sob 2. říj 2021, 10:29

Ano, loni, Nagant + válec 7,65Br. NP zvlášť. Je to samozřejmě jiný výrobce, podívám se ještě, jestli má stejné číslo.

P.S. V r. 2014 jsem koupil Mossberga pumpu se 2 hlavněmi se stejným výrobním číslem a na tu druhou mám PZ zvlášť. Obě delší než 600 mm, takže bez NP.

bbobb

Příspěvek#7 » sob 2. říj 2021, 10:51

Hm, to mi hlava nebere. :)
Teda pokud mají stejná výrobní čísla samozřejmě.
Ale co, díky. Už jsem poslal novou žádost datovkou.

marinakus

Příspěvek#8 » sob 2. říj 2021, 11:01

bbobb : Ruger vyráběl nerezový revolver ve .22 LR s druhým válcem .22 WMR. Ve dvou případech mi prošel rukama s jedním PZ a oběma válci. Tudíž na něj v obou případech bylo vydáno pouze jedno NP.

MM

Příspěvek#9 » sob 2. říj 2021, 11:59

Presne tu istu skusenost mam osobne (Ruger KNR5). Vtedy mi na "zbraniach" povedali ze ak je to predavene ako sada s rovnakymi vyrobnymi cislami, snazia sa to dat na jeden PZ.

bbobb

Příspěvek#10 » sob 2. říj 2021, 12:09

Tak možná záleží oddělení od oddělení. Díky.
Nerad bych byl ale v situaci, kdy mám jen jedno, prodají mi to na a policii řeknou, že tu mám druhou zbraň bez NP. :)

marinakus

Příspěvek#11 » sob 2. říj 2021, 12:19

bbobb : Viděl bych to tak, že záleží především na tom, jak je zbraň s příslušenstvím vedená v CRZ.

Piggy

Příspěvek#12 » úte 5. říj 2021, 20:31

Piggy píše:Ano, loni, Nagant + válec 7,65Br. NP zvlášť. Je to samozřejmě jiný výrobce, podívám se ještě, jestli má stejné číslo.
P.S. V r. 2014 jsem koupil Mossberga pumpu se 2 hlavněmi se stejným výrobním číslem a na tu druhou mám PZ zvlášť. Obě delší než 600 mm, takže bez NP.
Tak nejsou úplně totožné:
- nagan má číslo ve formátu písmena + trojčíslí, válec má jenom to trojčíslí
- jedna hlaveň má písmeno + šestičíslí, druhá má na konci ještě V

bbobb

Příspěvek#13 » úte 5. říj 2021, 20:35

Tak to by bylo asi otazka no.
Jinak ja nakonec koupil jen s jednim valcem, ale v prodejne mi take rikali, ze ty se dvema a stejnym cislem jsou na jedno NP..

Dancek

Příspěvek#14 » stř 6. říj 2021, 08:05

Někteří prodejci asi zaspali dobu, revolverový válec totiž původně nebyl uveden mezi hlavními částmi zbraní, ale už hezkou řádku let tam je, takže je na něj potřeba samostatné NP a musí mít samostatný PZ. Když jsem už před více lety koupil Ruger v ráži 22 LR a s výměnným válcem na 22 WMR, šlo to ještě na jedno NP, ale PZ jsem dostal dva a to mají oba válce stejné výrobní číslo! S policajtem jsme se trochu znali, říkal mi o jednom „důležitém podnikateli“, jehož revolver s výměnnými hlavněmi u nich už delší dobu leží, protože nechce zaplatit poplatek za několik PZ, prý si bude stěžovat a „požene to vejš“!

bbobb

Příspěvek#15 » stř 6. říj 2021, 10:11

Že je revolverový válec hlavní částí zbraně je každému jasné.
Nicméně to přeci nemusí znamenat, že je na něj potřeba nutně další NP/PZ.
Nebo ty máš tři PZ na každou pistoli, protože má z výroby tři hlavní části? :)
A pokud ne, na základě čeho v zákoně ti dají jeden PZ (a tím pádem nedají na druhý válec)?

Zpět na