Střelnice
Co jinam nepatří...
- midlos
Příspěvek#1 » úte 15. pro 2009, 18:29
Ahoj všichni,
tak jsem se konečně prokousal vláknem viewtopic.php?f=57&t=231
No a v jednom dávám zakladateli zmíněného threadu za pravdu.
Zkušenosti s lidmi na střelnicích zákonitě nemusí být jen pozitivní, jak se mnozí domnívají.
Jistě, bylo by to ideální a možná máte takovou zkušenost, která pramení z toho, že jste již ostřílení borci, máte své známé a jste príma parta.
Jelikož jsem co se týká používání zbraní teoretik ( psal jsem už v jednom vlákně ) rozhodl jsem se, že kontaktuji nějakou střelnici v okolí a poptám se, případně se dohodnu na návštěvě a omrknu v ideálním případě i osahám nějakou zbraň.
Jaké však bylo moje překvapení, když mne na třech střelnicích po sobě, po telefonickém dotazu slušně, ale nesmlouvavě odkázali do patřičných mezí.
Odpovědi zněly téměř stejně, "jsou prý klubová střelnice, takže pouze pro členy jejich střeleckého klubu". Pokud se chci stát jejich členem tak ........bleblebleble.
Já nechci být členem žádného střeleckého klubu. Chtěl bych si 3 - 4 týdně zastřílet, ale ne zrovna na té samé střelnici.
Chtěl bych se podívat, kde jaké to je a klidně za měsíc vystřídat i dvě střelnice.
Sháním normální komerční střelnici, kde se nebrání návštěvám nových lidí, možná i budoucích stálých zákazníků, aniž by si je nutně museli uvázat za nohu nějakým členstvím v jejich klubu.
Já si svoji střelnici nakonec najdu, ale možná by bylo vhodné podělit se o Vaše zážitky, případně napsat s jakou střelnicí a kde jste spokojeni.
Myslel jsem si, že je v zájmu všech, kdo mají rádi zbraně, aby se střelecká obec rozrůstala, ale to co jsem dnes zažil mne tak trochu srazilo zpátky na zem.
tak jsem se konečně prokousal vláknem viewtopic.php?f=57&t=231
No a v jednom dávám zakladateli zmíněného threadu za pravdu.
Zkušenosti s lidmi na střelnicích zákonitě nemusí být jen pozitivní, jak se mnozí domnívají.
Jistě, bylo by to ideální a možná máte takovou zkušenost, která pramení z toho, že jste již ostřílení borci, máte své známé a jste príma parta.
Jelikož jsem co se týká používání zbraní teoretik ( psal jsem už v jednom vlákně ) rozhodl jsem se, že kontaktuji nějakou střelnici v okolí a poptám se, případně se dohodnu na návštěvě a omrknu v ideálním případě i osahám nějakou zbraň.
Jaké však bylo moje překvapení, když mne na třech střelnicích po sobě, po telefonickém dotazu slušně, ale nesmlouvavě odkázali do patřičných mezí.
Odpovědi zněly téměř stejně, "jsou prý klubová střelnice, takže pouze pro členy jejich střeleckého klubu". Pokud se chci stát jejich členem tak ........bleblebleble.
Já nechci být členem žádného střeleckého klubu. Chtěl bych si 3 - 4 týdně zastřílet, ale ne zrovna na té samé střelnici.
Chtěl bych se podívat, kde jaké to je a klidně za měsíc vystřídat i dvě střelnice.
Sháním normální komerční střelnici, kde se nebrání návštěvám nových lidí, možná i budoucích stálých zákazníků, aniž by si je nutně museli uvázat za nohu nějakým členstvím v jejich klubu.
Já si svoji střelnici nakonec najdu, ale možná by bylo vhodné podělit se o Vaše zážitky, případně napsat s jakou střelnicí a kde jste spokojeni.
Myslel jsem si, že je v zájmu všech, kdo mají rádi zbraně, aby se střelecká obec rozrůstala, ale to co jsem dnes zažil mne tak trochu srazilo zpátky na zem.
Naposledy upravil(a) midlos dne pon 27. pro 2010, 21:51, celkem upraveno 1 x.
- MarK
Příspěvek#2 » úte 15. pro 2009, 18:55
midlos, to máš tak - klubová střelnice je vybudována členy, financována členy a provozována členy (tedy alespoň v teorii, obvykle to - jako všude - bývá tak, že pár maká a zbytek užívá). Standardní režim pak bývá ten, že na střelnici smí jen členové klubu, případně s doprovodem; někde navíc nabízejí omezenou otevírací dobu pro veřejnost.
Komerční střelnice je budovaná a provozovaná za účelem zisku a k danému účelu jsou tam taky (placení) zaměstnanci, kteří se o návštěvníky starají a hlídají je.
I z toho důvodu se snažím ke klubovým střelnicím v seznamu přidávat ikonku
ale ne vždy je dostatek informací pro takovéto posouzení a ne vždy je to jednoznačné.
Ke komentování střelnic slouží funkce komentárů pod jednotlivými střelnicemi, ale samozřejmě můžete o nějaké střelnici otevřít vlákno i v příslušném fóru.
Komerční střelnice je budovaná a provozovaná za účelem zisku a k danému účelu jsou tam taky (placení) zaměstnanci, kteří se o návštěvníky starají a hlídají je.
I z toho důvodu se snažím ke klubovým střelnicím v seznamu přidávat ikonku

Ke komentování střelnic slouží funkce komentárů pod jednotlivými střelnicemi, ale samozřejmě můžete o nějaké střelnici otevřít vlákno i v příslušném fóru.
- jomekabi
- Bydliště: Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Příspěvek#3 » úte 15. pro 2009, 21:47
V prvni rade se podivej tady, jestli tam nekoho ochotneho nenajdes: viewtopic.php?f=33&t=383
Jsou take klubove strelnice, ktere sice nemaji zamestnance, ale i tak jsou otevreny pro verejnost. Napr. u nas (Tabor) v lete 3x do tydne, v zime jenom v nedeli. Ja vim, to je od Tebe moc daleko, ale snad se v Tve oblasti neco podobneho najde. Ze zacatku asi budes muset trochu cestovat. Vylozene komercni strelnice me napadaji Avim v Praze a Leiko v Plzni, to bys snad zvladnout mohl.
Kazdopadne Ti preji, abys uspel, novych strelcu je vzdy treba.
Jsou take klubove strelnice, ktere sice nemaji zamestnance, ale i tak jsou otevreny pro verejnost. Napr. u nas (Tabor) v lete 3x do tydne, v zime jenom v nedeli. Ja vim, to je od Tebe moc daleko, ale snad se v Tve oblasti neco podobneho najde. Ze zacatku asi budes muset trochu cestovat. Vylozene komercni strelnice me napadaji Avim v Praze a Leiko v Plzni, to bys snad zvladnout mohl.
Kazdopadne Ti preji, abys uspel, novych strelcu je vzdy treba.

- midlos
Příspěvek#5 » sob 19. pro 2009, 10:50
Děkuju vili, mám to k vám cca 60 kilometrů.
Už jsem si "svoji" střelnici našel.
Mluvil jsem se správcem a není žádný problém v tom, co bych potřeboval.
Poradí, ukážou, předvedou.
Teď už záleží jen na tom, zda udělám zkoušky
Pokud ano, tak díky svému přístupu má tato střelnice nového zákazníka.
Už jsem si "svoji" střelnici našel.
Mluvil jsem se správcem a není žádný problém v tom, co bych potřeboval.
Poradí, ukážou, předvedou.
Teď už záleží jen na tom, zda udělám zkoušky

Pokud ano, tak díky svému přístupu má tato střelnice nového zákazníka.
Naposledy upravil(a) midlos dne pon 27. pro 2010, 21:52, celkem upraveno 1 x.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí