Malorážkové revolvery
Krátké zbraně .22LR
- Sud
Příspěvek#47 » čtv 11. črc 2024, 21:09
Jestli jsi z Prahy, Plzně nebo někde mezi, tak se můžem sejít na střelnici a můžeš si to klidně zkusit.
Já třeba nejsem schopný posoudit spoušť. Někdo si na tom zakládá. Mně je to tak nějak jedno, prostě když se zmáčkne, tak to udělá ránu.
Osobně raději střílím v SA režimu. Ale i v DA jsem nastřílel to, co jsem chtěl. Alfa má pod střenkou šroub na ladění odporu spoustě. Ale do toho jsem nikdy nehrabal, přijde mi to fajn tak, jak to je.
Občas jdou hůř vystrčit nábojnice z válce. Střílím SB. Těžko říct, jestli je to zbraní nebo střelivem. Někdo říká, že se dna SB malorážkových nábojů po střelbě trochu nafouknou a jdou blbě ven z každého revolveru. Nevím, jinou značku jsem zatím nezkoušel, protože mám SB plnou plechovku.
Já třeba nejsem schopný posoudit spoušť. Někdo si na tom zakládá. Mně je to tak nějak jedno, prostě když se zmáčkne, tak to udělá ránu.
Osobně raději střílím v SA režimu. Ale i v DA jsem nastřílel to, co jsem chtěl. Alfa má pod střenkou šroub na ladění odporu spoustě. Ale do toho jsem nikdy nehrabal, přijde mi to fajn tak, jak to je.
Občas jdou hůř vystrčit nábojnice z válce. Střílím SB. Těžko říct, jestli je to zbraní nebo střelivem. Někdo říká, že se dna SB malorážkových nábojů po střelbě trochu nafouknou a jdou blbě ven z každého revolveru. Nevím, jinou značku jsem zatím nezkoušel, protože mám SB plnou plechovku.
- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#49 » pát 12. črc 2024, 09:38
To sud: docela bych si Alfu vyzkoušel, není to sice vyloženě moje zájmová skupina, ale snažím se být v obraze. Moc nechapu smysl revolveru .22 nebo .22WMR ve 3" palcích, ale to už je věcí názoru. Na optlátku nabídnu k ochutnání Korth nebo SW 17. Korth je drahá a částěčně i investiční záležitost, ale SW17 je nejlepší malorážkový revolver, který lze při troše štěstí ještě sehnat ještě za přijatelné peníze. I když cenu už také lezou nahoru, protože pěkné kusy jednou dojdou.
- stip
- stip
Příspěvek#53 » úte 14. led 2025, 09:55
Ano, je to ona. Na stránkách byla trochu zavádějící informace, že nemá českou zkušebnu, což je sice pravda, ale není to vůbec problém. Zkušebna je normálně španělská a registrace proběhla bez připomínek. Mají to tak všechny Astry, co jsem viděl. Další značky jsem nalezl dodatečně doma pod střenkami na rukojeti, když jsem zkoumal možnosti nastavování odporu spouště.
Jinak jsem byl v obchodu prvně a musím ho pochválit. Střelci co se nebojí starších kusů, tam naleznou v komisi, i některé zajímavé kusy za přiměřené ceny. Z malorážkových revolverů se mi tam líbil i Taurus 94 za necelých šest tisíc. Myslím, že na stránkách není.
Jinak jsem byl v obchodu prvně a musím ho pochválit. Střelci co se nebojí starších kusů, tam naleznou v komisi, i některé zajímavé kusy za přiměřené ceny. Z malorážkových revolverů se mi tam líbil i Taurus 94 za necelých šest tisíc. Myslím, že na stránkách není.
- Redsnake
Příspěvek#54 » úte 14. led 2025, 10:45
Ano, obchod je to prijemny vcetne obsluhy. Fotky na web, pokud jsou me informace spravne, dava na web sbad syn majitele a nema moc casu, stejne se zbrane v komisi casto prodaji driv nez by se to realne stihlo.
Za ty prachy bude astra zlata, je dobre, ze bude nekomu delat radost
Za ty prachy bude astra zlata, je dobre, ze bude nekomu delat radost
- stip
Příspěvek#56 » čtv 23. led 2025, 16:53
Bouchačka vyzkoušena, 40m z opřených rukou s brýlemi na čtení, mířidla vidím, terč ne (na vnitřní střelnici už je na mě šero). Osm ran 12MOA. Bez jednoho letce 9MOA. SK červené. Myslím, že ta zbraň střílí dobře na takovou neznačkovou babičku za 3 000Kč z komise.
12MOA_9MOA.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí