19.01.2013 - Závod LOS: Pohárový závod

Kdy a kam za střílením

Moderátor: LOS vedení

Joe

Příspěvek#16 » pát 18. led 2013, 13:50

Jestli ti jde o body, tak si pro ty laciné body přijeď. Jestli ti o body nejde, tak tu zbytečně opakovaně prudíš. Howgh.

kuba

Příspěvek#17 » pát 18. led 2013, 17:22

Myslím si, že každý má možnost tam jet. To spíš si dát do pravidel že do poháru všechno nesmí být odstříleno na jedné střelnici.

k počtu střelců a to by jsi musel zrušit všechny divize krom pistole protoze tam se snad jenom obcas v male pistoli povede nad 20 střelců.

ianraider

Příspěvek#18 » pát 18. led 2013, 17:57

Joe - jde především o princip :!:Los je soutěž a všichni soutěžící mají mít stejná pravidla, stejné podmínky. Pokud se na to poukáže,bere se to jako pruzení :lol: :?: A k té připomínce o bodech - nejsem sběratel bodů,a už vůbec ne nějakých laciných :lol: :lol: Los mě baví,střílím rád. A srovnání s dobrými střelci v Opařanech,Žalanech,potažmo v Čekanicích a ve Slaném,kde se jich sjede na každý závod mnoho,tam se láme chleba :mrgreen:

ianraider

Příspěvek#19 » pát 18. led 2013, 18:07

Kubo - jistě tam každý může jet,ale nějak se střelci nehrnou :lol: Otázka je proč asi :?: Samozřejmě máš pravdu o obsazenosti divizí. Každý závod, kde jsou závodníci s MP a RE je příjemné oživení a myslím,že i někdy zábava. Jen se zmiňuji o váze některých Pohárových závodů,pojetím situací a obsazením závodu. :ugeek:

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#20 » pát 18. led 2013, 18:58

Přijde mi, že akorát vybuřuješ, ač jsi tam sám ještě nebyl... Pletu-li se (v tom faktu, že jsi ještě v Otrokovicích nebyl, o vybuřování není pochyb), oprav mě prosím.
Jak už bylo mnohokrát řečeno, nic ti nebrání přijet, ukázat nám všem jak se to dělá, odvézt si body i medajle a samozřejmě podat patřičnou kritiku hned na místě, ne? Případně přispět svou situací do mlýna. Tlachat na fóru dokáže každej, s prominutím, mameluk. ;) Přeju hezký večer.

kuba

Příspěvek#21 » pát 18. led 2013, 19:05

tak vzhledem k tomu ze tam jezdi treba 2. clovek z poharu lonskyho? tak to asi nemuze bejt tak spatny. a to ze nejezdej? no nejezdej je to na ukrajine a jeste to tam trva :) ale proc nekomu branit v tom aby tam jel a kdyz to splnuje poharovej zavod? (doufam ze ty veci v kterejch byl problem uz chlapci vyresili). takze pokud se tam dodrzuji pravidla ktera jsou temer jasne dana neni proc rusit poharovej zavod.

a jeslti chces srovnani s opravdu dobrymi strelci tak jed na ipsc. bo v losu zadny top strelci nejsou :) jenom ti lepší než ostatní.

PaF

Příspěvek#22 » pát 18. led 2013, 21:14

Huck Finn píše:Pafe, nevemeš raději malý revolver? Ve velkém jsi zatím sám, v malém jsme dva.

Maly je v osetrovne :cry:

ianraider

Příspěvek#23 » pát 18. led 2013, 23:19

Kubo - nemyslím si,že,,top,, střelci jsou jen v IPSC. Ano, dobří střílejí i LOSí závody :P A asi také dobře víš, že závod s účastí kolem 20 střelců není a nikdy nebyl závod level 3,i na klubovku ( level 1 )jezdí dvou až trojnásobek střelců :twisted: A dokonce na jak Ty říkáš, na ,,Ukrajině,, závody a i klubovky IPSC jsou obsazeny početněji :!: :!: Čím to asi tak bude :evil:

kuba

Příspěvek#24 » pát 18. led 2013, 23:25

hele myslim ze z podoby lonskeho roku mam nejvetsi pravo posoudit kvalitu :) a ano slusni strelci strileji i los, ale pokud se kouknes kde konci na IPSC..
no tak to je proste tim ze ne vsem ten los vyhovuje, pripadne ten coje praktikovan v GC. a konkretne ja proste do otrokovic uz nepojedu protoze prijet ve 2rano domu po ostrileni 36ran me nejak nezajima. ale pokud jini jsou a byt je jich malo, tak pokud delaji zavod podle pravidel, tak proc by to nemohlo byt poharove?

lobo

Příspěvek#25 » sob 19. led 2013, 00:13

Zdravím SG Team,ahoj Kubo. Myslel jsi snad toho střelce, druhého z Poháru 2012,který procenta ze šesti závodů započítaných do soutěže,4 krát bral laciné body v GC , kde startovalo do 30 střílejících včetně rozhodčích ? Pravda,na závodě ve Svitavách jich bylo kolem 40,ve Slaném přes 70 !!! Nějak mě stále uniká,kde jinde než v GC vyhrává... Podle výsledků ze závodů,kde se sejde víc závodníků než 30, je umístnění pohárové dvojky značně, nejisté, nechci snižovat jeho střelecké schopnosti, spíše náhodné !!! Tímto systémem hodnocený Pohár je a jen bude paskvil. Je i dost pravděpodobné, že to tak některým lidem vyhovuje. Odpovědní lidé z LOSu by se mohli zamyslet a zajistit nápravu.

kuba

Příspěvek#26 » sob 19. led 2013, 00:32

Tak občas se někde zadaří občas ne, je to střelba zrovna jarda měl dobré vásledky právě i ve slaném tuším kdy vyhrál.Nikdy bych si ani nedovolil zpochybňovat kvality střelce.Osobně mi třeba vadilo víc když se mohli střílet dva pohárové závody v jeden den, nebo ten závod při mistroství, ale to už je teď vyřešeno.

To pak můžeme brát výsledky podle toho kdo tam přijel a nepřijel a přidávat jim koeficienty a to uznáš že není vhodné. A penalizovat někoho kvůli tomu že tam jiní střelci nepřijedou mi prostě vhodné nepřijde. Pokud je závod uspořádán vrámci pravidel (což byl občas v GC problém ale snad se již vyřešil).

Jak jsem již napsal jediné vhodné a spravedlivé řešení vidím v tom, že započítané závody do poháru nemohou být třeba více jak z 75% závody z jedné střelnice. rozhodně pokud opakuji pokud závod splňuje podmínky pohárového závodu měl by být jako pohárový uznán.

ps: odpovědní se zamysleli už několikrát i já jsem měl podobné názory ale musel jsem uznat argumenty a změnil jsem je na tyto.
pss: nemůžete si sem dát jména, takhle ani nevím kdo mě zdraví :)

lobo

Příspěvek#27 » sob 19. led 2013, 10:29

Kubo,je to soutěž a jako v jiných sportovních odvětvích mají mít všichni stejné podmínky a pravidla. Sám jsi uvedl svoji zkušenost ,příklad s GC,kde jsi přijel ve dvě ráno a 36 ran. To také mluví samo za sebe!!! Sám tedy víš,že srovnávat pseudo pohár z GC se závody jinde prostě nelze. Nejen po střelecké části,tedy stavbou situaci,ale především obsazením střeleckou veřejností.A pokud schvaluješ systém,kdy je někdo zvýhodněn ,,domácí soutěží,, kdy je jediný vítěz pravděpodobně daný...neúčastí konkurence.... Nesnižuji jeho střelecké umění ale napadá mě jedno přísloví - ,,Jednooký je mezi slepými králem,, Nahlédl jsem do oficiálních výsledků LOS,ve Slaném vyhrál,ale pokud je jinde kde jste vy - tedy střelci,kteří jsou na prvních příčkách,tak neboduje ??? O čem to tedy vypovídá ? Je to chyba systému,která to umožňuje.Výsledky jasně ukazují na to,kdyby měl obrácené pořadí závodu - tedy 4 na kvalitních závodech v Čechách a 2 v GC,tak je všechno jinak.V GC dělají podle mě velmi záslužnou práci s propagací střílení,o tom žádná. Tamní střelci mají svoji domovskou střelnici,kde se pořádá hodně závodů ,prostě paráda.Ale jestli schvaluješ tento nešvar,kdy je ,,okresní přebor prodáván za 1.ligu,,....Opakuji znovu ,je to chyba systému. Vezmu li systém hodnocení z jiných individuálních sportů,je všude jasným pravidlem,že např. prvních 10 závodníků se spolu potkává téměř pokaždé,a tak je úroveň hodnocení nejvíce objektivní.

KarlosP

Příspěvek#28 » sob 19. led 2013, 11:29

A právě proto jezdím do Otrokovic rád. Lidi jako lobo, nebo ianraider tam nejezdí, nikdo se nehádá, neprudí (teda pokud nepřijede delegace z Prahy) ;-) , střelím si situace na jaké jinde nenarazím a pokecám s podobně postiženými. Už se těším.

kuba

Příspěvek#29 » sob 19. led 2013, 13:15

znova opakuju, pokud jsou ty zavody podle pravidel, mela by poharovost zustat. pokud ale prijede delegace z prahy a zjisti ze ten zavod je neskutecne nesoumerny a je tam spousta prohreskum proti pravidlum tak na miste zrusit minimalne pro ten zavod poharovost a pokud se nenapravi tak nebude. ale pokud to funguje nevidim legalni duvod proc rusit. opakuju, neni to problem daneho strelce, že tam ostatní nepřijedou.

To ze by to treba sneslo nejakou zmenu ale nenalezi me :)

sided
moderátor

Příspěvek#30 » sob 19. led 2013, 13:18

chlapci moc to baštíte, ať vám neparskne žilka ;)

Zpět na