Kniha Odstřelovačská taktika povstalců a záškodníků

Co jinam nepatří...

Raven1982

Příspěvek#46 » pát 22. říj 2021, 15:08

Ano, právě jsem ji dočetl. Bylo to čtení na jeden zátah. Kniha je fakt skvělá, poutavě a věcně psaná, plná informací zásadního charakteru. Jsem moc rád, že jsem si jí na netu všiml.

Franko_CZ

Příspěvek#47 » ned 2. čer 2024, 18:51

Také jsem právě dočetl zmíněnou knihu. Hodnotil bych ji jako velkohubé kecy Brouka Pytlíka a dobrý marketingový tah na hejly, jak snadno vydělat peníze. Rozsahem i obsahem se to blíží ošizené seminárce na VŠ.
Tomu, že je v knihách info o taktice, které není ani v cizojazyčné literatuře se musím smát - z několika cizojazyčných publikací (a filmů) inspirace přímo čiší.

Ze zahraničních luhů a hájů doporučuji k pročtení:
Mark Spicer - Illustrated Manual of Sniper Skills (z této knihy se IMHO autor inspiroval nejvíc)
US Military Field Manual - Sniper Training
Martin Pegler - Sniper Rifles From the 19th to the 21st century
Rober Stirling - Special Forces Sniper Skills
Shooting Times Guide to Accuracy - How to be a top shot with rifle, shotgun or handgun
Nicolas Irving - The Precision Rifle BIBLE 1, 2
L.P. Brezny - GunDigets Book of Long-Range Shooting
John B. Snow - The Ultimate Shooting Skills Manual
Chris Sajnog - Navy Seal Shooting
John L. Plaster - The Ultimate Sniper

Něco k Long Range:
Ryan Cleckner - Long Range Shooting Handbook
Jon Gillespie-Brown - Precision Long Range Shooting and Hunting, Vol. 1-4

V češtině:
Mike R. Lau - Vojenský a policejní odstřelovač - hutná kniha, která se nečte snadno, ale je to must-have
Leigh Neville - Ruční zbraně jednotek speciálních sil - ta je skvělá a velmi čtivá
Leigh Neville - Moderní odstřelovači po 11. září 2001 - zbraně, náboje, vybavení, taktika, skutečné příběhy - výborná
Pavel Černý, Michal Goetz - Manuál obranné střelby - Defenzivní a taktické použití pistole - vynikající
Pavel Černý, Ondřej Dušek, Václav Vinduška - Manuál obranné střelby 2 - Defenzivní a taktické využití pušky a brokovnice - vynikající
Dominik Valášek - Praktický průvodce pistolnice - velmi dobré
Peter Brookesmith - Odstřelovač - výcvik, technika, zbraně - průměr
Youri Obratsov - Sovětské odstřelovačky za druhé světové války - průměr
Adrian Gilbert - Odstřelovač - průměr
Ian Hogg - Moderní odstřelovačské pušky - průměr
Jiří Fencl - Moderní odstřelovačky - velmi dobré

V češtině primárně pro myslivce, ale je tam spousta obecně platných informací:
Jiří Hanák - Myslivecké střelectví v praxi
Lukáš Faktor - Rukověť loveckého střelectví

Beletrie - náhodným výběrem vybraná kniha od Stephena Huntera obsahuje víc informací, než výše uvedený sešitek pana Nowaka.

Blacky

Příspěvek#48 » ned 2. čer 2024, 20:42

Souhlas.

Franko_CZ

Příspěvek#49 » pon 3. čer 2024, 10:37

Ještě bych doplnil, že z knihy Leigh Neville - Moderní odstřelovači po 11. září 2001 - zbraně, náboje, vybavení, taktika, skutečné příběhy - kapitola 5 - Odstřelovači na straně povstalců, se pan Nowak inspiroval v některých částech (textu, který nikde prý nenajdete) téměř doslova.

Sobiho

Příspěvek#50 » pon 3. čer 2024, 10:53

Tato kniha a celá ta edice "ozbrojtese", má stejnou hodnotu jako rady a videa pana SPECNAZ Chlíbka! :-D Jen pro hejly a pro pobavení! :-D
Ale byznys jede a to je hlavní!

stip

Příspěvek#51 » pon 3. čer 2024, 12:29

Na Chlíbka mi nešahejte Chlíbek je boží ... jak si přinesl do lesa bílého králíka a lovil ho kuší atd ... :) To nikde jinde opravdu neuvidíte. To není žádný plagiát!

Sobiho

Příspěvek#52 » pon 3. čer 2024, 12:50

Hele to je neuvěřitelný mazec! :-D Fakt ho sleduji a po skončení České sody, mám konečně nekorektní humoristický pořad, který mě fakt baví! :-D A největší legrace je jak si odpovídá na vlastní dotazy a tomu co říká fakt věří! :-D Chlíbek je bůh! :-D

Zpět na