Nejnižší montáž na Aimpoint micro
- Enderein
Příspěvek#1 » sob 1. čer 2024, 11:21
Chci na vz.58 namontovat kolimátor na předpažbí tak, aby umožňoval zároveň použití mířidel. Sháním montáž, která by měla mezi vrchem railu a spodkem kolimátoru méně+ než 3 mm (ideálně 1-2 mm, ale je mi jasný, že se tam musí ještě vejít šroubky). Nevíte někdo o nějaké takové?
Kolimátor mám Primary arms SLx MD25 - sice to není Aimpoint, ale má stejné montážní rozhraní jako Micro T1/T2/H1/H2/CompM5, nadpažbí mám to nízké od Gundocthoru (už se bohužel asi nevyrábí).
Kolimátor mám Primary arms SLx MD25 - sice to není Aimpoint, ale má stejné montážní rozhraní jako Micro T1/T2/H1/H2/CompM5, nadpažbí mám to nízké od Gundocthoru (už se bohužel asi nevyrábí).
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1468
- Jarda.Jezek
Příspěvek#2 » sob 1. čer 2024, 15:02
Mám také nadpažbí gundocthor, na mířidla je vidět v drážce mezi kolejnicemi, ovšem do chvíle, než se na ně něco přimontuje, protože pak se to něco utahuje šroubem, který jde na kolejnice kolmo, tj. příčně skrz drážku, kterou byly mířidla vidět.
Tedy mám kolim na rychloupínáku, aby v případě jeho závady či poškození bylo možno kolim sejmout a tím se opět zprůchodnil průhled od hledí k mušce.
Nejspíš to nepomůže, možná máš jiné nadpažbí...
Tedy mám kolim na rychloupínáku, aby v případě jeho závady či poškození bylo možno kolim sejmout a tím se opět zprůchodnil průhled od hledí k mušce.
Nejspíš to nepomůže, možná máš jiné nadpažbí...
- Enderein
Příspěvek#3 » sob 1. čer 2024, 15:22
Jojo, já mám nadpažbí jiné (objevuje se např. v tomto videu kolem 18. minuty https://youtu.be/OLcIzPFQESI?t=950). U něj právě vím, že lze dosáhnout toho, aby byly mířidla vidět skrz kolimátor, je potřeba jen sehnat dostatečně nízkou montáž. Zvládl bych kdyžtak něco málo upilovat a upravit, ale i na to potřebuju začít s co nejnižší montáží.
- Enderein
Příspěvek#7 » sob 1. čer 2024, 19:51
Jasně, to se taky dá dělat, ale na kose má každý způsob své úskalí a problémy (blíž k oku znamená podle mého pohledu výrazně horší rozborku a ještě těžší dosažení co-witness montáže než na předpažbí). Já jsem zatím zvolil tuhle cestu, třeba někdy přijdu na to, že by pro mě byla lepší cesta to udělat nějak jinak (a třeba si i kvůli tomu koupit pušku nějaké jiné koncepce).
Rád bych teď sehnal nějakou tu dostatečně nízkou montáž, abych si vyzkoušel jak to funguje na předpažbí tak, jak jsem zamýšlel. Zatím ho mám o pár mm výš a co-witness nemám, ale jinak se mi to zdá jako průchodné.
Rád bych teď sehnal nějakou tu dostatečně nízkou montáž, abych si vyzkoušel jak to funguje na předpažbí tak, jak jsem zamýšlel. Zatím ho mám o pár mm výš a co-witness nemám, ale jinak se mi to zdá jako průchodné.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1468
- Jarda.Jezek
Příspěvek#8 » ned 2. čer 2024, 08:16
Koukám, že řešíš to, co jsem před pár měsíci řešil taky. S tím rozdílem, že co-witness jsem radši vynechal. Šlo mi v první řadě dostat na kosu kolim a baterku za co nejnižší cenu. Nakonec s pilníkem a dohady na AliExpressu jsem se vešel pod dva tisíce se vším všudy.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí