1911 v ráži 9mm luger?

Původní i klony
4mike

Příspěvek#16 » úte 24. črc 2012, 06:41

a co ten timer zobrazoval za hodnoty ?

ianraider

Příspěvek#17 » úte 24. črc 2012, 07:51

Ukazoval stejně rychlou a přesnou střelbu se zbraní odlehčenou a bez úprav. Viděl jsem mnohokrát střelbu s municí pod výkonovým faktorem. Při závadě,najčastěji nábojnice ve výhozním okně a nebo přibrzděný závěr hledali chybu ne u sebe ,ale na zbrani ( těžký a pomalý závěr,otd )Odlehčený závěr má za následek kultivovanější chování zbraně při střelbě,to ovšem nevyléčí střelcovy chyby. :lol:

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#18 » ned 25. lis 2012, 19:20

Na pistol training jsem narazil na zajímavou informaci. Pro 1911 v ráži 9mm je prý vhodnější provedení commander, tedy s 4" hlavní. Zní to celkem logicky - závěr má nižší hmotnost.

Dnes jsem na střelnici potkal majitele dvou 1911 v ráži 9 luger. První byla STI Infinity - naprosto bezchybná záležitost. Nedovedu si představit nic lepšího :) . Druhý byl Bul M5, se kterým majitel nebyl moc spokojený. Nejdřív se po pár výstřelech uvolnilo světlovodné vlákno. To bylo opraveno na místě, žádný velký problém. Ale problém byl s přesností střelby. Rozptyl na 25m z opřené zbraně byl přes 10, možná 15cm. A jsem si naprosto jistý, že střelcova chyba to nebyla.

Obrázek

Obrázek

mercedes777

Příspěvek#19 » ned 25. lis 2012, 21:03

To STIcko je nadherne. Zene jsem koupil pistoli STI 3.0 rouge, ale zase rychle jsme ji vratili.
Moji pistolnici(zbrojiri) byli prekvapeni nedokonalym spracovanim. Zeby napudrovani rusove. :mrgreen: A jeste vadny zasobnik, nepodaval naboje, vratil jsem ji a zena dostane moji RAMI. Ja jsem si objednal CZ75-TS.

PS: Musel jsem si koupit neco lepsiho na strelnici. Nemcouri se mi smali, ze neumim strilet. Jen otazka je, zda to ta pistole vyresi, jestli neni chyba u mne. :lol:

ianraider

Příspěvek#20 » ned 2. pro 2012, 22:18

johnnyjak - zbraň s Bulem je SVI - INFINITY,tedy žádné STI :twisted: Podívej se na stránky STI.

mercedes777

Příspěvek#21 » ned 2. pro 2012, 22:24

ok , tak jsem se taky spletl, promin :lol:

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#22 » ned 2. pro 2012, 22:52

ianraider píše:johnnyjak - zbraň s Bulem je SVI - INFINITY,tedy žádné STI :twisted: Podívej se na stránky STI.

Jasně, jasně. Dnes je to SVI. Ta firma se od STI odloučila relativně nedávno. Navíc pistole, kterou jsem viděl já nebyla stoprocentně stejná, jako ta na fotce. Bylo to ale Infinity (nápis na závěru). Ale co já vím, třeba STI dělalo model Infinity ještě před odštěpením SVI? ;)

ianraider

Příspěvek#23 » pon 3. pro 2012, 12:36

johnnyjak - vlastním STI,ale od SVI se liší především precizním zpracováním,lepšími díli,prostě vším. Moci volit - vyhrává SVI na všech rovinách. Model INFINITY není ,je to název firmi SVI - INFINITY. Tuším ,že jsem někde četl,že jeden z konstruktérů úspěšných STI odešel a je v teamu či vlastníkem SVI :P Tyto zbraně jsou o třídu víše.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#24 » pon 3. pro 2012, 18:59

Máš pravdu - SVI vznikla v roce 1992 po odchodu Sandyho Strayera z STI. Je to spolumajitel patentu na modulární konstrukci rámu pro dvojřadé zásobníky.

Ale abych se vrátil k tématu: v Otrokovicích jsem se na téma 1911 v ráži 9mm bavil s Hungrym. Kdo ho zná, jistě se nebude divit, že v případě této pistole je zastáncem náboje .45 ACP. Ale měl jednu velice zajímavou myšlenku: proč žádný výrobce nenabízí 1911 přiměřeně zmenšenou pro náboj 9x19? Výsledkem by byla ještě plošší zbraň a zvýšila by se spolehlivost. Problém by patrně nastal s nekompatibilitou dílů, ale s tím se musí počítat, v podstatě by to byla jiná zbraň.
Browning takhle udělal .22 a pokud vím, funguje dobře...

4mike

Příspěvek#25 » úte 4. pro 2012, 09:07

johnnyjak píše:.......... proč žádný výrobce nenabízí 1911 přiměřeně zmenšenou pro náboj 9x19? ..........

no a co STI LS ? ta je přiměřeně pro 9x19 a 40sw

ianraider

Příspěvek#26 » úte 4. pro 2012, 09:48

johnnyjak. Jednořadé i high kapacity,singl i double action only vyráběla PARA. Barel - 3, 4,25, 5 palců. Kapacita podle modelů - 8+1, 9+1, 12+1, 18+1 v LUGERU. Mohl jsem si střelit 200 ran z modelu HAVG 9 ( 3palec a kapacita 12+1 ) Podle mne velká paráda a trošku závidím majiteli :o Také jsem vlastnil PXT LDA - 18/9 chování při střelbě bylo super.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#27 » úte 4. pro 2012, 15:17

4mike: Na LS jsme v naší malé debatě zapomněli :) Ale na druhou stranu uzamykání do výhozného okýnka a bezčlánkově řízený pokles hlavně jsou už dost velké konstrukční úpravy.

ianraider: Para USA ale neřeší základní problém, používají rám i závěr vycházející z .45 a ten pro 9mm luger není úplně ideální. Funguje to? Ale jistě, jen s tím TEORETICKY může být víc problémů.
A ty jejich hi-cap rámy jsou jen pro lidi s velkou rukou - nejen mě se to drží podstatně hůř, než jednořaďák. Je zajímavé, že dvojřadé varianty jiných výrobců s plastovým rámem mají rukojeť alespoň pocitově štíhlejší.

ianraider

Příspěvek#28 » úte 4. pro 2012, 20:35

johnnyjak. Znám několik majitelů hi-cap Pary a nemají problém. Ostatně jako zbraně od STI,kterou i já mám v ráži ,,ekonomy,, Pokud by nebyl rám a závěr, který jak píšeš ,,ideální,, proto že vychází z 45,tak by se nevyráběli a neprodávali tak dobře.Závadovost je čistě teoretická záležitost. Je samozřejmé,že jednořadá 1911 je ,,štíhlejší,,a lépe se drží. Ne každému sedne jakákoliv zbraň do ruky,žádná asi není a nebude ideální pro všechny.Jak se zmiňuješ,je to o pocitu při úchopu a velikosti ruky. Pokud vím,SVI dodává střelcům dva rozměry úchopového gripu a to i v provedení nerez. To považuji za velký komfort,ale něco se připlácí :evil:

DanielX

Příspěvek#29 » čtv 24. led 2013, 17:00

Mám Dan Wesson Guardian 9x19 a je to velmi příjemný kousek. Taky se mi modely 1911 líbí a když jsem hledal něco v ráži 9mm Luger, sedla mi nejvíce.

tslaby

Příspěvek#30 » stř 30. črc 2014, 19:17

Mohu se zeptat majitelů pistole STI Spartan V 9L, jak jsou s touto zbraní spokojeni? Jak je to se spolehlivostí, případně poruchovostí a přesností? Chtěl bych si pořídit nějakou pistoli na rekreační střelbu a amatérský sport a STI je jedna z několika, mezi kterými si chci vybrat.

Zpět na