Makarov

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

Bruno

Příspěvek#136 » úte 6. pro 2011, 10:48

Ten červený lak,jak píšeš je ochrana proti vlhkosti.Pistole před střelbou by měla být vytřená do sucha. Ano v opačném případě při výstřelu olej hoří a tím pádem to pěkně čoudí.Také to pěkně prská.Spaliny létají do všech stran.

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#137 » úte 6. pro 2011, 13:34

Tak jsem dnes zasel na strelnici vyzkouset PM (vystrileno 60 naboju Barnaul), a vpodstate se mi podtvrdilo vsechno co se o ni rika. Nejedna se o zbran na mirenku, ale i presto si myslim po vetsim a delsim treningu se s ni daji dosahovat vyborne vysledky.
Muj nejvetsi problem byl ten, ze se mi dost poti ruce, takze uchop nebyl nejak zazacnej :roll: .. nemate nejaky tip na neco, co by se dalo vymyslet s tim uchopem aby to tolik neklouzalo?
Jinak vcera jsem zbran poradne vycistil a trochu jsem to prepiskl s olejem, takze mohu podtvrdit, ze pak se z ni chvili coudi :D takze s olejem neprehanet :)

anton

Příspěvek#138 » úte 6. pro 2011, 14:17

2mmaas:

Až už z toho nebudeš tak nervózní, tak se ti ruka potit nebude :)

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#139 » úte 6. pro 2011, 14:25

2Anton:
V normalnich pripadech by tomu tak bylo, ale u me je absolutne bezne, ze se mi poti ruce i kdyz v nich drzim treba telefon :(, mam to uz od malicka v zimne a na jare :roll:

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#140 » stř 7. pro 2011, 08:12

Jinak zde je fotka strelby 5x 10 metru ze vcerejsku
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

anton

Příspěvek#141 » stř 7. pro 2011, 18:35

mmaass:

Předtím než sis udělal zbroják jsi střílel ? Protože na těch zásazích je už vidět nějaká střelecká technika.

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#142 » stř 7. pro 2011, 18:37

Tak jsem dnes opet zasel na strelnici abych vyzkousl vsechny 3 duhy prodavanych v CR naboju na PM (Barnaul, Wolf, S&B).
Muj osobni naror je preblizne nasledujici:

Barnaul, nedela moc velky ramus, jsou velice presne, slabej spetny raz, cena 5,50 (B.V.S.)

Wolf, jsou o drobek hlucnejsi, presnost mi prijde tak o 10% horsi nez u Barnaulu, spetny raz je opravdu znat, cena 4,50 (C.I.D. Praha)

S&B, delaji neskutecny ramus, presnost docela slusna, spetny raz je neco mezi Barnaul a Wolf, cena 3,30 (nahodna koupe zbytku naboju ktere se valeli spravci strelnice v supliku (obec Druzec)).

Takze kdyz pomenu cenu, tak nejlepsi pocit jsem mel s Barnaulu.

P.S. Jak jsem pred tim psal, ze se mi poti ruce, tak mi dnes pri stelbe trochu sklouzla ruka smerem k zaveru a pri vystrelu mi zaver drobek sedrel kuzu s kloubu na palci :roll:
Naposledy upravil(a) mmaass dne stř 7. pro 2011, 18:50, celkem upraveno 1 x.

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#143 » stř 7. pro 2011, 18:47

anton:
Nevim jestli se tomu da rict strilel.. rekl bych to asi takhle:
Cca pred 2-3 lety jsem byl s kamaradem na strelnici Magnum Praha a vystrelel jsem tam rovnejch 50 naboju tusim s Tongfolia (nevim jak se to presne pise).
Pak jsem byl tyden pred zkouskama na ZP na strelnici aby me ,,pripravili,, ke zkous. OZ, stalo to 600,- Kc a obsahovala mimo reci o prubehu ZOZ, 8 vystrelu z malorazky a 8 vystrelu z kratke zbrane (CZ 75).
Pak nasledovala zkouska, tam bylo vystreleno taky celkem 8x malorazka a 8x CZ83.
A to je vlastne vsechno.

anton

Příspěvek#144 » stř 7. pro 2011, 19:03

Hm, tak seš asi talent. S tím závěrem opatrně, nevím, možná zkus nějaké rukavice s holými prsty ... něco jak se prodává na kolo, protiskluzové :)
Zajímavé postřehy s těmi náboji.
S mířením do černého problém nemáš ? Pro mě to byl největší problém. Teď mám obarveno, ale ještě jsem se na střelnici nedostal.

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#145 » stř 7. pro 2011, 19:09

Treba to mam v krvi.. :roll: mam tetu ktera za komancu zavodne strilela v SSSR a byla asi 6x bronzova na mistrovstvi SSSR :D
Nad temi rukavicema docela uvazuji..asi si poridim chirurgicke :lol:

P.S.
No miridla jsou opravdu titerna, ale spis se ridim ,,citem,, .. dnes jsem mel taky uz obarvena miridla cervenou model.barvou a abych rekl pravdu, tak neni v tom zadny rozdil..ale byl jsem na polukryte strelnici, takze v miste ciloveho/tercoveho prostoru bylo svetlo a v miste strel. stanoviste trochu sero..takze proti svetlu tu cervenou barvu vubec nebylo videt.. :roll:
Ale kdyby se strilelo nekde na poli za dobreho denniho svetla, tak by to asi trochu pomohlo..

Georg

Příspěvek#146 » stř 7. pro 2011, 21:14

Pro mmaass:
jestli se ti potí ruce, tak se mimo jiné zkus poptat v prodejnách zbraní a střeliva na gumový návlek na rukojeť. Ilustrační foto je o pár stránek zpátky - na civilní verzi Baikalu.

Jinak mám na všechny ostatní dotaz:
když jste kupovali PM jako uloženky, samozřejmě jste si je před koupí rozebrali (myslím základní rozborku). Já jsem to udělal v jedné prodejně taky a připadlo mi, že mezi vratnou pružinou a na hlavni je konzervační, teda spíše čístí olej se rzí. Takový mix oleje a rzi - mělo to takovou narezlou barvu. Prodejce to vysvětloval tím, že se jedná o ruskou konzervační vazelínu, která má červenou barvu a že to tak jenom vypadá. Máte stejnou zkušenost, nebo jsem "v tom sám". Pistoli jsem ještě nekoupil, čekám na tu s mnou vybraným rokem výroby :lol:

Jo a mohli byste mi zaslat Soukr. Zprávou fota svých Makarovů ? Konkrétně se mi jedná o vnitřní část závěru. Nechci žádná výrobní čísla, rok výroby a pod. Jedná se mi pouze o konkrétní místo ve vnitř závěru. To místo je umístěno přibližně uprostřed. V této části je uložen úderník. Zatím jsem měl rozebrané jen dva kusy a u jednoho jsem si všiml, že tam část chybí. Nevím, jestli se jednalo o odštípnutí části závěru, nebo je to originál výrobní "vada". Bohužel u toho druhého kusu si již nepamatuji, zda to bylo i u něj. Předem děkuji.

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#147 » stř 7. pro 2011, 21:22

Georg:
Diky za tip s tim navlekem, zkusim rozeslat par mailu treba se nekde najde.
Ohledne fota, klidne to muzu vyfotit, ale fotky by byli az zitra v pozdejsich odpolednich hodinach. Mam SD kartu od fotaku v praci :-/

kralik

Příspěvek#148 » stř 7. pro 2011, 21:25

mel bych takovy dotaz - naboje 82 se daji pouzit ale dle informaci nici vyvrt... muze to nekdo kvantifikovat? tady - po kolika vystrelech bude efekt patrny?

anton

Příspěvek#149 » stř 7. pro 2011, 21:35

Tady asi takového "barbara", který by to testoval, nenajdeš :D

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#150 » stř 7. pro 2011, 22:11

Souhlasim s Antonem :D
Ale nekde jsem cetl, ze uz po 150 vystrelech to zacina byt znat na nasledne presnosti strelby. A po cca 400-600 vyvrt hlavne se zacina viditelne zakulacet. Aspon nejak tak tam psali.
Ale ja osobne do sveho mazlika bych nestrcil ani jednu ,,82-ku,, :geek:

Zpět na