Parlamentní volby 2017

maciz

Příspěvek#91 » pon 4. zář 2017, 10:31

Mě stačilo si rozhovor s Okamurou přečíst a nikdy bych ho nevolil.

mihlit

Příspěvek#92 » pon 4. zář 2017, 11:15

Docela mě překvapuje, kolik lidí se rozhoduje až takhle celkem na poslední chvíli. Co kdo říká (a naopak neříká), co má v programu, co dělá a nedělá... to sleduji průběžně. Mám tak již dopředu jasno v tom, koho volit budu a koho ne a nějaké přesvědčování s tím (mnou) nehne. Dle mě osobně a nikomu to nenutím, tak ano, čssd,... nestojí vůbec za zmínku. Okamura je sice v něčem díky razantnosti populární, ale jinak kromě silných slov vůči eu a dalším věcem, nemá žádný reálný plán pro obecné vedení země (školství, zdravotnictví, důchody,...). Díky jinak dost vyhraněným názorům s ním ani do koalice nikdo nepůjde. Piráty jsem dřív (jako mladý a naivní) volil a intenzivně sledoval, ale kromě plánu na it, zakázky, rozpočty, to jsou jen jinak zaměření Zelení. Volit budu Svobodné, co mi jsou programem a vším nejblíž. Realisty nemusím a jejich vznik beru jako chybu, protože jsou jim blízko a kradou si voliče. Takhle skončí oba se 4.5 procenty a vládnout nám bude možná ano s 30 % a nadpoloviční většinou...

Ač se někteří diví, tak letošní volby pro mě nejsou nejdůležitější zbraně. Je jen pozitivum, že strana, co budu volit, je v tom též vhodná. Nejdůležitější jsou migranti a s tím spojené věci. Měli jsme tu komunismus, cenzuru, jednu pravdu, prakticky žádné zbraně... vše to jsou těžké škody a ztráty, ale vše jsme dokázali časem napravit. Také tu máme spousty nepřizpůsobivých, které se snažíme již desetiletí integrovat a bez úspěchu. Migraci tedy vidím jako akutní problém, protože je to problém, který nejde napravit a škody jsou dlouhodobé a nevratné.

SansLogique

Příspěvek#93 » pon 4. zář 2017, 11:21

Jenom drobná korekce. Ti "nepřizpůsobiví" už se tu integrujou několik století, nikoliv desetiletí, a spousta z nich neumí ještě ani kvákat česky.

iloveguns

Příspěvek#94 » pon 4. zář 2017, 12:04

maciz píše:Mě stačilo si rozhovor s Okamurou přečíst a nikdy bych ho nevolil.

Také ne. Má rétoriku pouťového řečníka a politický přehled na nule...

pavelg

Příspěvek#95 » pon 4. zář 2017, 12:28

jhora píše:Taky doporučuju všem, aby zašli na nějakou akci, kde je jejich oblíbená strana a dali řeč s těmi, co jsou na volitelných místech.

Tohle bych podepsal a sám to taky tak dělám. Ono je dobré mít info z první ruky a vidět ty lidi naživo.

audis

Příspěvek#96 » pon 4. zář 2017, 14:10

Iloveguns:
Maciz :
A koho budeš volit a proč?

maciz

Příspěvek#97 » pon 4. zář 2017, 18:10

Už jsem to tady psal, zřejmě Piráty. Důvody se mi nechce rozepisovat, ale v podstatě se ztotožňuju s tím co napsal jhora. Jenom mám trochu strach aby se z nich nakonec přece jenom nevyklubali vítači, ale jelikož nikoho jiného pro mě volitelného nevidím, tak to risknu. Uvažoval jsem o ODS jako nejmenším zlu z parlamentních stran, ale tahle strana už tolikrát zklamala, že jim prostě nevěřím. Pak ještě o svobodných, ale ti už podle mě svojí šanci propásli a je to v podstatě strana jednoho muže.

Serz

Příspěvek#98 » pon 4. zář 2017, 18:22

Maciz, ktereho muze?

SansLogique

Příspěvek#99 » pon 4. zář 2017, 18:23

Ze stanoviska Pirátů k migraci:
"Vedle nižší životní úrovně je druhým důvodem nižšího zájmu uprchlíků o Českou republiku zacházení v táborech pro cizince, zejména v zařízení pro zajištění cizinců, které je pro některé cizince prvním místem kontaktu. Navzdory snaze personálu se tyto tábory mnohdy podobají spíše vězení pro zločince. Apelujeme na vládu a ministerstvo vnitra, aby zadržení cizinců probíhalo u bezproblémových uprchlíků za takových podmínek, aby pro ně Česko nebylo zemí odpudivou a nehostinnou. Tábory s přísně nastavenými pravidly by měly být vyhrazeny jen pro imigranty, u nichž je bezpečnostní riziko."

Tako to teda sorry jako...

mihlit

Příspěvek#100 » pon 4. zář 2017, 18:33

To je jak v jiném vlákně. Většina vidí, že Piráti jsou v něčem jako Zelení (co se taky dohodli, že nebudou o uprchlících mluvit, aby zbytečně neodrazovali voliče) plus jsou velkou směsí nadšenců s nápady jak něco udělat, aby to bylo správně a lidi se měli líp. Bohužel nesourodými nápady a členové strany nejsou tak úplně ve všem za jedno. Kdo vidět nechce, neuvidí a bude vysvětlovat jak kdo co myslel a že je to určitě jinak a ...

maciz

Příspěvek#101 » pon 4. zář 2017, 18:40

Serz: Macha, bez něj by ta strana pravděpodobně skončila.

Serz

Příspěvek#102 » pon 4. zář 2017, 19:00

No a Matejka a referendum?
Experti uz se vyjadrili, ze by obcane nemeli rozhodovat o setrvani/vystoupeni. Jinak program podobny puvodnim svobodnym

wigum

Příspěvek#103 » pon 4. zář 2017, 19:19

mihlit píše:To je jak v jiném vlákně. Většina vidí, že Piráti jsou v něčem jako Zelení (co se taky dohodli, že nebudou o uprchlících mluvit, aby zbytečně neodrazovali voliče) plus jsou velkou směsí nadšenců s nápady jak něco udělat, aby to bylo správně a lidi se měli líp. Bohužel nesourodými nápady a členové strany nejsou tak úplně ve všem za jedno. Kdo vidět nechce, neuvidí a bude vysvětlovat jak kdo co myslel a že je to určitě jinak a ...

Hmm, takže se třeba do sněmovny dostanou a jelikož je to parta nesourodá, tak nakonec nebudou zastávat názor a program na jehož základě ty křesla dostali, ale své vlastní a popřov veškerý obsah prohlášení, před volbama se zdůvodněním, že to nebylo jejich osobní stanovisko.
Za mě, nevolitelní.

jhora

Příspěvek#104 » úte 5. zář 2017, 06:38

Tím že jsou nesourodá parta, tak mají funkční interní demokracii. Když se na něčem neshodnou, tak si udělají hlasování. Zatím pokaždé pak hromadně respektovali jeho výsledek, nevidím že by někdo hromadně odcházel nebo dělal rebela a trval si na tom, že jeho osobní stanovisko se neshoduje se stanoviskem pirátů a on ho bude ignorovat. Tj. celkem jasně demonstrují že mají na to být součástí parlamentní demokracie. Také to pro mě znamená, že jejich osobnosti se natolik ztotožňují s programem, že když jim členové odhlasují něco, co oni osobně nezastávají, tak nejde o nic tak velkého, že by museli skládat funkci nebo rebelovat nebo jinak vyvádět. Ono když chce někdo být politik z přesvědčení, tak prostě musí umět dát stranou svou osobní preferenci a upřednostnit názor toho, kdo mu svěřil funkci. Šprajcnout se má jen v případě, že by to znamenalo vyložený rozpor s programem nebo etikou (obecně s nějakým principem vyšším, než je něčí názor). Ono samozřejmě po volbách se nějaký odpadlík asi najde, u nových stran vždycky někdo nevydrží ten tlak. Mou nadějí je, že to nebude jako minule a předminule, kdy se členové nových parlamentních stran rozhádali na dvě poloviny.

Ona totiž ve sněmovně nakonec bude nesourodá parta - to je v systému poměrného zastoupení nevyhnutelné, vždycky je tam několik stran s různými programy. Umět se domluvit na kompromisu a na konci respektovat výsledek hlasování je základ toho, aby to tu začlo fungovat líp. Je mi to mnohem sympatičtější než strany několika málo tváří a jejich dovednost handlovat a obchodovat s programem výměnou za výhody a posty.

pelanj

Příspěvek#105 » úte 5. zář 2017, 06:53

Měl bych jeden docela zajímavý odkaz k tématu - tak trochu jiný předvolební průzkum. Ze kterého vyplývá, že průzkumy, co do nás cpou standardní média jsou minimálně nepřesné, v horším případě manipulativní.

https://mapavolicu.behavio.cz/

Zpět na