Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- Sedmej
- Rough boy
Příspěvek#1339 » stř 14. zář 2016, 11:17
Je paradoxem (alespoň u mě to tak funguje), že z toho, co se mi perfektně drží, tak se mi blbě střílí. Nebo alespoň blbě ovládá. To platí zejména pro pistole, které mají závěr vysoko, tzn. vysoko umístěné ovládací prvky nebo díky této konstrukci těžiště vysoko nad úchopem.
- Ameli1-cz
Příspěvek#1340 » stř 14. zář 2016, 13:33
Zdravím,
nedávno jsem si udělal zbrojní průkaz skupiny B a mám v plánu si pořizovat samonabíjecí pistoli. Problém je v tom, že se nevyznám v obchodech se zbraněmi. Netuším, jestli není chybou si koupit pistoli po někom atp.
Také by se mi hodila rada, co by pro mě mohlo být dobré. Hledám pistoli na každodenní nošení, do budoucna si hodlám rozšiřovat skupiny, ale také by se mi hodila na sportovní střelbu. Měl jsem v hledáčku PT 1911 hlavně kvůli podhlavňové liště a kohoutu, což mi přijde jako dobrej způsob pojistky taky, ale není nutný. Taktéž v jiném topicu jsem viděl HK VP9, která také nevypadá špatně.
Shrnuto, hledám pistoli:
- Na každodenní nošení i na sportovní střelbu nejlépe
- Ráže, nechci .22LR
- Ideálně s podhlavňovou lištou, aby byla schopná k upevnění nějaké svítilny
- Není nutné, aby měla kohout
- Na ceně také závisí, není nutností si koupit novou pistoli
Byl bych také rád, za nějaké rady čemu se vyvarovat atp., poradit nějaké webové stránky by se taky hodilo.
Nejspíš toho chci moc, ale tak nechci se spálit při prvním nákupu
. Díky za rady 
Témata sloučena. Peggy
nedávno jsem si udělal zbrojní průkaz skupiny B a mám v plánu si pořizovat samonabíjecí pistoli. Problém je v tom, že se nevyznám v obchodech se zbraněmi. Netuším, jestli není chybou si koupit pistoli po někom atp.
Také by se mi hodila rada, co by pro mě mohlo být dobré. Hledám pistoli na každodenní nošení, do budoucna si hodlám rozšiřovat skupiny, ale také by se mi hodila na sportovní střelbu. Měl jsem v hledáčku PT 1911 hlavně kvůli podhlavňové liště a kohoutu, což mi přijde jako dobrej způsob pojistky taky, ale není nutný. Taktéž v jiném topicu jsem viděl HK VP9, která také nevypadá špatně.
Shrnuto, hledám pistoli:
- Na každodenní nošení i na sportovní střelbu nejlépe
- Ráže, nechci .22LR
- Ideálně s podhlavňovou lištou, aby byla schopná k upevnění nějaké svítilny
- Není nutné, aby měla kohout
- Na ceně také závisí, není nutností si koupit novou pistoli
Byl bych také rád, za nějaké rady čemu se vyvarovat atp., poradit nějaké webové stránky by se taky hodilo.
Nejspíš toho chci moc, ale tak nechci se spálit při prvním nákupu

Témata sloučena. Peggy
- RomanB74
Příspěvek#1341 » stř 14. zář 2016, 13:43
Na každodenní nošení ve smyslu zákona o zbraních nemáš patřičnou skupinu zbrojního průkazu "E". Takže kupovat nyní KKZ kat B na nákupní povolení a po rozšíření ZP o sk. E žádat znovu o nové povolení na stejnou zbraň kvůli OZŽM mi přijde mírně řečeno nehospodárné. - Přiznávám, ještě jsem nestudoval novelu ZoZ, tak nevím, zda se něco podstatného nezměnilo.
- Ameli1-cz
- Ameli1-cz
Příspěvek#1344 » stř 14. zář 2016, 13:55
KubaDostal píše::roll: http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=33&t=119
Je tu na to tema 90 stranek.
Né, že by se mi nechtělo číst 7 let diskuze, ale ptal jsem se zde na víc věcí, než jen na typ pistole. Věřím, že někdo ochotný by mi dokázal poradit lépe, než hledat mezi 90 stránkami někoho se stejným vkusem. Každopádně dík za ochotu.
//Sorry za double post
- mikymoto
Příspěvek#1345 » stř 14. zář 2016, 14:14
1. zakládáš duplicitní téma
2. ptáš se na to samé co ostatní (dokolečka, protože nikdo nechce číst)
Ale abys neřekl, že jen štěkám. Buď si vybereš sport, nebo si vybereš nošení - takže nakonec koupíš dvě zbraně. Ano dá se na opasku tahat i sportovní pistole, ale proč by jsi to dělal? Nebo střílet mířenku se služebním kopytem (taky to jde).
Nikdo za Tebe nerozhodne co koupit - to musíš Ty sám. Každý zde má nějaké zkušenosti a na základě těch doporučuje, nebo odrazuje. Nikdo z nás ale není na 100% objektivní (nikdo nestřílel ze všeho) a hlavně - každý z nás má jiné preference a schopnosti. Prostě si udělej nejdřív průzkum trhu, aby jsi viděl co se vejde do tvého rozpočtu a pak těch pár kandidátů profiltruj v diskuzi a hlavně v rukách.
2. ptáš se na to samé co ostatní (dokolečka, protože nikdo nechce číst)
Ale abys neřekl, že jen štěkám. Buď si vybereš sport, nebo si vybereš nošení - takže nakonec koupíš dvě zbraně. Ano dá se na opasku tahat i sportovní pistole, ale proč by jsi to dělal? Nebo střílet mířenku se služebním kopytem (taky to jde).
Nikdo za Tebe nerozhodne co koupit - to musíš Ty sám. Každý zde má nějaké zkušenosti a na základě těch doporučuje, nebo odrazuje. Nikdo z nás ale není na 100% objektivní (nikdo nestřílel ze všeho) a hlavně - každý z nás má jiné preference a schopnosti. Prostě si udělej nejdřív průzkum trhu, aby jsi viděl co se vejde do tvého rozpočtu a pak těch pár kandidátů profiltruj v diskuzi a hlavně v rukách.
- tomblaha
- johnnyjak
Příspěvek#1347 » stř 14. zář 2016, 22:08
V případě revolveru vidím jednu z hlavních překážek pro začátečníka v ceně typicky používaných ráží .38 Special a .357 Magnum. Ne, že by neexistovaly revolvery v ráži 9x19, ale je jich poměrně málo. A drahé náboje = méně tolik potřebného tréningu. A taky si nemyslím, že se nováček rovnou vrhne na přebíjení, které by mu náboje výrazně zlevnilo.
tomblaha: výhody a hlavně nevýhody použití méně smrtícího střeliva se tady už probíraly: viewtopic.php?f=28&t=768
tomblaha: výhody a hlavně nevýhody použití méně smrtícího střeliva se tady už probíraly: viewtopic.php?f=28&t=768
- Pablo.gs
- Rough boy
Příspěvek#1350 » čtv 15. zář 2016, 06:52
Taky jde ale o to, že pokuď nejsi Jerry Miculek, tak s revolverem na střelnici nestřílíš tak rychle. Za dvě hodiny střelby jen s krátkou přestávkou jsem vystřílel z pětiraňáku 275 ran. Z pistole tohle číslo zvládnu tak za hodinu a čtvrt. Takže co se týče ceny spotřebovaného střeliva za hodinu tréninku při výše uvedených cenách, je to šuma fuk.
Ale ještě se vrátím k těm cenám. Ač to někteří slyší neradi, v ráži 9x19 se vyrábí i přebíjené náboje v ceně lehce nad 4Kč/náboj. Teď už zase neřeším, kolik toho dotyčný prostřílí ale kolik stojí rána.
Ale ještě se vrátím k těm cenám. Ač to někteří slyší neradi, v ráži 9x19 se vyrábí i přebíjené náboje v ceně lehce nad 4Kč/náboj. Teď už zase neřeším, kolik toho dotyčný prostřílí ale kolik stojí rána.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí