SVAZARMOSAURUS

Rough boy

Příspěvek#31 » stř 4. kvě 2016, 08:46

Iloveguns: Týjo, je vidět, žes svědomitý Svazarmosaurus, neponechávajíc nic náhodě! Počítám, že ten kovový váleček je kalibr o průměru dna oné zmiňované plechovky od paštiky, přičemž pokud projde středem terče, odchází Svazarmosaurs silně rozčilen ze střelnice domů. Přičemž si cestou na autobus pod vousy mumlá cosi o "šíleném rozptylu, co klub ještě neviděl"

Drvoštěp

Příspěvek#32 » stř 4. kvě 2016, 08:51

Rough: JO! A uklidní se teprv poté co zamumlá: "eště že to nikdo neviděl". V tu chvíli objevili jeho zmuchlaný terč ostatní dnešní střelci a v záchvatu uvědomění zmaru natahují moldánky.

Drvoštěp

Příspěvek#33 » stř 4. kvě 2016, 08:58

Ale vlastně proč podléhat panice! Iloveguns viď že v té disciplíně drulofkové jsou terčem vrata od stodoly?

Rough boy

Příspěvek#34 » stř 4. kvě 2016, 09:06

Drvoštěp píše:Rough: JO! A uklidní se teprv poté co zamumlá: "eště že to nikdo neviděl". V tu chvíli objevili jeho zmuchlaný terč ostatní dnešní střelci a v záchvatu uvědomění zmaru natahují moldánky.

:lol: :lol: :lol: :clap:
Ježiši, já to mám úplně před očima :mrgreen:

Mimochodem ty sauří wadcuttery .38special jsem vystřílel dvě krabičky. První, co mě dostalo, tak cena 79,-Kčs - nedivím se, že to tenkrát Svazarmosauři vypouštěli jen po pár kusech. Dneska dát za krabku 790,-Kč...
Druhá věc byla, že hilzny byly z nějakého křehkého materiálu.Vypouštěl jsem je ze svého 2" ultralite a tak u 2 z 5ti vždycky prdly při výstřelu hilzny. Nicméně s FMJ z té doby resp. malinko pozdější jsem nic takového nezaznamenal - co na to Svazarmosauři - stávalo se vám to u WC taky? Nebo jen ten taurus má tak proklatě volné komory...?

Piggy

Příspěvek#35 » stř 4. kvě 2016, 09:45

Praskaly podélně i při střelbě ze ZKR 551.

iloveguns

Příspěvek#36 » stř 4. kvě 2016, 10:25

Tu krabičku wadcutterů mám dnes již jako sbírkovou a dal jsem ji do kufru pro ilustraci... Jinak, hilzny mají zápalky berdan, takže nepřebíjitelné.... A opravdu rády praskají...

kolemjdoucí

Příspěvek#37 » stř 4. kvě 2016, 10:33

A co tam dělá ta krabička R50? Snad S&B REX, ne?

iloveguns

Příspěvek#38 » stř 4. kvě 2016, 10:35

Drvoštěp píše:Ale vlastně proč podléhat panice! Iloveguns viď že v té disciplíně drulofkové jsou terčem vrata od stodoly?

Terč je stejný jak u standardní pistole. Rozdíl je pouze v tom, že ten stejný terč máš u libovolky na 50 m.

iloveguns

Příspěvek#39 » stř 4. kvě 2016, 10:36

kolemjdoucí píše:A co tam dělá ta krabička R50? Snad S&B REX, ne?

Vidíš, měl jsem tam dát krabičku REX.... :-)

Luky22

Příspěvek#40 » stř 4. kvě 2016, 10:41

Také mám zkušenost. Starší, šedivý, poněkud obézní pán s nějakou ošuntělou devítkou, jak říkáte, terč si postavil na 25m, a to jsem teda šilhal, jak mu to tam lítalo. Prohodili jsme pár slov, postěžoval si, že "dneska to ňák neni vono". Řídící střelby se s ním bavil dost uctivě, takže jsem zřejmě na vlastní oči viděl SVAZARMOSAURA. :D

iloveguns

Příspěvek#41 » stř 4. kvě 2016, 10:47

Tak jsem si vzpomněl na scénku, když jsem v roce 1995 kupoval vojenskou ČZ 52. Šel jsem ji vyzkoušet na střelnici hned u prodejny, nasázel jsem do terče pěti ranami pět desítek a prodavač jen procedil: "Kurva, s takovou zbraní a takový výkon!" Teď už vím, že jsem tehdy musel vypadat jak pravý svazarmosaurus. :-) Díky za tvůrce názvu SVAZARMOSAURUS, moc se mi líbí.... :-)

Rough boy

Příspěvek#42 » stř 4. kvě 2016, 11:15

iloveguns píše:.. Jinak, hilzny mají zápalky berdan, takže nepřebíjitelné....

Známý si jako správný Svazarmosaurus přebíjel ručně i berdany, několik krabiček nově ozápalkovaných hilzen .38Spl jsem tu kdysi nabízel v burze :) .
Piggy: aha, díky, tak to je cajk ;)

Našel jsem CZ50, upravenou Svazarmem pro terčovou střelbu. Velice nápaditý se mi jeví hák na zavěšení šišky vysočiny, jejímž pokrajováním si Svazarmosaurus vyplňuje a zpříjemňuje čas mezi jednotlivými výstřely:
2399_vz50sp_1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

iloveguns

Příspěvek#43 » stř 4. kvě 2016, 11:46

Na tom háku je zřejmě stavitelné hledí. Nevím ovšem, zda pravidla sportovní střelby povolují takové prodloužení záměrné. Jinak, ta pistole s touhle úpravou vypadá hrozně...

Jirik.fx

Příspěvek#44 » stř 4. kvě 2016, 15:57

V Olomouci na střelnici se pohybují dokonce ve stádech a organizují závody. Tenhle týden puška otevřený hledí, 300 m.

dfgdsster

Příspěvek#45 » stř 4. kvě 2016, 16:10

Kde se tohle dá dneska naučit? Např. střílet puškou s otevřeným hledím na 300 m... přiznám se, že takový kurz jsem dosud nepotkal.

Zpět na