Jaké .45 ACP kupujete?
- Branibor
Příspěvek#1 » pon 8. úno 2016, 18:19
Takže jaké střelivo a od kterýho výrobce kupujete. A ideálně se taky pochlubte kde a za kolik. Sám jsem teď došel k tomu, že situace na trhu v Praze je vcelku smutná.
Zatím jsem nakoupil a střílel:
Sallier&bellot - 380Kč z Dave-western Václavák - jediný co je na SB pěkný jsou ty krabičky. Špatně tomu hoří prach, špiní to. Zklamání.
Magtech a Aguila - 425kč Beareka - dobré náboje, dobře to hoří, subjektivně mi přijdou "ostřejší" než SB
GECO - asi 500 kč dave-western Václavák - dobré, ale vcelku drahé, subjektivně nevidím rozdíl oproti aguila nebo magtech, ale zatím sem vystřelil jen 27 ran.
Fiocchi - dvě krabky za cca 650kč (uf, uf, uf) Supra v Hloubětíně - dost drahé, ješte jsem je nezkoušel, ale jsou to Gold target a nějaký klasický FMJ s plochou špičkou(ne waddcutter)
To jsou všichni výrobci, co mi zatím v Praze nabídli.
Taky mě zajímá, jestli jste někdo střílel +P náboje a jestli jsou v Čechách na trhu dostupné.
Zatím jsem nakoupil a střílel:
Sallier&bellot - 380Kč z Dave-western Václavák - jediný co je na SB pěkný jsou ty krabičky. Špatně tomu hoří prach, špiní to. Zklamání.
Magtech a Aguila - 425kč Beareka - dobré náboje, dobře to hoří, subjektivně mi přijdou "ostřejší" než SB
GECO - asi 500 kč dave-western Václavák - dobré, ale vcelku drahé, subjektivně nevidím rozdíl oproti aguila nebo magtech, ale zatím sem vystřelil jen 27 ran.
Fiocchi - dvě krabky za cca 650kč (uf, uf, uf) Supra v Hloubětíně - dost drahé, ješte jsem je nezkoušel, ale jsou to Gold target a nějaký klasický FMJ s plochou špičkou(ne waddcutter)
To jsou všichni výrobci, co mi zatím v Praze nabídli.
Taky mě zajímá, jestli jste někdo střílel +P náboje a jestli jsou v Čechách na trhu dostupné.
- selmo
Příspěvek#3 » stř 10. úno 2016, 13:51
SB Opava za 8kc/ks...no a jak jsem koupil ty v nove krabicce, tak jsem hodne koukal kdyz jedna kula spis vypadla z hlavne nez by vyletla. Vypadla cca 1,5m z hlavne na gumovou rohoz. Takze jsem hnedka koukal i na nabojnici a ejhle SB "zapomneli" na prachovou napln!!! Nabojnice krasne cista o proti vsem ostatnim. Kdyz jsem psal na SB co to ma znamenat, tak zadna reakce... jsem stastny, ze ta kulka aspon vylezla z hlavne a nezasekla se. Takze tak k kvalite Sellier & Bellot !!! (Pokud by nekdo neveril, ma i fotky ciste nabojnice a trochu zdeformovane kulky)
- Branibor
Příspěvek#8 » pát 12. úno 2016, 14:14
Ty S&B sou zajímavý teda. Já jich prohnal zatim jen 150 ks a bezchybný byly, jen špiněj jako prase. Jinak zatím poměr cena\výkon vede Aguila a Magtech, možná magtech trošku lepší, přijde mi, že má kvalitnější nábojnice. Aguila sou po výstřelu lehce nafouklý a na omak při nabíjení nejsou tak příjemný
Fiocchi zatim zklamání, ještě nejsem asi natolik dobrej, abych je zvládl odlišit od levnější konkurence.
A co ty +P náboje? Dá se to někde sehnat?

Fiocchi zatim zklamání, ještě nejsem asi natolik dobrej, abych je zvládl odlišit od levnější konkurence.
A co ty +P náboje? Dá se to někde sehnat?
- Branibor
- j.v.
- Branibor
Příspěvek#12 » stř 27. dub 2016, 10:13
Ty jsem mel. Jsou to ale obyc 230 gr. a strelba se nijak nelisi od fmj. Mel sem prave moznost strilet 180 gr +p. Podle tabulek ty hodnoty odpovidali bezne .40 s&w. Prubeh strelby byl jiny, zbran se rychleji vracela na cil a celkove me to mile prekvapilo. Tak hledam, jestli nekdo nezna tovarni strelivo s lehci strelou.
- tomas fuk
Příspěvek#13 » stř 27. dub 2016, 16:09
Magtech vyrabi strelivo .45 ACP LSWC 200 gr. Jsou to olovene SWC a podle tabulky na krabicce jsou z portfolia Magtech raze .45 ACP nejnaslaplejsi.
.45 ACP LSWC 200 gr, 292 m/s, 958 FPS, 552 J.
.45 ACP FMCSWC 230 gr, 238 m/s, 780 FPS, 422 J.
.45 ACP FMC 230 gr, 255 m/s, 835 FPS, 484 J.
Vse strileno z 5" hlavne.
Jinak jsem krabicku Magtech .45 ACP LSWC 200 gr vystrilel a nejakou extra silu jsem necitil. Daleko vetsi prdy jsou, kdyz strilim Geco JHP 230 gr. Slusna rana a pekelny plamen.
.45 ACP LSWC 200 gr, 292 m/s, 958 FPS, 552 J.
.45 ACP FMCSWC 230 gr, 238 m/s, 780 FPS, 422 J.
.45 ACP FMC 230 gr, 255 m/s, 835 FPS, 484 J.
Vse strileno z 5" hlavne.
Jinak jsem krabicku Magtech .45 ACP LSWC 200 gr vystrilel a nejakou extra silu jsem necitil. Daleko vetsi prdy jsou, kdyz strilim Geco JHP 230 gr. Slusna rana a pekelny plamen.
- Branibor
- tomas fuk
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva