GP K100

Glock a spol.
JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#301 » sob 20. úno 2016, 00:07

chrobák píše:Na posledním střílení se mi stala taková divná závada (K100/Mk12).
Asi po 120 kusech lugrů SB střílených trochu rychleji s tasením se mi kousnul závěr. Po zasunutí nového zásobníku nešel přetáhnout obvyklou silou. Tak jsem zásobník vyhodil a pokus opakoval a asi tak 3x větší silou, než normálně se to podařilo. Po chvíli rumplování to zase jezdilo volně. Opatrně jsem ještě dostřílel, skončil a doma rozebral a vyčistil. Na nic jsem nepřišel. Mosazných pilin normální množství, namazáno také bylo.
Napadlo mě pouze, že tímto způsobem střelby se špatně chladila a nějaké menší vůle se zatáhly více.
Máte někdo jiné-pravděpodobnější vysvětlení?

Ahoj, stalo se Ti tohle ještě někdy? Přišel jsi na to, co to bylo? Díky :)

chrobák

Příspěvek#302 » sob 20. úno 2016, 19:33

Stalo se to ještě 2x. Jednou to šlo jen ztuha a po chvíli povolilo.
Naposled se závěr kousnul úplně. Šlo s ním pohnout jen asi o milimetr, což je vůle, než hlaveň dosedne "šroubovou plochou" na "válcový čep" a pak by mělo začít odemykání.
Zaplašil jsem myšlenku na puškaře a za současného tahání za závěr jsem se opřel hlavní o pevnou podložku. To povolilo.

Vždy k těmto závadám došlo po asi 80-120 výstřelech SB 115gr a zbraň byla před střelbou čistá.
Mám podezření na to, že problém je zamykání. Je poměrně natěsno a když se tam dostanou třeba piliny z nábojnic nějaký jiný bordel, tak se to zadře. Od posledně jsem i přestal mazat v okolí zamykání, aby se tam nic nelepilo.
Chystám se závadu konzultovat se servisem, či výrobcem, ale ještě jsem neměl čas.

oho

Příspěvek#303 » sob 20. úno 2016, 22:12

To se mi taky stalo cca 3x za 3000 naboju, trochu jsem to pricital Limitum se kteryma strilim. Naposledy jsem jsem zkoumal nabojnici a krome toho ze byla od nejakyho divnyho vyrobce, mi na ni neprislo nic zvlastniho (v porovnani s ostatnima, ale suplerou jsem to nemeril).

Kazdopadne teda tridim naboje na ty ktery verim vic (chapej vyhazuju divny vyrobce nabojnic :)) ) a ty ostatni co pouzivam jen na trenink na strelnici.

EDIT: jeste jedna zajimavost - neprijde mi ze je to nejakym bordelem ve zbrani, protoze minuje jsem byl schopnej pretahnout iks jinych nabojnic a kdyz jsem mezi ne dal tu divnou, tak se to pokazdy seklo na ni.

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#304 » ned 21. úno 2016, 11:55

Tak pánové, já měl kvůli této závadě K100 dvakrát na servisu v GP. A mám lehké podezření, že to bude možná na třetí pokus. Jsem "rád", že nejsem sám. Můžu sem hodit, jak to začalo u mě, ale je to dost dlouhá slohovka:

V létě, na kurzu Aegisu, mi začala zbraň blbnout následujícím způsobem: Na Aegisu, po nějakých cca 1500 ranách, co pistole má (bez závady), se začalo dít toto: Učili nás tam provádět kontrolu náboje v komoře. To sám dělám doma na čisté zbrani. Tady ale najednou tak po 70 ranách vystřelených závěr šel čím dál hůře potáhnout dozadu, abych zkontroloval komoru. Jak kdyby drhlo uzamykání. Pistole dál střílela, ale závěr se nedozavíral úplně, nebo spíše tak líně dojížděl. Při ručním potažením "o kousek dozadu" to bylo krásně vidět. Čím byla zbraň špinavější, tím to bylo horší (ale šlo o cca 150 ran). Pak se jednou kousla tak, že jsem nebyl ve stavu závěr vůbec potáhnout rukou a provést kontrolu komory, musel mi jít pomoc A. Vondráček. Zbraň ale dál střílela. Nebylo to nábojema, to kousnutí totiž pak udělala i prázdná. Na hranách zamykání na hlavni mám otřepy. Ony vznikaly asi delší dobu a já si jich nějak nevšímal. Po vyčištění a namazání zbraň zase fachala normálně, po našpinění druhý den to samé. Pár ran, najednou jde závěr špatně potáhnout dozadu, když je v komoře náboj. Někdy se to kousne úplně. A když už je dost našpiněná, kousne se i prázdná, nejde otevřít, musí se na to silou. Tak toto bylo v létě. Reklamoval jsem, během tří dnů jsme dostal novou hlaveň - údajně byl problém na zamykání.

Ale prd. Zase 1500 ran, zase trošku otřepy (ale menší, než na staré hlavni) a před Vánocema znovu ten samý problém. Špatně šla odemknout, závěr líně dojížděl, po nějakých 150 ranách na ex. Vyčistil jsem, namazal..a jela. Tak znova střelnice. Dostřílel jsem 100 ran na krásně vyčištěné a namazané zbrani...a ta mrcha se kousla PRÁZDNÁ tak, že závěr jsem vůbec nepotáhnul dozadu! Respektve, zjistil jsem, že když trošku zakvedlám závěrem v mezích jeho vůle do stran, tak závěr povolí. Ale pak se zas kousne, jak ho člověk pustí. Zbraň jsem hodil do trezoru a chystal reklamaci. Pak jsem ji vzal...a kua, závěr potáhnu volně. Takto jsem zbraň dovezl do Qinsu na reklamaci. Po třech týdnech se vrátila z GP, úprava rámové vložky, na které byly prý nerovnosti + opět nová hlaveň (celkem již třetí...).

První střelnice, 180 ran. Vše ok. Doma pak kontroluji přebíjenky, jestli jdou do komory, 150 jich protáhnu zbraní, vše ok. Pak dám na nošení tovární SB 115gr, nabiju do komory, chci provést kontrolu...a ono to jde najednou zase blbě! Nesekne se to úplně, ale jde to sakra ztuha. Prakticky se mi povede leda vyhodit náboj z komory, protože potáhnout jemně závěr o kousek není možné. Prázdná zbraň ale chodí krásně. Po chvilce rumplování zbraň chodí opět volně.

Nechávám ji našpiněnou 180 výstřely a dostane dlouhodobý zátěžový test, pořádný. Dal jsme pak ještě 100 ran a v pohodě. Už jsem jiank volal přímo do Grand Poweru, co se zbraní dělali. Sdělili mi tu úpravu rámové vložky, na které měly být nerovnosti. Pak jsem se obrátil přímo na p. Kuracinu a ten odpověděl:

Takto : moja skusenost, a to mam nastrielane z GP viac nez ktokolvek iny s vynimkou nasich fabrickych prestrelovacov, podobne sa stava vtedy ked sa do uzamykacieho mechanizmu dostane struzlinka mosadze z nabojnice. Zatial som to zaregistroval tak v 3-4 pripadoch. Na cele zaveru ( nie na lozku nabojnice ) tam kde sa opiera zadok hlavne som vtedy nasiel natemovanu rozlisovanu struzlinku mosadze ktora vymedzila volu ulozenia hlavne a zaveru. Odomykanie slo naozaj tazko. Resp v jednom pripade sme museli pouzit drevene kladivo....ukazalo sa ze s mazanim to nemalo nic .

A pak:
Niekedy sa to moze stat ak su pouzite naboje kde nevyhorieva uplne prach a vnutrajsok mechanizmu je zasraty nezhorenymi zrnkami prachu. ( typicke pre naboje S&B ) zrnko prachu sa vtedy sprava podobne ako ta struzlinka mosadze az do chvile kym sa strelbou nerozmrvy a neprestane klast odpor....

Takže to budu sledovat. Ještě jsem se kouknul na vytahovač, nějak mě napadlo, že když to s prázdnou komorou chodí volně a s plnou NĚKDY blbě, mohl by být problém tady. Mimochodem, nebylo to náboji, továrny SB a po chvilce ty, na kterých to dělalo, chodily krásně...

Vytahovač jsem vyndal ze zbraně snadno, ale držel tam ten čep, který drží vytahovač. Při jeho vyndávání ze zbraně mi přeletěl celou dílnu a já ho nenašel, tak mám na cestě nový :D

Tolik zasekávání K100, volám všechny postižené k debatě:
Dělá vám to na zbrani s nábojem v komoře, ale na prázdné ne? Nebo se zasekne i prázdná zbraň? Pokud jen s nábojem v komoře, není příliš nafouklý a nedrhne v komoře? To by nebyla chyba zbraně.

chrobák

Příspěvek#305 » ned 21. úno 2016, 21:30

Při čtení zažívám naprosté Déjà vu.
Měl jsem teď střeleckou pauzu, ale co nejdříve vyrazím na pokusy.
Co si jen vzpomínám, tak to nesouviselo s nábojem v komoře - jak nevystřeleným, tak s nábojnicí po výstřelu. I když jsem měl vybito (poslední případ totálního vytuhnutí), tak ani po vychladnutí se to nijak nezlepšilo. Pomohla jen hrubá síla. Po rozebrání jsem se díval na to zamykání ale nic výrazně patrného tam nebylo, žádné otřepy. Dokonce jsem ji bez vyčištění složil a zase jela volně.
Vymezení vůle mezi hlavní a závěrem mě zatím nenapadla (viz p. Kuracina).

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#306 » ned 21. úno 2016, 21:37

:/ :/ :/ No, mě tvrdili, že přišli na to, čím to bylo...to byla údajně ta úprava rámové vložky. Faktem je, že už se zbraň nezakousla prázdná, ale uvidíme. Jak se to předtím kouslo i prázdné, stejně jako tobě...škoda slov. Navíc ty střílíš čistě jen továrny. Ach jo...Jo a souhlasím, když jsem kousnutou zbraň rozebral, nebylo v ní nic nápadného a po složení jela úplně normálně!

Jinak pro všechny, kdo mají Facebook: https://www.facebook.com/groups/grand.power.guns/ Skupina ČR/SR střelců GP, kde se vyskytuje i pan Kuracina (a odpovídá, když se někdo ptá).

janek21

Příspěvek#307 » sob 27. úno 2016, 18:00

Tak sem se stal majitelem kachny a co to tady ctu tak se mám na co těšit .... Ale i kdyby zavadila me se to prostě tak moc líbí ze si to klido necham ležet v trezoru :D no uvidíme příští víkend ..

mikky

Příspěvek#308 » sob 27. úno 2016, 19:41

Pánové, co se toho sekání týče, co to bylo za model, rok výroby, atd? Co sem slyšel, tak první kusy měly problém s tím, že přesnost a slícování bylo eufemisticky řečeno "příliš dokonalé" a byly tam tak malý vůle, že se to prostě kousalo, ale že to pak opravili a u novějších už se to neděje...

chrobák

Příspěvek#309 » sob 27. úno 2016, 20:40

Mk12 a vyrobeno 2013 podzimní kus.

Teď jsem si s tím hrál. Vyndal jsem hlaveň se závěrem a když ručně narotuju hlaveň tak, aby se uzamkla (1/8 otáčky) tak není úplně natěsno. Možná by to šlo i změřit, ale pocitově je to tak do 0.1mm vůle.
Když hlaveň narotuji do opačného směru, tedy tam, kam to normálně nechodí, tak tam je vůle nulová.
Pokud je tedy teorie bordelu v uzamykání správná, tak ho asi musí být trochu víc, než jedna zbloudilá mosazná šponka.

Jak jsem poznamenal dříve, v rámci horlivosti jsem doposud mazal i tento zámek. Na příští návštěvu střelnice to naopak vypucuji a nechám suché - nelepivé. Poreferuji příští týden.

Nudle

Příspěvek#310 » čtv 3. bře 2016, 20:53

Pridam svoji trosku do mlyna co se tyce 'zasekavani' zaveru v predni poloze. Po znacne odflaknutem cisteni po kterem jsem radsi moc nemazal, aby se mi bordel nerozlezl po cele zbrani, jsem vystrilel 100 ran, dojel ze strelnice domu, chtel konecne Kacenku vypucovat poradne a prislo to. Jedinny zpusob jak jsem byl schopny pretahnout zaver byl takovy, ze jsem musel zatlacit dlani zepredu na hlaven, tim se zacala odemykat a pak uz sel zaver volne. Muj osobni nazor je takovy, ze hlavni pricinou je v mem pripade malo promazany valecek po kterem se vali hlaven. Normalne ho mazu opravdu poctive.

Model Mk12 vyrobeny v srpnu 2015, nastrileno 1300 ran, uzamykaci ozuby jsem nikdy nemazal a otrepy vypadaji uz poslednich par set ran porad stejne.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#311 » čtv 3. bře 2016, 22:08

Jediné místo, které musí být namazané, je vnější obvod nábojové komory. Olej na uzamykacím válečku a žebrech samozřejmě neuškodí, ale není to bezpodmínečně nutné.
PS: i po odfláknutém čištění je právě potřeba normálně namazat - na sucho totiž K100 spolehlivě funguje maximálně 50-100 ran.
PPS: za předpokladu, že bude pistole průběžně domazávaná, věřím, že dovede nastřílet tisíce ran bez čištění .

malyLibor

Příspěvek#312 » ned 6. bře 2016, 10:25

Ty jo, tak jsem přečetl celé tohle dlouhé vlákno. Přemýšlím o koupi pistole GP, ale zatím jsem z ní ještě nestřílel. Nicméně co jsem o nich zatím četl, jsou to spolehlivé a přesné zbraně. Řeším teď dilema, který model si vybrat. Původně jsem myslel na P1. Jenže ta mi teď po přečtení více zkušeností a delším přemýšlení přijde tak trochu... jak to napsat... ani kočka, ani pes. Ani úplně na nošení, ani úplně na střílení. Na nošení dlouhá pažba, na střílení krátká hlaveň.
Na nošení by se asi tedy víc hodila P11, která má kratší pažbu i hlaveň a tudíž se bude docela dobře nosit a s delším "sportovním" zásobníkem na 15 nábojů se s ní bude i dobře střílet.... Teď mne ale napadlo.... existuje ještě P1S... ten je vysoký stejně jako P11, ale hlaveň má dlouhou jako P1... Na nošení tedy lepší než P1... a kdybych do něj koupil ten "sportovní" zásobník na 15 nábojů, co má P11 Sport, tak se s ním bude i dobře střílet... Hm, co člověka při psaní nenapadne...
No, tak teď to mám ještě složitější... než jsem začal psát tento příspěvek, byl jsem na 80% rozhodnut koupit K100, protože na mé postavě medvěda kodiaka se s použitím kvalitního pouzdra i takováto pistolka ztratí. Přemýšlel jsem vlastně jen nad tím, jestli jít do Standardu, nebo koupit Dynamic. Musím říct, že na Dynamicu mne hodně láká poladěná spoušť a lepší mířidla. Hlavně světlovodná moucha by pro mne slepýše mohla být velkým plus. Chtěl jsem se tu zeptat, má s tímto modelem někdo nějaké zkušenosti? Je ta spoušť opravdu výrazně lepší než u standardu? A jsou ta mířidla kvalitní? Nebo by bylo lepší koupit model Standard a sehnat opto tritum mířidla, případně jen opto tritium mušku?
Uvítám každý názor a předem děkuji.

janek21

Příspěvek#313 » ned 6. bře 2016, 13:42

Já mám tedy jednu z prvních "kacen" rv04 mk6 a na zasekavani to zatím netrpí ale mám nastrileno jen 400 ran ... Spis by me zajímalo jak ma vypadat napich zápalky? Moc se mi to u te me nezdá ale jiným nábojem než SaB to je dost jiny snad se mi sem podaří dat fotku

janek21

Příspěvek#314 » ned 6. bře 2016, 14:33

IMG_20160306_142522.jpg
Tady je foto
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

janek21

Příspěvek#315 » ned 6. bře 2016, 14:48

A tady je prebijenka ta zadnej "pupek" nemá tak ze by měkká zápalka od SaB? :roll:
IMG_20160306_144605.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na