Walther PPQ

Glock a spol.
Hans Gruber

Příspěvek#211 » pát 5. úno 2016, 14:03

Jestli prodává armyarms, tak bych se toho nebál 8-).

Bretas33

Příspěvek#212 » pát 5. úno 2016, 15:10

Na Armyarms jsem volal, ale nebyli mi schopní o té zbrani říct nic podrobnějšího. Třeba jak je stará, nebo kolik má nastříleno... Jen mi řekli že jí vlastnil mladý kluk, který ji vyměnil za glocka... Bydlím kousek od Brna, takže to mám na výlet do Liberce docela z ruky. Navíc jsem čerstvým absolventem zkoušek a zbroják dostanu do měsíce, tudíž pro mě nemá smysl tam teď jezdit. Mimochodem, preferujete 4" nebo 5"? Na nošení bych bral 4" ale na střelbu 5" a jak je to se zpětným rázem v porovnání s glockem? Zatím jsem střílel jen v práci a to z Glocka, a CZ 75 phantom. Abych řekl pravdu, tak s kolegou řešíme kterou zbraň si pořídit a není to vůbec jednoduché rozhodování. V merku jsem měl Glock 19, 17, XDM-9 4,5" a Walther PPQ m-2, a přesně v tomto pořadí, skončil jsem u Walthera. Moje nervy...

Hans Gruber

Příspěvek#213 » pát 5. úno 2016, 17:26

Mě přijde ta 5ka zbytečně velká. S klasickým ppq se mi střílí opravdu perfektně a nemyslím si, že by tam byl výrazný rozdíl..
Jinak záleží, kdo ti vzal telefon - majitel R.Janko tam není pořád, možná mu zkus napsat e-mail. Nebo si udělat výlet na Ještěd abys to doma odůvodnil :D

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#214 » pát 5. úno 2016, 17:55

Jestli to je na nošení, tak 4" na vrch hlavy a kdoví jak to sedne pod věci... Já nenosím žádný plandáky, takže občas Walther musí zůstat doma... Je to přecijen už taková spíš větší než menší pistole... Ale v ruce to sedí nádherně...;-) K tomu ta spoušť, asi bych neřešil Liberec ani nic dalšího a koupil rovnou v Brně za 17,5 tu kratší...;-)
XDMko v udané velikosti je vůbec největší kopyto... Super zbraň, ale já jí na sobě prostě nechovám...:-D
G19 vyzkoušeno, tak netřeba komentovat...

notobi

Příspěvek#215 » pát 5. úno 2016, 18:19

Bretas33 ta 5" je fakt velká viděl sem jí naživo a to na nošení fakt neni, udělej kompromis jako udělám já a kup PPQ NAVY. Má 4,6" hlaveň a další plus je 17 místný druhý zásobník

MM

Příspěvek#216 » pát 5. úno 2016, 18:28

@bretas - Fakt si z toho strel ... mne pride ten spatny raz u nej vyslovene neprijemny - na to aka je to velka vec je subjektivne lahka - neviem ci blbo rozlozena vaha alebo co ... a pride mi taka - hrackovita. Samozrejme len moj nazor. Inak ma super spust uz z fabriky.

Bretas33

Příspěvek#217 » sob 6. úno 2016, 10:28

Všem moc děkuji za nazory. Teď už mi chybí si opravdu jen vystřelit. Nebyl by tu náhodou někdo z okolí Brna, Vyškova, nebo Olomouce kdo by mě nechal vystřelit z PPQ-čka? Zamozřejmě bych uhradit střelnici i naboje...

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#218 » sob 6. úno 2016, 12:03

Jestli se nepletu, tak PPQ mají k zapůjčení na střelnici v Brně-v AWIWu...

Bretas33

Příspěvek#219 » sob 6. úno 2016, 16:53

Diky, zajedu tam.

Kreon

Příspěvek#220 » sob 6. úno 2016, 18:28

PPQ je jedna z tří možných zbraní, které mám teď ve výběru. Pročetl jsme už toho docela dost, pistole jako taková je podle všeho výborná, ale ten servis a ceny příslušenství je děs běs. Zlepšila se už nějak aspoň dostupnost a kam případně chodíte k puškaři?

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#221 » sob 6. úno 2016, 19:11

Bretas33 píše:Diky, zajedu tam.

Radši zavolat předem, tahle má info se opírá o to uvádějí na webu, ale skutečnost může být jiná... Abych nebyl proklet...:-D

Bretas33

Příspěvek#222 » ned 7. úno 2016, 08:23

Už jsem tam volal, paní byla ochotná. Až budu mít čas tak tam zajedu.

r626

Příspěvek#223 » ned 7. úno 2016, 11:11

2 Kreon:

Z jakeho duvodu je prislusenstvi a hlavne tedy servis na Walthera spatny.. Osobne nemam zadnou zkusenost, ale rad bych si koupil walthera, tak proto se ptam..

arci

Příspěvek#224 » ned 7. úno 2016, 14:40

ad Kreon:
možná bych oponoval...osobně mám s věcmi kolem walthera (zastoupení guns-tradem) jen nejlepší zkušenosti. objednával jsem hledí s jiným průřezem a mušku s jinou výškou na ppq - vše dorazilo okamžitě, bylo skladem, jak bylo avizováno s rozumnou cenou. na stránkách jsou komplet náhradní díly (od pružin (vratné jak v plastové sestavě, tak v ocelové sestavě), přes komplet spouště, náhradní díly rukojeti, vytahovače, apod.). jediné co, tak jsou dražší zásobníky, ale to se dá vyřešit nákupem, když někdo prodává na soukromé inzerci (mě takhle stál 500, snad i s poštou). jinak dávám normálně k jakýmukoli puškaři, pokud nezvládnu sám. za mě na údržbu novotný v praze. navíc bych se zeptal, kdo něco měnil, že mu něco na ppq prasklo nebo se jinak zničilo a kolik byla cena opravy? za mě pár tisíc ran bez jedinýho problému.

Kreon

Příspěvek#225 » pon 8. úno 2016, 19:30

TO r626:
jsem na to naprosto stejně jako ty. PPQ je můj favorit, a proto jsem o něm hledal kdeco. Po hodinách strávených pročítáním různých recenzí, názorů, skouknutí mnoha videí apod. jsem na ty zmínky ohledně servisu resp. dostupnosti a cen narážel. Nejčastěji padaly stížnosti okolo špatné komunikace a její nespolehlivosti přímo fy. Walther s prodejci tady u nás.Pár lidí čekalo na požadované věci mnoho měsíců a někteří se nedočkali vůbec. Nejsem však schopen říct, na kolik se to zakládá na pravdě. Je možné, že v mnoha případech se jednalo spíše o výmluvy prodejců. Bohužel v mém okolí není nikdo kdo by Walthery měl, proto můžu vycházet jen z výše uvedeného. Na druhou stranu, těch závad je obecně minimum.....

TO arci:
je jenom dobře, že oponuješ. Na základě výše uvedeného jsem dokonce za to rád. Přiznám se, že na stránky zastoupení fy. Walther v ČR tj. guns-trade jsem nekoukal.

Zpět na