Skupina D

Merinn

Příspěvek#1 » čtv 19. lis 2015, 00:51

Dobrý den, je potřeba na zbrojní průkaz skupiny D zbrojní licence? Soukromě dělám ochranku a na PČR mi bylo řečeno, že pro vydání zbrojního průkazu skupiny D je potřeba zbrojní licence a nebo se nechat u někoho zaměstnat, ale já v oblasti ochrany osob a majetku podnikám jako osvč, tak tomu moc nerozumím, prý mi bez zbrojní licence nevydají zbroj.průkaz na skupinu D - pro výkon zaměstnání, jak mohu zbrojní licenci získat?
Martin

sided
moderátor

Příspěvek#2 » čtv 19. lis 2015, 07:09

Nesmysl, zbrojní licenci na Dčko nepotřebuješ.

scorpions.cz

Příspěvek#3 » čtv 19. lis 2015, 07:22

Na samotnou skupinu D licenci nepotřebuješ. Ale pokud podnikáš jako OSVČ v oblasti ochrany osob,majetku atd... a k této činosti budeš potřebovat zbraň ,potom tu licenci potřebovat budeš.Mám za to že je to licence G.
Pokud se pletu tak mne někdo opravte.

Piggy

Příspěvek#4 » čtv 19. lis 2015, 18:31

Základní otázka zní, zda lze provozovat ochranku přímo jako fyzická osoba (v tom případě stačí licence G a ZP vůbec netřeba), nebo zda je nutné sám sebe nějak zaměstnat, ustanovit zbrojířem a pak si své zbraně svěřovat k výkonu zaměstnání.

marinakus

Příspěvek#5 » čtv 19. lis 2015, 21:17

Pokud chceš provozovat ochranu se zbraní sám, jako OSVČ, potřebuješ licenci G a děláš zbrojíře a zaměstnance sám sobě a potřebuješ i ten ZP sk D. Nechápu ale proč by bez licence G neměl být vystaven ZP sk D.

mph1

Příspěvek#6 » pát 20. lis 2015, 10:22

ZP sk. D neni vazany na zbrojni licenci - maji to tak napr. mestske policie - pokud ma mestak ZP D, muze chodit po ulici s kverem a ma vetsi plat. Bez ZP je bez kveru a bez priplatku.
Jina otazka je, proc si ti kluci delaji D a nedelaji nic jineho (B, E), cemuz se divil i komisar na ZOZ.

marinakus

Příspěvek#7 » pát 20. lis 2015, 17:45

kolikrát nemají ke zbraním vůbec žádný vztah a ZP si dělají jen pro to, aby splnili podmínky pro práci u MP, takže prostě jsou pro ně další skupiny ZP vyhozené peníze

kotfjhi

Příspěvek#8 » úte 8. pro 2015, 16:53

Dobrý den,
chci se jen zeptat a ujistit. Lze skupina D udělat normálně i s běžnými skupinami (A, B, C, E) aniž bych jí potřeboval k výkonu povolání ? Když už to půjdu dělat, tak si ji pravě chi udělat rovnou taky. A také bych se chtěl zeptat jestli na tuto skupinu misí být i nějaké jiné lékařské vyšetření. V testech je to třeba i v otázce, že na tuto skupinu musí byt lékařská prohlídka od lékaře kterého má zaměstnavatel, ale pro mě to bude asi jako normální prohlídka ne ??

iloveguns

Příspěvek#9 » úte 8. pro 2015, 17:07

Dělal jsem "déčko" najednou s B a E. Není na to nutné žádné speciální vyšetření. Akorát musíš v písemném testu udělat vyšší počet bodů. U "déčka" je to nejpřísnější.

cipis

Příspěvek#10 » úte 8. pro 2015, 17:29

Je to stejné, jak E. Jediné, v čem se to liší, tak praktická ve střelbě, kde se střílí na 15m ve 2 minutách, oproti E s 10m a 3 min.
Plus častější lékař ...

kasrman

Příspěvek#11 » stř 3. úno 2016, 18:37

dobrý den,jak je to ted momentálně z doktorem u skupiny d?je to po 2,5roku?

marinakus

Příspěvek#12 » stř 3. úno 2016, 18:43

V současnosti je to po pěti letech (polovina doby platnosti ZP).

pelanj

Příspěvek#13 » stř 3. úno 2016, 23:07

Záleží samozřejmě na tom, od kdy má dotyčný skupinu D.

marinakus

Příspěvek#14 » čtv 4. úno 2016, 18:48

Nezáleží. Kdo má ZP ještě na 5 let, má povinnost doložit doktora po pěti letech, tudíž při příští výměně.

kasrman

Příspěvek#15 » čtv 4. úno 2016, 18:53

jo.to je v pohode.mám ho na 5let.takže.je to supr.

Zpět na