Makarov

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
Tata

Příspěvek#991 » pát 27. lis 2015, 09:52

Netušíte jak je technicky řešené to vypouštění zásobníku palcem? Je to zajímavá věcička.

http://www.fab-defense.com/en/category- ... -grip.html
https://www.youtube.com/watch?v=H7JuX7HNqwQ

mikymoto

Příspěvek#992 » pát 27. lis 2015, 10:40

Tak předpokládám, že bude uvnitř rukojeti zapuštěné rameno, které přenese palcem vyvolaný tlak vpřed na odpovídající pohyb vzad v dolní části rukojeti, kde je nějak propojen se stávajícím záchytem zásobníku. Jako fičura je to dobrá, jen si nejsem jist reálným přínosem.

Výměnu zásobníku lze i se stávajícím způsobem nadrilovat tak, že prodleva oproti vypouštění jednou rukou bude max 1 vteřina. Já už to mám slušně zautomatizovaný - placem levačky ve které držím nový zásobník potlačím záchyt zásobníku, prázdný zásobník povyskočí - vytáhnu ho ven a hned narážím do zbraně ten plný. Celá akce 1,5-2 vteřiny.

Georg

Příspěvek#993 » pát 27. lis 2015, 16:33

Tak tohle je fakt super vychytávka jak od Ládi Hrušky :lol: A to myslím opravdu v dobrém :lol: . Ještě zjistit cenu a za "příznivého vítru" bych asi uvažoval o koupi. Moje drahá polovička se furt ptá, co chci k vánocům :lol:
Mikymoto: podle mě to opravdu přínosné je. Minimálně aspoň já bych to využil. Nejčastěji při závodech. Teď po úpravě pravidel na snížení počtu nábojů v zásobníku u Malé Pistole je právě to vypouštění asi největším mínusem.

Tata

Příspěvek#994 » pát 27. lis 2015, 22:44

Narazil jsem na to na ebayi, cca 1100 Kč, pošta zdarma
http://www.ebay.com/itm/Fab-Defense-NEW ... dBRAzjqMcA

Georg

Příspěvek#995 » sob 28. lis 2015, 07:28

Super, dík za odkaz. Protože neovládám "imperialistickou" řeč, budu muset sehnat někoho z okolí, kdo ji ovládá a nakupuje na ébaju a pokusím se tu "Láďovu vychytávku" sehnat :D
Ta cena je pro mne přijatelná, zvlášť, pokud bude stačit pouhá výměna bez dalšího speciálního dopasovávání :D
Taky mne zaujal ten "bobří ocas". Na první pohled dost nezvyklé, ale na druhou stranu myslím, že dost praktické. A to vím o čem píšu, protože při mých střeleckých začátcích jsem míval občas mezi palcem a ukazováčkem střílející ruky "razítko" na pámátku toho, že můj úchop nebyl ideální (jednalo se o střelbu s rychlým tasením).

winter97

Příspěvek#996 » sob 28. lis 2015, 09:42

No je to teda pěkne hnusny :D :) ... funkční možná... ALE

Georg

Příspěvek#997 » sob 28. lis 2015, 11:58

winter97 píše:No je to teda pěkne hnusny :D :) ... funkční možná... ALE

No, . . . . . je to něco nového, nevídaného, nekonvenčního. Ani já netvrdím, že jsem se do tohodle "udělátka" zakoukal na poprvé, ale na podruhé .... proč ne ? :D Ano, je to něco, co tu ještě nebylo.

Navíc si troufnu tvrdit, že Makarov má možná v tomhle zase další prvenství - myslím tím nesložité "přepákování" záchytu zásobníku na zbrani. Nebo snad ví někdo o podobné "vychytávce" ?

Uvidíme, jakou to bude mít životaschopnost. Já jsem rozhodnut dát tomu šanci :D

Bruno

Příspěvek#998 » sob 28. lis 2015, 14:39

Mě osobně se to líbí.Dej pak vědět,až to budeš mít.Hlavně jak se to drží,a jak funguje to vypouštění v praxi.

Bohuliby

Příspěvek#999 » ned 29. lis 2015, 01:02

Ano, také mě to velice zajímá.

guttata

Příspěvek#1000 » ned 6. pro 2015, 22:37

Jo, to by mě taky moc zajímalo. Cena přijatelná...

Georg

Příspěvek#1001 » ned 6. pro 2015, 22:55

Už se "pracuje" na koupi, ale jsem teprv na začátku, sám účet na PayPalu nemám, imperialistickým jazykem nevládnu, takže to řeším přes sprostředkovatele. K doručení dle mého i zhledem k blížícím se svátkům by mělo dojít na začátku příštího roku. Kdyby to bylo dřív, bylo by to jen fajn :lol:
Co jsem si tak prohlížel obrázky, mělo by se na tu páčku vypouštění zásobníku tlačit dopředu, nikoliv dolů, jak jsem si původně myslel. Taky je asi možné si vybrat, jestli ta vypouštěcí páčka má být na levé či pravé straně, což je fajn i pro leváka.

allegro

Příspěvek#1002 » čtv 17. pro 2015, 12:07

'Tak jsem se sem po delší době podíval. Díky za tip na ten grip, hned si ho jdu objednat, abych ho mohl co nejdříve vyzkoušet v praxi. Ať vám to střílí!

allegro

Příspěvek#1003 » čtv 17. pro 2015, 12:13

kromě e-bay jsem ho našel ještě třeba tady, není to zase tak těžké vyhledat:

http://www.zfi-inc.com/en/pm-g-fab-defe ... -grip-3887

Bohuliby

Příspěvek#1004 » pát 18. pro 2015, 01:43

No hnusný to být může, ale když to bude dobrý, tak proč to nekoupit ?
Jsem zvědav na recenzi.

pekoz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1005 » pát 18. pro 2015, 07:12

Mno.. po výměně prasklé listové pružiny jsem zjistil že spodní výstupek pro uvolňování zásobníku je u nové pružiny (Zelený sport) oproti původnímu (originálu ?) viditelně menší - teda je hlavně víc "utopený". Tak jsem zvědavý jak to bude "ošetřeno" u toho FAB gripu.

Zpět na