Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- klond
Příspěvek#1862 » stř 4. lis 2015, 21:18
MK píše:Zdravím,
krátké hlášení z dnešní zkoušky v Praze na Magnumu, zkoušející komisař Černý.
Atmosféra na Magnumu jako vždy super - především díky skvělým lektorům/správcům Lence a Martinovi, díky kterým je Magnum mou nejoblíbenější střelnicí - jen komisař byl možná v některých směrech až moc velký detailista a páni od PČR nebyli zrovna nejmilejší.Ale od toho tam koneckonců nejsou...
Díky provozovatelům serveru i celé komunitě za cenné info!
Martin
Zdravím,
jaká je na Magnumu malorážka - s optikou nebo bez? Uvažuji o místu, kde dělat C... Ještě mě napadly Čestlice.
Díky
- MK
- marinakus
Příspěvek#1868 » čtv 5. lis 2015, 08:47
optika s malorážkou na 25 metrů na mezinárodní terč je snad totální nesmysl.... pokud tedy nechci mít překrývající se soustřel, což asi není předmětem ZOZ..... tam je to o tom ukázat, že vím jak používat klasická miřidla si myslím a jsem schopen alespoň něco trefit
- Grasel
Příspěvek#1872 » pát 6. lis 2015, 22:07
klond píše:HawkCZ píše:2 Klond: možná by jsi se měl znovu zamyslet nad konstrukcí zbraně. Vytahovač nemá s nabíjením do komory nic společného, o to se stará závěr jako takový ve spolupráci se zásobníkem.
OK, takže jak může k té závadě dojít? Pořád to nechápu - pokud mi praskne vytahovač poté, co nabiji zbraň, pak mám náboj v komoře a při vybíjení a stažení závěru bude náboj vyhozen. Pokud praskne vytahovač před nabitím náboje, pak přeci nemůže náboj natáhnout ani do komory ne?
Jediné co by mohlo být by bylo, když z nějakého nepochopitelného důvodu náboj poprvé nenatáhne a podruhé ano - pak se ale ptám, jestli je možné, že náboj "uvízne" ve zbrani a nevypadne při vypuštění zásobníku.
Celé mi to přijde jako hodně nerealistické, aby někdo simuloval chybu (u které nějak pořád nerozumím, jak k ní může dojít tím), že výhozním okénkem vloží náboj a pak pomalu stáhne závěr. Prostě pistole se nenabíjí výhozním okénkem a závěr se nespouští pomalým sunutím vpřed s necháním malého prostoru ve výhozním okénku...
No kamaráde, ty se modli, aby se komisař neptal jak funguje samonabíjecí pistole, protože v tom máš neuvěřitelnej chaos...

A jestli už nějakou nepochopitelnou náhodou ZP máš, tak ho jdi vrátit.
- HawkCZ
Příspěvek#1873 » ned 8. lis 2015, 22:00
Upřímně, čím více chodím na střelnici, tím se setkávám s různými individui, kteří ZP mají, ale absolutně nedbají ani elementárních zásad, na které je ZoZ i možná trochu okatě zaměřena. Někteří se často tváří a chovají, jako by některé věci slyšeli poprvé. Absolutně to nechápu jak je to možné. Mávání zbraní okolo sebe při přenášení, prst na spoušti, odfláklá kontrola zbraně, zandání do pouzdra s nataženým kladivem, nedaná rána jistoty, když ji řídící střelby vyžaduje, prakticky každou návštěvu střelnice mam možnost vidět nějakou perlu u již stávajících majitelů ZP. Uff.... myslel jsem, že to jsou jen silné řeči starších/zkušenějších, když mi o takových dříve, ale nyní si sám opravdu dávám bacha, koho vedle sebe mám a to jsem stále začátečník. Upozorňovat někoho, aby při výměně zásobníku mířil stále k terčům a nemířil si k hlavě, je vážně na pováženou, jestli chcete být ve stejné místnosti.
- Paulus
Příspěvek#1874 » pon 9. lis 2015, 10:08
HawkCZ píše:Upřímně, čím více chodím na střelnici, tím se setkávám s různými individui, kteří ZP mají, ale absolutně nedbají ani elementárních zásad, na které je ZoZ i možná trochu okatě zaměřena. Někteří se často tváří a chovají, jako by některé věci slyšeli poprvé. Absolutně to nechápu jak je to možné. Mávání zbraní okolo sebe při přenášení, prst na spoušti, odfláklá kontrola zbraně, zandání do pouzdra s nataženým kladivem, nedaná rána jistoty, když ji řídící střelby vyžaduje, prakticky každou návštěvu střelnice mam možnost vidět nějakou perlu u již stávajících majitelů ZP. Uff.... myslel jsem, že to jsou jen silné řeči starších/zkušenějších, když mi o takových dříve, ale nyní si sám opravdu dávám bacha, koho vedle sebe mám a to jsem stále začátečník. Upozorňovat někoho, aby při výměně zásobníku mířil stále k terčům a nemířil si k hlavě, je vážně na pováženou, jestli chcete být ve stejné místnosti.
Tak nějak nechápu, proč při výměně zásobníku budu mířit jak kretén k terčum..... pokud tim nikoho neohrožuju, tak at si každý dělá kdo chce co chce. Jeho hlava jeho díra..... Jako dávání rány jistoty u Starejch kverů je fakt moudrej nápad

Božíčku...... Já mít Vaše starosti a plat politika

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX