Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

scorpions.cz

Příspěvek#1816 » úte 3. lis 2015, 15:40

klond takže až ten dotyčnej doma někoho postřelí nebo zastřelí,tak bude špatný osvětlení považovat za polehčující okolnost? Podle mne byl vyhozen oprávněně.

SansLogique

Příspěvek#1817 » úte 3. lis 2015, 15:49

scorpions - doma si na to rozsvítí a klidně si nahne pistolitak, aby do komory pořádně viděl. To u zkoušky nemůže. Já bych tak příkrej zase nebyl.

klond

Příspěvek#1818 » úte 3. lis 2015, 15:50

Ja ho neobhajuji :). Vyhozen po pravu. Samozrejme ale muzeme polemizovat o tom, jestli by vybijel zbran doma pod spatnym svetlem a daval ranu jistoty proti cloveku nebo do mist, kde by mohl nekoho zastrelit.
Spis mi ale nekdo reknete, co to presne bylo? Jak muze zustat naboj pred komprou a pritom nevypadnout se zasobnikem nebo nezustat v nem?

scorpions.cz

Příspěvek#1819 » úte 3. lis 2015, 15:56

Ale ten náboj nebyl před komorou,byl určitě v komoře,ale komisař spustil závěr pomalu ,tak aby drápek vytahovače se nazachytil o náboj.(prostě závěr nebyl zcela v přední poloze)Tím když dotyčnej natáhl závěr tak náboj zůstal v komoře.

Marcurba

Příspěvek#1820 » úte 3. lis 2015, 16:01

Klond >> zajistíš závěr v zadní poloze, vsuneš náboj přímo do komory, opatrně spustíš závěr tak, aby v něm zůstala minimální škvíra ve výhozním okénku a vytahovač tak nepřejel přes drážku náboje, spustíš kohout, vložíš zásobník a čekáš, co uchazeč. A ten přijde, vytáhne zásobník, stáhne závěr (protože nic nevypadlo, tak čeká, že komora je prázdná), mrkne ještě do zásobníkové šachty, aby se u komisaře vyšvihnul, spustí závěr (ten už samozřejmě v plné síle přejede vytahovačem přes drážku), rána jistoty a jistojistě má frajer leda v kalhotách...tož tak...bezpečná manipulace nula, protože pouze předpokládal, u zkoušky bych si do komory i šáhnul prstem...takže se uvidíme znova :)

...aka jak říká škorpion :)

marinakus

Příspěvek#1821 » úte 3. lis 2015, 16:48

Jenda 76: trochu nechápu, co by jim za ty peníze při tom jak dnes zkoušky probíhají mohl nabídnout.... leda snad že přehlédne drobnosti při manipulaci a to je tak všechno, kdo ví jak to bylo a proč si na něj kdo stěžoval, jinak by se asi nic takového nemohlo objevit - prostě leda na udání a to má zpravidla nějaký důvod

klond

Příspěvek#1822 » úte 3. lis 2015, 16:48

OK. Tak jinak - muze se tohle stat pri normalni manipulaci se zbrani? Uprimne, abych jako drzitel ZP cpal naboj do komory vyhoznim okenkem a pomalinku spoustel zaver, aby se vytahovac nezadrapnul mi prijde jako prebijeni patron kladivem doma ve sveraku pri svickach :-)
P.S. Nechapu to "vidime se znova"

frantisek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1823 » úte 3. lis 2015, 16:48

Popis sedi na mou domovskou strelnici :)
Zkouska byla dnes, psalo 15 lidi, 3 nedali. Ze zbylych 12 nedalo praktickou 6. To je bezny pomer.
Pan zkousejici byl obzvlast tolerantni a vstricny, na bezny prazsky prumer az nezvykle vstricny ;)

Hodne by me zajimalo, kdo vypadl na takovouhle kravinu. Skoro vsichni dnes zkouseni mi prosli rukama na priprave a jedna z veci, kterou zduraznuji je prave to co maji videt a delat (nedelat), aby nevylitli na nevytazenem naboji.

BTW: tentyz komisar na tomto loni "dostal" 8 lidi z 10, takze dneska to fakt bylo v pohode.

frantisek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1824 » úte 3. lis 2015, 16:49

Klond>>az Ti praskne drapek vytahovace, nebudes nikam nic cpat ;)

marinakus

Příspěvek#1825 » úte 3. lis 2015, 16:53

Scorpion.cz : někdo dává ještě místo náboje do komory jen nábojnici - je lehčí a tudíž nevypadne při otevření závěru vlastní vahou, navíc není problém upilovat okraj nábojnice tak, aby vytahovač neměl co zachytit, (o tom už jsem taky slyšel), takže řádná VIZUÁLNÍ kontrola komory je víc než na místě

marinakus

Příspěvek#1826 » úte 3. lis 2015, 16:56

františek : je to přesně jak píšeš, simulace vadného vytahovače

kuba76

Příspěvek#1827 » úte 3. lis 2015, 17:39

koukám, že se mám na co těšit :-D ZOZ 12.11.

Marcurba

Příspěvek#1828 » úte 3. lis 2015, 18:34

Klond>>takze predpokladam, ze tenn praskly vytahovac viz vyse to vysvetlil...a uvidime se priste bylo mineno po takove chybe u nasledne opakovane zkousky

klond

Příspěvek#1829 » úte 3. lis 2015, 18:45

frantisek píše:Popis sedi na mou domovskou strelnici :)
Zkouska byla dnes, psalo 15 lidi, 3 nedali. Ze zbylych 12 nedalo praktickou 6. To je bezny pomer.
Pan zkousejici byl obzvlast tolerantni a vstricny, na bezny prazsky prumer az nezvykle vstricny ;)

Hodne by me zajimalo, kdo vypadl na takovouhle kravinu. Skoro vsichni dnes zkouseni mi prosli rukama na priprave a jedna z veci, kterou zduraznuji je prave to co maji videt a delat (nedelat), aby nevylitli na nevytazenem naboji.

BTW: tentyz komisar na tomto loni "dostal" 8 lidi z 10, takze dneska to fakt bylo v pohode.

No upřímně na té střelnici je tak zle vidět, že bych se ani nedivil, že se najde někdo, kdo něco naprosto jasného přehlédne. Pokud se někdo do komory a šachty podívá, tak ten náboj musí 100% vidět. Otázka je, jestli v tom šeru, stresu atd. nemůže něco přehlédnout. Navíc na zemi jsou černé gumy, takže může mít pocit, že vidí na zem skrz šachtu i když to tak není. Dalším stresovým faktorem může být to, že komisař může napomínat za vychylování pistole i jen lehce z bezpečného prostoru a tak to radši nechá být. Jak se tam lidi dnes bavili, tak spousta z nich si stěžovala, že na palpostech ani pořádně neviděli na mířidla zbraně.

klond

Příspěvek#1830 » úte 3. lis 2015, 18:51

Marcurba píše:Klond>>takze predpokladam, ze tenn praskly vytahovac viz vyse to vysvetlil...a uvidime se priste bylo mineno po takove chybe u nasledne opakovane zkousky

No nějak nechápu pořád tu praxi - pokud by mi praskl vytahovač, tak by mi tak jako tak nenabil náboj do komory ani kdybych tahal za závěr 100x nebo?

Zpět na