GP K100
Glock a spol.
- JakubCh
- Magic
Příspěvek#289 » ned 16. srp 2015, 22:45
Je to stale prijatelny radius, takze za mne ok a budu urcite vdecny.
Prave hledam totiz zbrane, ktere moc po strelnicich nejsou (viz. viewtopic.php?f=33&t=119&p=79199#p79199), nez-li udelam finalni rozhodnuti, tak to nechci uspechat.
Prave hledam totiz zbrane, ktere moc po strelnicich nejsou (viz. viewtopic.php?f=33&t=119&p=79199#p79199), nez-li udelam finalni rozhodnuti, tak to nechci uspechat.
- Jindra_S
Příspěvek#290 » sob 29. srp 2015, 11:35
tak díky JakuboviCh jsem si mohl K100 vyzkoušet. Ještě jednou díky.
to Sved: Rozdíl proti CZ75 je minimálně ve váze - K100 je lehčí a kope "jinak". Doporučuji na vlastní kůži - špatně se to popisuje a než 1000 slov Ti řekne více 1 výstřel.
Mně osobně nakonec K100 až tak moc nenadchla a v porovnání s ní u mně vyhrál Glock17, který jsem nakonec koupil i přes trošku vyšší cenu. Nicméně je to opravdu individuální a rozhodně bych svou zkušenost nepovažoval za 100 procentně přenositelnou pro někoho jiného.
to Sved: Rozdíl proti CZ75 je minimálně ve váze - K100 je lehčí a kope "jinak". Doporučuji na vlastní kůži - špatně se to popisuje a než 1000 slov Ti řekne více 1 výstřel.
Mně osobně nakonec K100 až tak moc nenadchla a v porovnání s ní u mně vyhrál Glock17, který jsem nakonec koupil i přes trošku vyšší cenu. Nicméně je to opravdu individuální a rozhodně bych svou zkušenost nepovažoval za 100 procentně přenositelnou pro někoho jiného.
- sved
- JakubCh
Příspěvek#292 » ned 30. srp 2015, 21:18
Mě zase pracovní krumpl zvaný Mlock moc nesedí. Proč třeba nezkusíš Smith & Wesson M&P9? Glockoid tak podobný Glocku, že SW mu musí platit licenční poplatky, ale mnohem lépe ergonomické, mnohem lépe se mi držel, při střelbě super. O tom, že je mnohem hezčí a ne takový krumpl, se nezmiňuji.
XDM zavrhuju už jen kvůli debilní dlaňové pojistce. Ta tam je prostě silně navíc.
Kdybych chtěl zbraň "bez kohoutu", beru SW
XDM zavrhuju už jen kvůli debilní dlaňové pojistce. Ta tam je prostě silně navíc.
Kdybych chtěl zbraň "bez kohoutu", beru SW

- JakubCh
Příspěvek#294 » pon 31. srp 2015, 09:40
Je fakt moc fajn
Mám kamaráda, co protočil asi 10 zbraní, navíc rozumný kluk. Zbraněmi žije, K100 mi doporučil právě on (a teď si ze mě dělá prdel, že mám zbraň od Slováků). Sám mi SW ukázal a říká, že kdyby ocházel od 1911, ke které se kolečkem pokorně vrátil, šel by právě do MP9
Zkusil jsem si to a po pravdě...supr. Fakt, chtít něho safe-action, tak jdu do MP9. Teda, pokud by to nebyla Q100, to je zatím neznámá 

- chrobák
Příspěvek#295 » pát 18. zář 2015, 11:50
Na posledním střílení se mi stala taková divná závada (K100/Mk12).
Asi po 120 kusech lugrů SB střílených trochu rychleji s tasením se mi kousnul závěr. Po zasunutí nového zásobníku nešel přetáhnout obvyklou silou. Tak jsem zásobník vyhodil a pokus opakoval a asi tak 3x větší silou, než normálně se to podařilo. Po chvíli rumplování to zase jezdilo volně. Opatrně jsem ještě dostřílel, skončil a doma rozebral a vyčistil. Na nic jsem nepřišel. Mosazných pilin normální množství, namazáno také bylo.
Napadlo mě pouze, že tímto způsobem střelby se špatně chladila a nějaké menší vůle se zatáhly více.
Máte někdo jiné-pravděpodobnější vysvětlení?
Asi po 120 kusech lugrů SB střílených trochu rychleji s tasením se mi kousnul závěr. Po zasunutí nového zásobníku nešel přetáhnout obvyklou silou. Tak jsem zásobník vyhodil a pokus opakoval a asi tak 3x větší silou, než normálně se to podařilo. Po chvíli rumplování to zase jezdilo volně. Opatrně jsem ještě dostřílel, skončil a doma rozebral a vyčistil. Na nic jsem nepřišel. Mosazných pilin normální množství, namazáno také bylo.
Napadlo mě pouze, že tímto způsobem střelby se špatně chladila a nějaké menší vůle se zatáhly více.
Máte někdo jiné-pravděpodobnější vysvětlení?
- mocima
- chrobák
- Luboš16
Příspěvek#298 » ned 20. zář 2015, 11:45
Taky bych to viděl na nějakou šponu, možná i z náboje, která se dostala mezi třecí plochy v pistoli. Myslím si, že i 120 ran vystřelených na jeden zátah by pistoli nezahřálo natolik, aby se teplem vymezily vůle, jak hlaveň, tak i závěr se zahřívají takže to je nepravděpodobné. Mám GP P1 MK7, vystřeleno 2400 ran a nikdy se mi nic takového nestalo ani náznakem. Jedině, co ti mohu doporučit, pistoli vyčisti a zkontroluj a při příští návštěvě střelnice zkus zase rychle, nebo ještě rychleji střílet, kdyby se to opakovalo, což si nemyslím, tak kontaktuj GP nebo Qins, jsou vstřícní a závadu odstraní.
- JakubCh
Příspěvek#299 » ned 20. zář 2015, 21:02
Včera jsem si nechal udělat parádní venkovní pouzdro u RH Holster (ještě jednou díky) na Kačenu s nasazenou baterkou (Streamlight TLR-1s). Přitom jsem s borcem kecal, je dobrý IPSC střelec. Říkal, že zná několik závodníků s K100, ale všichni prý časem začali řešit závady, prý když měla Kačena "najeto" tak 30 000, tak začala závadit. No, tolik ani asi nevystřílím, ale stejně mě to zarazilo. Jasné, po takovém nástřelu to chce určitě něco vyměnit - komplet pružinky a pružiny, možná vytahovač, kouknout na ten váleček zamykání. Ale přece není možné, aby zbraň, co fungovala bezchybně, najednou začala takhle blbnout? Vyměním "spotřebák" a jede se snad dál, ne? Hlaveň, závěr, rám i kontejner se přece jen tak neodesere. Navíc jsem někde četl, kolik Kačka vydržela na nějaké střelnici u nás a bez problému...
- JakubCh
Příspěvek#300 » ned 20. zář 2015, 21:16
Přidávám fotky K100 s nasazeným Streamlight TLR-1s, pouzdra a Kačeny v pouzdru. Pouzdro - kombinace šedá (předek) a normální černá zadek. Šedá je taková méně nápadná, když vykoukne kydex. Sklon asi 5°, měl jsem 10 a přišlo mi to moc. Sweat guard mám poloviční, nepřekáží, když zbraň vyndám, ale zase se zbraň dobře vrací do pouzdra a chrání ji to před potem taky skoro celou. Poutka na pouzdru - kov. Cena pouzdra - 1400-. Paráda prostě
Jinak nenosí se to s nasazenou baterkou o nic hůř, než bez ní. Kydex je logicky o něco větší, ale bez problémů. RH Holsters jen doporučuji.

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí