Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- chanchez
- Chip
Příspěvek#887 » pon 13. črc 2015, 18:22
Myslím, že se stačí podívat na rozšíření obou zbraní a to jak v ČR, tak i v ostatních státech. Jak ve sportu, mířená i praktická střelba IPSC i LOS, u ozbrojených složek i v civilní sféře je pořád ČZ 75 i její klony, jedna z nejrozšířenějších zbraní. ( I když ve sportu jsou jsou to spíše velké sportovní modely Taktical sport a Shadow. Z toho odvozuji že ezeta je pořád slušnej kvér a to přes všechny chyby, jako je horší zpracovaní, ne úplně kvalitní materiály atd. Ač přemýšlím jak přemýšlím, nenapadá mě, že bych někdy na závodech viděl nějakého slušného střelce s Alfou... Z rozšířeností zbraně plynou i další výhody, jako je velký výběr doplňků, pouzder, zásobníků a to, že ti ji každý puškař dokáže opravit a odladit. No šel bych do Čízy. Sám mám 4 kousky. 2 x Shadow na sport, každá už bude mít možná 100 000 ran a 2 x služební, compacta a klasickou 75. Sem tam se něco vysere, ale s vyjímkou compactů jsem celkem spokojen...
- checkroot
- Serz
Příspěvek#889 » pon 13. črc 2015, 19:00
vcera jsem se dival na rusky dokument o GP K-100 a chvalou nesetrili. jedine na cem K-100 vyhorela byly lugery ruske produkce. pouzivaji ocelove nabojnice misto mosaznych, predimenzovane navazky, po vystrelu horsi chladnuti, spatne vytahovani, ale slovaci jim to doladili a dobry
kazdopadne kvalitu zpracovani, zivotnost (vyrobce pry v ramci zkousek vystrilel 100 tisic naboju s minimalnimi prestavkami), presnost, to hodne chvalili
kazdopadne kvalitu zpracovani, zivotnost (vyrobce pry v ramci zkousek vystrilel 100 tisic naboju s minimalnimi prestavkami), presnost, to hodne chvalili
- marinakus
- mikymoto
Příspěvek#891 » pon 13. črc 2015, 19:33
checkroot píše:Mne od Alfy ještě odrazuje ten polymerový rám od Tanfoglia, ocel u CZ na tom asi bude lépe, zvlášť když pořídím nějaku z dob, kdy český zákazník byl pro CZ ještě důležitý.
Pistole jsou u Alfy vyráběny i ve verzi s ocelovým rámem - označované jako IRON
http://www.alfa-proj.cz/infoservis/naps ... r-a2097240
Pro alfu mluví hlavně cena nové pistole a záruka.
- KarlosP
Příspěvek#893 » pon 13. črc 2015, 19:57
Měli jsme doma Combata i Defendera (v plastu) a po cca. 5tis. ranách jsme je oba rychle prodali. Toho Defendra jsem prodával za 3.500,- protože další tisíc by podle mě bez výměny hlavně nedal. Zvětšovaly se vůle, Defender začal křivě napichávat zápalky a zamykací zuby na hlavni byly ubroušené. Nevím jestli jsme měli takovou smůlu, ale podle mě to nejsou zbraně na nějaké větší střílení. Teď máme 2 SP-01, obě už mají přes 20tis a speciálně pistole přítelkyně je pořád jako nová.
- Chip
Příspěvek#897 » pon 13. črc 2015, 22:29
Mimo to, psal jsem o tom, že (podle mě) je lepší dát přednost ověřené zbraní se kterou střílí kvanta střelců, před levnější zbraní s nižší životností. Tazatel píše že nechce zbraň na nošení, takže mu plastový rám nebude k velkému prospěchu. Pokud jde o doplňky. Každý světový výrobce vyrábí pouzdra na ČZ 75. Kolik jich vyrábí pouzdra pro Alfu? Jestli máš jiný názor sem s ním, rád si ho poslechnu když bude dobře vyargumentovaný, ale řeči o nedostatku informací znějí trošku nafoukaně...
- Int1m1thy
Příspěvek#898 » úte 14. črc 2015, 01:44
Jak ve sportu, mířená i praktická střelba IPSC i LOS,
U OZBROJENÝCH SLOŽEK
i v civilní sféře je pořád ČZ 75 i její klony, jedna z nejrozšířenějších zbraní. ( I když ve sportu jsou jsou to spíše velké sportovní modely Taktical sport a Shadow.
Z TOHO ODVOZUJI ŽE ČEZETA JE SLUŠNEJ KVÉR
a to přes všechny chyby, jako je horší zpracovaní, ne úplně kvalitní materiály atd.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nejrozsirenejsi ano, ale slusnej kver ? na tuto sem reagoval
A pokud pises ze pres vsechny chyby, tak si rikam ze urcite vis jaky problemy maji a proto nechapu proc o tom rikas ze je to slusnej kver coz evokuje ze je to dobrej kver...
Radsi vem tu alfu novou se zarukou... aspon ty 2 roky nebudes muset kdyztak nic platit
U OZBROJENÝCH SLOŽEK
i v civilní sféře je pořád ČZ 75 i její klony, jedna z nejrozšířenějších zbraní. ( I když ve sportu jsou jsou to spíše velké sportovní modely Taktical sport a Shadow.
Z TOHO ODVOZUJI ŽE ČEZETA JE SLUŠNEJ KVÉR
a to přes všechny chyby, jako je horší zpracovaní, ne úplně kvalitní materiály atd.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nejrozsirenejsi ano, ale slusnej kver ? na tuto sem reagoval

Radsi vem tu alfu novou se zarukou... aspon ty 2 roky nebudes muset kdyztak nic platit
- marinakus
Příspěvek#899 » úte 14. črc 2015, 07:17
Intimithy : Souhlas s Chipem. Mě prošlo rukama několik CZ75 a v podstatě s žádnou nebyly vážnější problémy. Je fakt, že jsem je určitě neproháněl tak jako Chip ale to určitě nebude ani Checkroot, jinak by ho netrápila cena zbraně. Alfa je pořád kvér, který není řádně zaběhnut a vyzkoušen a zkušenosti s ním nejsou velké, takže pro mě by byla volba jasná s tím, že bych si danou čízu nechal prohlédnout někým, kdo dokáže posoudit stav zbraně.
- Marcurba
Příspěvek#900 » úte 14. črc 2015, 07:37
CZ75 za 15,000 funglovka, navíc s rozšířitelnou zárukou po registraci na webu - bez limitu vystřelených nábojů. Myslím, že těch +5000,- by mi asi stálo za to pořídit si takovou zbraň - i za tu cenu. Popř. domluvit nějakou hodně dobrou cenu na starší a poslat na repas do Brodu?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí