Heckler & Koch VP9 Striker Fired Perfection

Glock a spol.

Palacinka

Příspěvek#91 » čtv 2. dub 2015, 17:00

No dopr.. doufam, ze to v zivote nebudu muset rozebirat. Chtel jsem to do budoucna vzit nejakou Cerakote barvou, ale vzhledem k tomu, ze uz bych to pak nedal dohromady, tak na to kaslu :D

MKabar

Příspěvek#92 » sob 4. dub 2015, 21:29

Tak pry se uz kuchti SFP9L a pry bude mit nejenom delsi zaver a lauf, ale i rukojet ala 18 ranne zasobace.

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#93 » stř 8. dub 2015, 21:29

Do neděle je SFP9 v Plzeňském Leiku k vyzkoušení v rámci předváděčky služebních zbraní: http://leiko.cz

tslaby

Příspěvek#94 » čtv 9. dub 2015, 07:56

Jojo, včera jsem si jí tam zkusil :-) ale po pravdě mě osobně nijak moc neseděla. Ergonomie velmi dobrá, pěkně sedí v ruce, ale přišla mi docela uskákaná, Glock 17 je podle mě lepší, co se zpětného rázu a ovladatelnosti týče. Ovšem berte to jako můj subjektivní názor.

Pupak

Příspěvek#95 » pát 10. dub 2015, 13:07

Já tam byl minulej tejden a musím souhlasit, ani ta vychvalovaná spoušť mi nepřišla nijak znatelně lepší proti Glocku. V tomto ohledu je o parník napřed Walther PPQ, kterej je tam taky k dispozici na vyzkoušení.

...a teď nás tady sežerou :D

tslaby

Příspěvek#96 » pát 10. dub 2015, 13:15

Presne tak, dokonce mi glockovska prisla lepsi, citelnejsi.

At si zerou :-D my se nedame

Odesláno z mého HTC Desire X pomocí Tapatalk

MKabar

Příspěvek#97 » pát 10. dub 2015, 15:39

Nesezerou, bo je to pravda :-). PPQ je bez debat nejlepsi tovarka ze vsech Striker Fired pistolek. Jedine, co se tomu priblizi v kratkosti resetu (v dane cenove kategorii) jsou nektere Grand Powery, ale to nejsou strikery. Akorat moc kratka spoust s moc kratkym resetem se nehodi podle me na rychlou strelbu, pak se snadno strhava. Me prijde spoust na VP9 o dost lepsi nez na tovarnim Glocku (strilel jsem 1 a zkousel dalsi 2 kusy), ale stejny problem co PPQ - nelibi se mi zpetny raz a impuls vystrelu. Pokukoval jsem po PPQ M2, ale vzhledem k tomu, ze zaver je navrtany aby vazil jak na normalnim, tak se to asi zveda stejne jak normalni PPQ. A VP9 se sice moc nezveda, ale solidne to triskne do ruky, i mensi G19 je mekci a prijemnejsi nez VP9 na rychlou strelbu. Gecka mi nesedi, VP9 me zatim nepresvedcila (uvidime az bude dlouha verze), takze stara dobra P30L klasika to jisti.

tslaby

Příspěvek#98 » pát 10. dub 2015, 15:47

Mě ta spoušť přišla na Glocku taková přívětivější. Ale jsem rád, že to kopání a poskakování jsem si jen nevymyslel :-) po téměř každém výstřelu jsem si musel přehmánout, abych držel zbraň pořádně. P30 je pěkná, trošičku jsem o VP9 taky uvažoval, ale nakonec půjdu cestou domácí produkce :-)

vomicz

Příspěvek#99 » sob 11. dub 2015, 13:11

Tak jsem byl na tom našem plzeňském Leiku v rámci předváděčky otestovat, jak si ta VP9 stojí. Střílel jsem z VP9, PPQ, G17, G19 (oba G4), SW MP9, SW SD9, CZ 75 D Compact, CZ Phantom, SZ Shadow, Berreta 92FS, GP K100, HK P30L V3 (to jsem si donesl svoje, v předváděčce na Leiku není).

Z každý 10 ran na cca 10m, pěkně jednu po druhý, abych vzájemně otestoval spoušť a chování při střelbě.

Chování při střelbě:
Moje dojmy jsou takový, že jakákoliv z výše uvedených pistolí s vnějším kohoutem strčí všechny uvedený striker-fired pistole do kapsy úplně s přehledem. Skoro mám takovej dojem, že striker fired mechanismus znamená automaticky větší "uskákanost". Navzdory tomu musím ale říct, že u některých striker-fired pistolí se mi vyloženě dobře drží na desítce kvůli vysokému úchopu - viz ergonomie na konci.
Porovnání SFP9 v rámci přímé konkurence bych viděl tak, že je chováním při střelbě velmi podobná G19. Jediná, která mi přišla, že je chováním při střelbě příjemnější do ruky, byl G17. PPQ i obě SW byly znatelně horší.

Spoušť:
Ze striker-fired pistolí nemám moc odstříleno, nicméně mi přijde, že spouště na PPQ i VP9 jsou skoro stejné (PPQ je skutečně asi mírně lepší), nicméně obě jsou tak skvělé, že všechny ostatní striker-fired kousky se můžou jít klouzat. Obzvláště ty SW jsou hrozná bída. Porovnávat proti hammer-fired kouskům je, myslím, k ničemu, protože to už je na vkusu každého soudruha, co preferuje a takové ty základní vlastnosti jsou tu asi každému zřejmé.

A bonus: ergonomie:
Obecně musím říct, že se mi zdá, že inženýři u HK vyráběli P30 i VP9 přesně podle mojí ruky. Obě mi sedí výborně. VP9 je navíc, díky nižší ose hlavně, velmi dobře ovladatelná v takovém tom Chris-Costa-úchopu (palce dopředu) - zpětnej ráz je sice ostřejší, ale pistole se velmi dobře drží na desítce, zdvih hlavně se dá úchopem kompenzovat velmi dobře i přes to, že je ostřejší. Jediná podobně ergonomicky dokonalá pistole z výše zmíněných byl SW MP9.

M@rtin

Příspěvek#100 » ned 12. dub 2015, 18:14

Tak jsem taky HK pozitivní. Ve čtvrtek jsem koupil VP9, v úterý jedu pro P30L. Nejedná se o pistole, ale umělecká díla, která umělci z HK vyráběli pro mou ruku. Ale jsem u VP9, tak se podělím o první dojmy z ní. Ještě jsem z ní neprásk, zítra ji jdu přihlásit. Už plastový kufr dáva vědět, že mám v ruce něco extra, je bytelný, pevný, s očkem pro zámek. Pistole, zásobník, pažbičky jsou zde pevně uchycené, nic se nevaklá, jen mě vadí že vypadává vrchní molitan, musím ho tam vlepit. Do balení už téměř každý výrobce dáva plastovou pomůcku na nabíjení, tady chybí, stejně bych jí nepoužíval, ale... Mám nastavenou nejmenší variantu pažby. Zadní díl nelícuje úplně přesně, ale u boků nepoznám že jsou vyndavací a zas tam dací. Ostatní slícování, závěr na rám, a vše ostatní je super. Vzhledově pistole působí agresívněji oproti Waltheru PPQ, je prostě krásná. Muška a hledí, jedním slovem úžasné. Není to tritium, ale body svítí dokonale i ve dne. Vypouštění zásobníku páčkou mi maximálně vyhovuje, proto jsem nešel do PPQ, protože verze M2 už má klasické tlačítko. Vypoštění závěru je pro mou ruku přesně na místě, kde ho potřebuji, ale jde dost ztuha, snad se ochodí. Natažení závěru jde dobře, i když nová pružina je ještě dost tvrdá. Co se mi líbí velice, jsou plastové uši na natahování, s jejich pomocí bude natahování spocenou rukou, nebo mou slabou přítelkyní úplná hračka. Výstažník je super, krásně je vidět červený bod, ale ten zadní díl, čelo závěru, nebo jak se to jmenuje, to snad vzali z jiné pistole, možná z jiného přístroje, nebo z jiné planety. To jediný mi přijde jako prasárna, odfláknutá na rychlo, nějakým neandrtálcem. Celkově na pistoli si toho moc nevšimnete, ale když se za to zadívám... Rozborka je snadná, vratná pružina na vodící tyčce je dobrý nápad, vlastě se jen vkládá, je ji potřeba stlačit ani ne o půl milimetru. Zásobníky mají počítadlo, ale oproti glock, nebo PPQ je méně přehledné. Pouzdro, než pořídím kydex na míru, tak mám obyčejnou Dastu a očko s kovovou sponou, také od Dasty. V obojím sedí pistole skvěle. Už se těším na zítra nebo úterý, až si z ní prásknu, věřím že udělá stejný dojem při střílení jako při sušení. Celkově jsou první dojmy velice pozitivní. Vložil bych obrázky, ale nevím jak...

izospin

Příspěvek#101 » ned 12. dub 2015, 20:52

Ahoj všem,
nejsem internetový diskutér, ale zrovna mám před sebou takový nový černý plastový kufřík a neodolatelnou touhu vykřičet do světa, že JSEM HRDÝM MAJITELEM "HÁKÁČKA"!!! :clap: :mrgreen:

Skoro půl roku jsem pokukoval po VP9. Nakonec jsem ji našel v jednom obchodě (samozřejme pod názvem SFP9), tak jsem si vyřídil dovolenou a šup pro ni. Sice jsem si nakonec odvezl P30S, ale to nikterak nedehonestuje VP9. Můj problém je, že jsem doteď vlastnil výhradně hammer-fired pistole a revolvery. A pro mě byla ta spoušť vépédevitky, toliko vychvalována jak je "crisp", až moc "crisp". Asi by se časem vychodila nebo bych to mohl přeleštit, ale nechtělo se mi do toho jít. Zkoušel jsem hned vedle toho Waltera PPQ a došel jsem k názoru, že to asi bude problém striker-fired pistol obecně. Rovněž výborná spoušť, ale ten přechodový okamžik k výstřelu na můj vkus vyžaduje příliš mnoho síly. Ale berte to s rezervou - nikdy jsem pistoli s přímoběhem nevlastnil. Další věc, která mi neseděla, je pojistka na jazýčku spouště.

A pak jsem zkusil JI - P30S. Vlastně to bylo první hákáčko, po kterém jsem pokukoval, nicméně všelijaké recenze na její spoušť mě odradily od její koupě. Nyní jsem prozřel a již vím, že vyvolení nesmí bráti rad od malověrných ;) Spoušť je sice jiná, než je u ostatních pistolí zvykem, ale rozhodně není špatná. Prostě je jiná. Hned napoprvé jsem nastřílel s touto pistolí lepší výsledek, než se svým Shadow Linem, který mám už rok a půl a že ten má spoušť přímo výstavní. A to má navíc ještě HK v porovnání kratší hlavěň. Vysvětluji si to lepším úchopem. Ta ergonomie je prostě geniální.

Někoho odrazuje fakt, že v Obensdorfu prý moc nefunguje péče o zákazníky. Nevím. V životě jsem vlastnil již pár zbraní, ale nikdy jsem nepotřeboval kontaktovat přímo výrobce. Pokud byla zbraň ještě v záruce, putovala zpět k prodejci; pokud v záruce nebyla, díl jsem si objednal a spravil anebo putovala k puškaři. Navíc mi to drobet připomíná jednu vlastní historku, kdy jsem se ptal jednoho zákazníka na náš customer support. Odpověď byla velmi pozitivní, jak že se prý o něj nestarají. Jelikož byl našemu rozhovoru přítomen i výrobek od našeho německého konkurenta a já byl dobře naladěn z předešlé odpovědi, zeptal jsem se i na zkušenost s jejich oddělením péče o zákazníka. Odpovědí my bylo - my nevíme, nikdy jsme je nepotřebovali volat. :)

To jsem drobet odbočil. Každopádně musím HK pochválit. Jde vidět, že vyšší ceny VP9 i P30 jsou zkrátka daní za velmi drahý výzkum a vývoj, který je při pohledu na výsledky jejich práce patrný. Excelentní zpracování i vnitřních ploch rovněž o něčem svědčí. Zkrátka, mám rád, když v dnešní době konzumního smogu se najde ještě někdo, kdo si stojí za vyšší kvalitou a dělá i to, co není vidět, na 100%.

MKabar

Příspěvek#102 » pon 13. dub 2015, 02:53

M@rtin píše: Muška a hledí, jedním slovem úžasné.

Tak to mas asi nejake extra spesl, bo ty origo HK miridla na vsech modelech jsou jednim slovem priserne :-D.
Jako vetsina tovarnich "miridel" na vetsine pistolek. Des bes :-). Zkus si na cemkoliv poradnou cervenou muchu
ze svetlovodnych vlaken a cerne hledi (body v hledi akorat rozptylujou) a pak porovnej...
Vyrez v hledi je moc velky, prosvita to fest kolem musky (a to je poradne bachrata) i s hodne dlouhyma rukama,
ty fluorescencni body sviti akorat par vterin a taky to predtim musis nasvecovat baterkou (total nesmysl, jelikoz v noci to proste samo svitit nebude a nema se to od ceho nasvitit, kdyz je tma ze). Aspon ze nejsou plastove a nebo neupadavaji po par ranach.

Cekam na Dawson Precision a LPA miridla. Taky delaj Trijicony na HK, ale ja rad cervenou optiku v musce. A jeste Heinie dela.
Nahodim fotky az dorazi. Dawson Precision dela uz setik i pro VP9, nejenom pro P30.

https://www.dawsonprecision.com/Categor ... Sight+Sets

M@rtin

Příspěvek#103 » pon 13. dub 2015, 04:50

No je fakt, ze na vsech svych pistolich jsem mel vzdy origos z vyroby, nikdy nic apecial. Takze to porovnavam asi s tim. Se svetlovody jsem nemel tu cest. Ale nyni origos hk, zatim u suseni mi fakt vyhovuji prave ve dne. Ono v noci mirenku moc neplanuji, a na sebeobranu na par metru, diky luxusni ergonomii, myslim ze nejde minout. Ale to je jen teorie, a doufam ze u ni zustane ...

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#104 » pon 13. dub 2015, 09:27

Izospin - nahoď fotky a ještě napiš, proč jsi skočil do krátký místo L a ještě s pojistkou :-). Ale asi už do vlákna k P30 :-)

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#105 » pon 13. dub 2015, 09:28

Ještě dotaz, lze ten plastový úchop závěru SFP9 dostat i na P30?

Zpět na