GP K100

Glock a spol.

klabator

Příspěvek#256 » sob 7. úno 2015, 16:11

měl bych dotaz... při posledním čistěním sem si všiml poměrně velkého ošoupání závěru, kde se dotýká hlaveň se závěrem, jakoby pod výhozním okénkem, zbraň moc nastříleno nemá... máte to taky tak? díky za odpověď

Petr007

Příspěvek#257 » sob 7. úno 2015, 20:15

Jojo. Taky to mám. Ale jen lehce. Mám nastříleno cca 300. Rok výroby 2012. Už to tu někdo uváděl. Prý hlaveň v tom místě trochu obrousil a pak vyleštil a OK.

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#258 » sob 14. úno 2015, 11:53

Tak s mouchou jste mě nepotěšili :/ Jsem slepej jak krtek i s čočkama, právě jsem byl nadšený s kamarádova Mlocka s Truglama. Na to jsem viděl hezky právě i na blbě osvětlené kryté střelnici :( a jiná světlovodná moucha dát nejde, co? Ale ta úprava s těma modelářskýma barvama vypadá super a ušetří mi peněženku :D
To ošoupání - budu si hlídat.

P. S. jaké OT? Debata o mířidlech K100 snad patří k tématu????

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#259 » čtv 19. úno 2015, 18:16

Kamarádi K-100káří....máte někdo zkušenost s tím, že dojde ke nedopálení náboje? Já hádám na mizernou přebíjenou munici, je to tahle: http://www.4shooters.cz/Naboj-9mm-Luger ... y-d280.htm. Prodejce se dušoval, že je to stejné, jako Alsa Pro. No nevím. Třikrát za 200 ran se mi stalo, že zmáčknu spoušť, klep..a nic. Natáhnu znovu kohout a napodruhé rána v pohodě vyšla. Zkoumal jsem na dvou nábojích, jak vypadají před druhým pokusem. Byly oba prokleplé, řekl bych, jako všechny ostatní hilzny. Pak jsem dal krabku 50 továrních SB, ty letěly všechny úplně ok. Pak si dal ještě tak možná 20 továrních kámoš a taky ok. Tož se modlím, že to je v munici a ne v bambitce. Jinak se mi taky dvě přebíjenky zasekly. Jedna tátovi, ale on to drží hrozně, tak jsem si říkal, že to může být i slabé držení (zasekla se při podávání ze zásobníku), druhá se pak kousla mě. Prázdná hilzna zůstala vodorovně v komoře a na její místo se cpala plná.. Ale nejsem se 100% jistý, jestli tohle nebo rukama (nechtěné přidržení záchytu závěru, bojuju s tím). Byl jsme pak ještě včera večer s kámošem, K100 dala přes 200 ran (tovární a pak zbytek těch přebíjenek a pohoda, akorát zase tu jednu přebíjenou odpálila až na druhý pokus). Jinak je to super zbraň...

elboro

Příspěvek#260 » úte 24. úno 2015, 13:00

No nevím, já si náboje přebíjím sám a tyto potíže nemám. Možná v těch kupovaných přebíjenkách jsou špatné zápalky a proto to dělá. Zbraní si myslím, že to nebude ..

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#261 » úte 24. úno 2015, 21:28

Problém s neodpálením náboje jsem měl, když jsem nedůsledností při přebíjení nedostatečně zalisoval zápalky. Na druhý pokus vadný náboj vždycky vystřelil.

Mám ještě další poznatek: Trénoval jsem odstraňování závad a proto mezi bylo mezi ostré náboje zamícháno několik prázdných nábojnic. K odstranění závady u většiny ostatních pistolí stačí standardní postup s doražením zásobníku a natažením závěru. K100 ale nábojnici při podávání cpala mimo komoru a mimo dosah vytahovače. Takže je potřeba závěr zajistit v zadní poloze, vytáhnout zásobník čímž se uvolní vzpříčená nábojnice a potom vrátit (ideálně jiný) zásobník. Ne že by to v reálném životě čemukoliv vadilo :)

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#262 » stř 25. úno 2015, 11:09

Tak vyřešeno, vystříleno přes 200 kusů tovární munice (SB, Magtech), vše ok. Šlape jak hodinky. Takže chyba munice. Dal jsem 100 kusů kámošovi, ono se to bude srát i v číze beztak. Ještě dvě krabky továren a pak už Alsa Pro

kwok

Příspěvek#263 » úte 3. bře 2015, 16:01

johnnyjak píše:buki: málo se to ví, ale verze /4 je poskládaná z dílů s nižší tolerancí a prochází pečlivější kvalitou kontroly. V podstatě tedy výběrový kus. (Alespoň tak mi to vysvětlil pan Entl z QINS). Takže i když Standard s dokoupenými hřbety vychází levněji, není verze /4 dražší pro nic za nic. Na druhou stranu ani Standard není špatný...

Mam potvrzeno primo z GrandPower, ze technologicky rozdil mezi /Standard a /4 neni zadny. Zadne nizsi tolerance, zadna peclivejsi kvalita kontroly. Rozdil je pouze v obalu a pridanych hrbetech. Nic vic.

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#264 » úte 3. bře 2015, 23:41

Suma sumárum, jsem už nějakou dobu šťastným a nadšeným majitelem Kačky, takže jak to vidím u své první zbraně?
1. skvěle se mi drží. Mám malé ruce, koupil jsem si k ní hned i menší hřbet (ten "o číslo menší", než běžně dodávaný)
2. nejsem žádný super střelec (naopak), i když možná své hrála i nervozita a to, že do mě kamarádi vždycky hustili, když jsem střílel z jejich kvérů (tak to chytni, tak miř atd.). Ale ať tak či onak, z K100 mi spadla brada dolů. Nepoznával jsem sám sebe, nastřílím tak, že se aspoň nemusím stydět :). Ale pořád je hoodně co zlepšovat. Každopádně ta zbraň mi neskutečně sedí.
3. pocit při střelbě, zatím nejpříjemnější zbraň, ze které jsem střílel. Spoušť je úžasná. A zpětný ráz, "kopání"? Tam nějaké je?!? Zíral jsem. (S čím jsem zatím střílel - Glocky 17, 19, CZ-75, CZ-P09, Remington 1911 R1, Beretta 92FS)
4. Spolehlivost...moje chyba, že jsem použil jako blb na první rány mizerné přebíjené střelivo (viz výše, řešil jsem to tady, teď jsem zjistil, že každý ten náboj má jinak hluboko zalisovanou zápalku, spousta z nich je navíc šeredně nakřivo atd., prostě...bez komentáře). S tovární municí - SB, Magtech...jede jak po másle. 0 zádržek. Ještě krabička dvě továren a už jedu Alsa Pro, co všichni kolem mě jen chválí.
5. nošení. Jak to říct. Je to nezvyk, hlavně byl, už se to poddává. Snažím se důsledně o to, aby nikdo opravdu nepoznal, že zbraň mám a jde to. Nosím rifle + košile přes ně a v kydexu ok. Spíše cítím tu váhu, taky to chce pořádný řemen, asi vezmu od Pávka. I lidé, co mě znají dobře (blízcí) se divili, že tu zbraň mám, když jsem si ji pak doma odložil :) Myslím, že P1 s 2cm kratší hlavní by byla nulovým přínosem. Mít kratší i pažbu, jdu do ní hned, protože díky malým prackám velkou pažbu ani nepotřebuju a pažba právě dělá asi nejvíc u skrytého nošení, jak už jsem poznal. Takhle je to ale jedno a K100 je levnější a dejme tomu, že prověřenější.

Závěr: K100 zdar a omluva z spam :)

seton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#265 » čtv 5. bře 2015, 23:17

Ahoj Jakube,
já mám onu P1, odkud jsi, že bychom si vystříleli pár zásobníků nakžíž já s K100 a ty s P1 a pak zase se svými, rád vyzkouším o co je K100 přesnější.
Tonda

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#266 » pát 6. bře 2015, 10:47

Ahoj, jsem z Havirova. Ale nejspise budu pristi sobotu v Praze, akorat nevim, jak to bude casove. Dost mozna bych mel ale cas zajit si zastrilet, budu cekat na kamarada (taky strelce). S tim pak jedu do Podebrad a v nedeli chceme jit strilet myslim do Kolina? Proste na venkovni, chce se mi pochlubit novou flintou :-)

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#267 » pon 9. bře 2015, 14:30

Chrastiči s K100, úplně jednoduchá pomoc. Do zásobníků se mi vejde 15 nábojů, pokud natáhnu náboj do komory, začne jeden zásobník vždycky a druhý často chrastit. Náprava? Vyhodím zásobník ze zbraně a náboje v něm zatlačím dolů. Prostě jen trošku zatlačím na pružinu zásobníku, případně sklepnu náboje dozadu. A je ticho. Vyzkoušeno, funguje vždycky, už měsíc to tak dělám. :)

HABAKUK

Příspěvek#268 » pon 9. bře 2015, 17:33

Zdravím mám P1 asi týden,doslova mě spadla čelist.Pistole jde rozebrat i složit s plným zásobníkem v šachtě.Smozřejmě vím jaký je správný postup pro rozborku.No četl jsem o tom tak jsem to zkusil.U žádné jiné pistole se toto nedalo :shock: .

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#269 » pon 9. bře 2015, 21:03

Takhle to K100 umí s dobrými náboji na 25m.
Mířil jsem na rozhraní černá/bílá, takže i bod zásahu sedí. A tu osmičku nahoře připisuji vlastní chybě.
Víc si ani nemůžu přát 8-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

chrobák

Příspěvek#270 » pon 9. bře 2015, 21:09

JakubCh: hned jsem to běžel vyzkoušet a nejsem si jistý, zda máme na mysli to samé chrastění. Mě se tam kvenklá zásobník, který má docela velkou vůli a jestli ho má jistit první náboj o něco na závěru, tak mě to sklepnutí moc nepomohlo. V každém případě mě to při nošení nijak nevadí a se svým chluchem ho ani nejsem schopen registrovat.

HABAKUK: tak jsem si to také zkusil. Nejsem tak odvážný a raději "nabil" sušilky. Abych pravdu řekl, tak mě to nijak nezaráží a nevadí mi to. Držím se dobré rady a rozebírám (jako ty) vybitou. Větší pravděpodobnost nemilé události bych čekal při sborce a zasunutým zásobníkem.

Zpět na