Nošení lovecké zbraně bez LL

Bohuliby

Příspěvek#16 » stř 18. úno 2015, 23:27

Vše bylo již řečeno, v lese jen podle zvláštního předpisu.
O SA 58 na honu , nebo v lese tady bylo různě napsáno již dost, ničemu to neodporuje, ale je to na výsměch !
Zlomená brokovnice - kosa ? Fakt jsem to nikdy neslyšel a jsem myslivec více než 20 let ?

Boleslav

Příspěvek#17 » čtv 19. úno 2015, 22:16

Zdravím,

pokud mají ZP a nemají lovecký lístek tak: bez loveckého lístku nedostanou povolenku, nebo pozvánku k lovu = nemůžou ani v honitbě nosit viditelně zbraň, jedno jestli nabitou nebo ne. Nic jim ale nebrání nosit zbraň vybitou a v pouzdře i po lese. Pro lov se zbraní a tedy viditelné nošení zbraně v honitbě potřebuji: lovecký lístek, povolenku k lovu a potvrzení o pojištění + ZP a průkaz zbraně.
Jinak budou to chození po lese se zlomenou „kosou“ těžko vysvětlovat prvnímu myslivci, který je uvidí. Vlastně nebudou, jenom blázen by šel s vytaseným odznáčkem myslivecké stráže kontrolovat někoho, kdo má zbraň – volal by policii rovnou z bezpečí posedu :). Na 99% by z to byl přestupek jak na zákon o zbraních (nošení), tak na zákon o myslivosti (lovecký lístek, povolenka…), takže dva přestupky najednou a ZP je v… a na lovecký lístek si také počkají.

Omlouvám se, část opakuji.

Bohuliby

Příspěvek#18 » pát 20. úno 2015, 00:19

Boleslave, vítej mezi námi.
Musím konstatovat, že ale máš naprostou pravdu, díky !

frantisek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#19 » pát 20. úno 2015, 07:30

Musim poopravit: Boleslav pravdu nema.
Prestupky nelze scitat a trest prijde za ten "horsi", za ten, ktery ma vyssi sazbu.

Se zbytkem souhlas, pokud nemam LL, muzu mit kosu(Sa58klon) v pouzdre, muze byt nabita. ALE SKRYTE.

S LL a s prislusnymi opravnenimi (Boleslav je vyjmenoval) muzu, ale zalezi na lidech, zda me mezi sebe pusti.

Pokud otazka obsahovala takovy maly hejticek, jako ze pujdu poskadlit mistni nimrody tim, ze budu behat po lese s puskou - preji autorovi dotazu brzke prekonani obdobi dospivani bez nasledku. K cemu to ma byt?

xTom

Příspěvek#20 » pát 20. úno 2015, 10:38

Děkuji za hezké přání ohledně dospívání :-) Otázka se netýkala mě, ale adeptů co u nás ve spolku vykonávají praxi ohledně získání LL (což jsem psal), takže by nehrozilo, aby místní myslivec volal PČR, když je ''zná''. Pouze jsem se ptal na to, zda se mohou se zlomenou brokovnici (nikoli Sa58) - i když v konečné fázi je to asi jedno, procházet volně po lese, respektive v naší honitbě.

frantisek - K čemu to má být? ... Nechci se tě dotknout, ale tahle otázka je pokládána za nejblbější otázku desetiletí.

Dále se omlouvám za asi špatné vyjádření ohledně ''kosy'', opravdu jsem tím nemyslel samonabíjecí pušku, ale zlomenou brokovnici, asi to nebylo nejšťastnější :-D

Blacky

Příspěvek#21 » pát 20. úno 2015, 10:54

:) to je tak, když chce člověk použivat "IN" výrazy, místo toho aby to napsal přesně. :)

Holt podle zákona mají kluci smůlu. Nevidím důvod, proč chodit po lese se zbraní, kterou nemuzu pouzit. Pokud ji jen potrebuju prenest, tak v obalu. Pokud chci získat pocit "jake to je chodit se zbrani", tak v doprovodu regulerniho myslivce asi nebude nikdo nic řešit.

A taky platí není žalobce, neni soudce. :)

marinakus

Příspěvek#22 » pát 20. úno 2015, 11:02

No vidíš, to je ale úplně jinak vyznívající dotaz než na začátku. Podle zákona ne.... kde není žalobce není prý ani soudce (to není návod). Ale blbej dotaz.... je jim to k něčemu, tahat se zbytečně s puškou po lese a ještě být jednou nohou trošku v maléru? Ptám se i přes to tvoje nechtěné "a proč by to jako dělali?" Tu chvíli to přece mohou vydržet a ono dodržování zásad je o něčem všude, určitě i v myslivectví.

Boleslav

Příspěvek#23 » pát 20. úno 2015, 19:25

Díky za uvítání i opravu.

xTom

Příspěvek#24 » pon 23. úno 2015, 11:34

Podle mě jim to je k ničemu :-D Co si budeme povídat...

bat

Příspěvek#25 » úte 26. kvě 2015, 23:07

Nošení lovecké zbraně bez loveckeho listku:

1. Při výkonu práva myslivosti (v honitbě) - nošení zbraně v místech, kde je k tomu oprávněn podle zvláštního právního předpisu ( zákon o myslivosti)

Nemám-li lovecký lístek nemůžu mít ani povolenku k lovu a tudíž nemůže existovat místo,kde jsem oprávněn ji nosit podle zvláštního předpisu.

2. Podle doslovné citace zákona je držitel zp.sk. C oprávněn nosit zbraň na střelnici.
Na fórech byl proveden celkem odborý výklad, že na střelnici se nejedná o nošení, ale držení ( souhlas vlastníka, nájemce)

Takže opět nenabitou při přepravě na střelnici protože:

Držitel zbrojního průkazu skupiny C je povinen přepravovat drženou zbraň na místo, kde je oprávněn ji nosit, pouze ve stavu vylučujícím její okamžité použití; používá-li při této přepravě dopravní prostředek veřejné hromadné dopravy, je povinen tuto zbraň přepravovat v uzavřeném obalu

resp. jak píše františek ,nabitá v pouzdře ale skrytá to ano ale pouze se zp.sk. E

Cokoliv jiného je přinejmenším přestupek!!!

Bohuliby

Příspěvek#26 » úte 26. kvě 2015, 23:25

Myslím, že vše je naprosto jasné, osobně nechápu, proč se umožnilo získat sk. C, bez LL a zkoušek z myslivosti ! Možná tak, že udělám nejdříve zkoušky ZP s C a potom budu dělat zkoušky z myslivosti.
Jinak to opravdu nemá opodstatnění
Jediné, co mě napadá, že stát získá další poplatek za další skupinu v ZP, ve skutečnosti to ale vůbec nic nemění, vše je při starém !
Bez myslivosti je skupina C na dvě věci !!!
Nebo nemám pravdu, pouze můj názor ?

scorpions.cz

Příspěvek#27 » stř 27. kvě 2015, 07:02

Nejsem myslivec a nikdy nebudu,ale rád bych se zeptal na jedno. Všichni tady argumentují LL a povolenkou k lovu. LL to je asi jasný,ale musí mít i tu povolenku ,když jde s kvérem po lese? Co když ho bude mít pouze pro případ ,že uvidí škodnou?

Blacky

Příspěvek#28 » stř 27. kvě 2015, 07:06

A MS? ti povolenku k lovu taky mít nemusi ne?

sided
moderátor

Příspěvek#29 » stř 27. kvě 2015, 07:25

Povolenka je jednou z podmínek, takže be ní je to to samé jako bez ostaních dokladů.
Blacky: jestli myslíš Mysliveckou Stráž tak ta ji musí mít taky.

bat

Příspěvek#30 » stř 27. kvě 2015, 17:06

Povolenku k lovu nemusíš mít pouze tehdy, jedná li se o řádně nahlášený společný hon (lov), kde povolenku zastupuje hromadný soupis střelců včetně čísel ZP. a Lov. lístků!

Jestli se nepletu tak kdysi byla povolenka k lovu potřeba i na sběr paroží, ale to jsme už mimo

Zpět na