Přebíjení 9mm luger
- Xerxes
Příspěvek#439 » čtv 8. led 2015, 10:16
Zdravím,
už delší dobu uvažuju o tom, že bych si začal přebíjet náboje a po pečlivém přečtení několika fór bych měl pár dotazů ohledně střel. Uvažuji o přebíjení 124gr střel, prachem D032 nebo BA9. Aby se mi to přebíjení ještě jakž takž v rozumné míře rentovalo, tak musím použít střely do ceny max. 1,6-1,8 Kč, ideálně spíš do 1,5Kč. A to už se mi zdá o čertech. Celkem mě zaujaly střely od Limitu CuZn10, ale na ty se různě na fórech dost nadává, že lítají kam chtěj apod. Tak přemýšlím buď o limitech CuZn30 nebo na fórech celkem vychvalují střely od Sopra. A tím se dostávám k mé otázce. Co používáte za střely vy? A pokud bych šel do střel od Sopra, je lepší si připlatit za MoS2, popř. PTFE, nebo je ten Alox dostačující? (Celkem mě zaráží cena mezi Limit CuZn30 a Mos2 od Sopra, protože jsou cenově stejné a myslím že tombak by byla lepší volba). Jo budu to střílet hlavně z CZ75, Glocka 17 a Walthra PPS.
Díky za odpověď
už delší dobu uvažuju o tom, že bych si začal přebíjet náboje a po pečlivém přečtení několika fór bych měl pár dotazů ohledně střel. Uvažuji o přebíjení 124gr střel, prachem D032 nebo BA9. Aby se mi to přebíjení ještě jakž takž v rozumné míře rentovalo, tak musím použít střely do ceny max. 1,6-1,8 Kč, ideálně spíš do 1,5Kč. A to už se mi zdá o čertech. Celkem mě zaujaly střely od Limitu CuZn10, ale na ty se různě na fórech dost nadává, že lítají kam chtěj apod. Tak přemýšlím buď o limitech CuZn30 nebo na fórech celkem vychvalují střely od Sopra. A tím se dostávám k mé otázce. Co používáte za střely vy? A pokud bych šel do střel od Sopra, je lepší si připlatit za MoS2, popř. PTFE, nebo je ten Alox dostačující? (Celkem mě zaráží cena mezi Limit CuZn30 a Mos2 od Sopra, protože jsou cenově stejné a myslím že tombak by byla lepší volba). Jo budu to střílet hlavně z CZ75, Glocka 17 a Walthra PPS.
Díky za odpověď

- ladaj
Příspěvek#440 » čtv 8. led 2015, 12:41
Bikmetalových Limitů jsem přebil cca 5000 a vadný kus jsem tam neměl. Po spotřebování zásob hodlám zkusit jejich tombaky. Z teflon versus FMJ bych se osobně přiklonil k FMJ, teflon (od jiného výrobce) mi nějaké to olovo v hlavni zanechával a v 3" polygonu zvlášť.
- Chip
- brajen
Příspěvek#443 » pát 6. úno 2015, 19:02
zdravim,hledam nekoho kdo mi troschu objasni prebijeni od zacatku, popripadne doporuci kde a co koupit? nemam s tim vubec zkusenosti, ale podle toho co ctu soudim, ze to asi nebude az zas takova veda...Jak jsem jiz napsal, muzete mi nekdo poradit kde koupit stroj na prebijeni, matrice, prach, kule, nabojncie a zapalky?? kde je to nejlevnejsi a zaroven nejkvalitnejsi za rozumnou hodnotu?? Jen takova vsuvka, nasel jsem strelny prach cena 780kč za 500g a kdyz to prepoctu na grainy tak mi to vyjde zhruba na 62 naboju jelikoz jeden naboj ma 124gr tak kde delam chybu?? protoze tim padem by jedna napln vysla na 12 !!!! kč.......Diky za veskere rady
- fejfarz
Příspěvek#444 » pát 6. úno 2015, 19:22
tady toho najdeš do začátku dost http://prebijeni.strelci.com/
- mocima
Příspěvek#445 » pát 6. úno 2015, 19:29
Brajen: nejdriv si zkus co nejvic nastudovat po netu, daji se na uloz.to najit i knizky o prebijeni a pak ti to bude jasnejsi.
Ohledne toho prachu. 124 gr ma STRELA, prachu se dava podle druhu prachu. U Ba9 davam nekde kolem 4 gr, musel bych se podivat do poznamek.
Kdybys dal do 9luger 124 gr (ktere by se tam nevesly) tak ti vznikne neco jako "holy hand granade".
Ohledne toho prachu. 124 gr ma STRELA, prachu se dava podle druhu prachu. U Ba9 davam nekde kolem 4 gr, musel bych se podivat do poznamek.
Kdybys dal do 9luger 124 gr (ktere by se tam nevesly) tak ti vznikne neco jako "holy hand granade".

- tslaby
- Xerxes
- OndrasFM
Příspěvek#450 » pon 20. dub 2015, 16:00
Ahoj,
jaký má v praxi, při střílení 9mm vliv kratší OAL? Když zachovám ostatní stejně, třeba 124gn střela FMJ, ba9 4,7gn a u jedněch udělám oal 29,4 a u druhých 28,5. Naroste tlak a může to mít vliv na spalování, ale má to vliv třeba na zpětný ráz? V komoře nemám problém ani s jednou délkou.
jaký má v praxi, při střílení 9mm vliv kratší OAL? Když zachovám ostatní stejně, třeba 124gn střela FMJ, ba9 4,7gn a u jedněch udělám oal 29,4 a u druhých 28,5. Naroste tlak a může to mít vliv na spalování, ale má to vliv třeba na zpětný ráz? V komoře nemám problém ani s jednou délkou.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí