Střelba ve Vysokém Mýtě
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
- mocima
- natter
Příspěvek#18 » pon 22. pro 2014, 13:21
Možný je všechno. Nakonec může být za pravdu vydávána i lež. Jen mi vadí, že tu lidé spřádají teorie, jak to mohlo být, ale pro mě dost podstatnou věc, že jednal pod vlivem alkoholu nikdo neřeší. To mi přijde dost naivní a působí to na mě dojmem, že je to vlastně jedno, jestli pil nebo ne, že to na jeho jednání vliv nemělo.
Navíc NO a alkohol nejsou zas takový kamarádi. Po alkoholu člověk vyhodnocuje situace jinak. Když ses střízlivej a někdo do tebe strčí, pořád se ještě nemusí jednat o rvačku a jde to vyřešit bez fyzického konfliktu. Třeba seš opilej kretén, kterej někoho otravuje a ten tě odstrčí, že se s tebou už bavit nechce a že za nim nemáš chodit. Naopak alkohol může způsobit to, že frajer, co je strčenej, špatně vyhodnotí situaci a vytáhne nůž a druhýmu rozpáře břicho. Úplně zbytečně. Takový případy se dějou. Hlavně v Praze a není to jen doména kluků z východu či jihu, ale i Čechů. A když je chytnou, což většinou jen ty Čechy, tak se to snažej všichni uhrát na NO.
To co jeden udělá s nožem, může jinej udělat i s pistolí. Přiznejme si, že získat zbroják je snadný a důvod proč nemá zbraň víc lidí je jen nedostatečná lobby prodejců.
EDIT:
Představ si sebe po intoxikaci alkoholem, určitě víš, kdy už alkohol začne působit. A pak je jen tenká hranice mezi tím "být v náladě" a být "ozřalej"
Na promile bych to nepočítal, na někom nepoznáš promile a někdo už se při půl chová jak kdyby vyžbluňk deset piv.
Nestavím se na ničí stranu a osobně si zatím počkám, co se dál ukáže. Jen mám rád diskuzi živější a ne jen na jednu verzi zaměřenou. Prostě víc podnětnou.
Navíc NO a alkohol nejsou zas takový kamarádi. Po alkoholu člověk vyhodnocuje situace jinak. Když ses střízlivej a někdo do tebe strčí, pořád se ještě nemusí jednat o rvačku a jde to vyřešit bez fyzického konfliktu. Třeba seš opilej kretén, kterej někoho otravuje a ten tě odstrčí, že se s tebou už bavit nechce a že za nim nemáš chodit. Naopak alkohol může způsobit to, že frajer, co je strčenej, špatně vyhodnotí situaci a vytáhne nůž a druhýmu rozpáře břicho. Úplně zbytečně. Takový případy se dějou. Hlavně v Praze a není to jen doména kluků z východu či jihu, ale i Čechů. A když je chytnou, což většinou jen ty Čechy, tak se to snažej všichni uhrát na NO.
To co jeden udělá s nožem, může jinej udělat i s pistolí. Přiznejme si, že získat zbroják je snadný a důvod proč nemá zbraň víc lidí je jen nedostatečná lobby prodejců.
EDIT:
Představ si sebe po intoxikaci alkoholem, určitě víš, kdy už alkohol začne působit. A pak je jen tenká hranice mezi tím "být v náladě" a být "ozřalej"
Na promile bych to nepočítal, na někom nepoznáš promile a někdo už se při půl chová jak kdyby vyžbluňk deset piv.
Nestavím se na ničí stranu a osobně si zatím počkám, co se dál ukáže. Jen mám rád diskuzi živější a ne jen na jednu verzi zaměřenou. Prostě víc podnětnou.
- ilicz
Příspěvek#20 » pon 22. pro 2014, 14:31
Strážník byl prý obviněn. O tom, co a jak se seběhlo tam ale moc není, verze svědků jsou různé, hledají další svědky.
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/strazn ... st/1161705
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/strazn ... st/1161705
- graver
- Ravkar
- marty14
- tom38
Příspěvek#24 » pon 22. pro 2014, 16:46
Jak píše marty 14, dejme tomu čas. Obviněn neznamená odsouzen.
Nicméně spekulací bude asi ještě plno, navíc mediální masáž ze strany TV Nova a zvlášť Prima bude pokračovat, než to přebijí jiné události.
Do té doby, než bude rozsudek vynesen, asi nemá smysl k tomu dál cokoliv psát.
Nicméně spekulací bude asi ještě plno, navíc mediální masáž ze strany TV Nova a zvlášť Prima bude pokračovat, než to přebijí jiné události.
Do té doby, než bude rozsudek vynesen, asi nemá smysl k tomu dál cokoliv psát.
- graver
Příspěvek#25 » pon 22. pro 2014, 16:47
Ravkar: jasně, chápu, že lhůta na zadržení a pak pustit nebo vazba. Myslel jsem to tak, že ho vyslechnou a pustí. Obvinění z vraždy v takovém případě mi jako laikovi přišlo dost ultimativní - jestli nepřipadalo vůbec v úvahu zabití, NO..., tak se snad musel přiznat nebo už musí být jasné důkazy. Jestli se o vazbu ani nežádalo nebo by se neujal žádný ze tří důvodů...
Jen názor - nebyl jsem tam.
Jen názor - nebyl jsem tam.
- dave-cz
- graver
- Ravkar
- Int1m1thy
Příspěvek#29 » pon 22. pro 2014, 18:04
natter: a ty si jednoznacne zamerenej vuci lidem co maji neco v krvi... tak nemluv o jednostranosti... a hlavne jednostranost medii ktera pisou od zacatku o mordu a vrazde...
chtel bych videt jak si ten zlej policajt vystrili vsechny vokna v aute

a dle novych informaci verim vic policajtovy nez vyhazovacum...
a jestli nosil a mel neco v krvi je uplne jedno jestli to bylo jak udajne rika on, to at si resi pak kdyztak prestupkac...
chtel bych videt jak si ten zlej policajt vystrili vsechny vokna v aute

a dle novych informaci verim vic policajtovy nez vyhazovacum...
a jestli nosil a mel neco v krvi je uplne jedno jestli to bylo jak udajne rika on, to at si resi pak kdyztak prestupkac...
- Ravkar
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX