OT - sloucene prispevky MPi z jinych diskuzi

Moderátor: LOS vedení

Carloss

Příspěvek#106 » úte 28. říj 2014, 18:42

Všimni si, že lidi jezděj střílet i Pi. A čím to asi bude? Že si chtěj taky hodně a rychle zastřílet? Nebo chceš srovnávat MPi a Pi? To je přece nesmysl.Naproti tomu, kdyby právě MPi byla standardně omezena nejen délkou hlavně, jistě by se i do standardních závodů hlásilo více závodníků. Já třeba nejspíš pojedu i do Žalan. Určo tam chcu provětrat velkou. Ale střelil bych si tam i malou, ale vzhledem ke kapacitě a pravidlům se s G26 srovnávat prostě nehodlám.

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#107 » úte 28. říj 2014, 20:59

ianraider píše:Carloss - jen se potvrzuje,že omezení kapacity lidem nevadí,spíše naopak

Supeeeeer :-) A kupodivu to funguje, aniz by to pravidla prikazovala :-)
O porovnani zbrani si povime po zavode :-) - nebo muzeme rovnou s odkazem na posledni probehly zavod :-) - jak se ty nizkokapacitni mrnousove prosadily... :-) Jestli on to nepsal tuhle Kuba nejlip - to neni o zbrani nebo o pravidlech, ale o strelci.

Hele, Ivo, sorry - je to uz smesny tohle tema vytahovat nekde, kde o to nikdo nestoji a sam si nabihat na protiargumenty a plevelit tema k potencionalne dalsimu peknymu zavodu.

Carloss

Příspěvek#108 » úte 28. říj 2014, 21:07

Leč stále si myslím, že i na standardních závodech by mohl být zájem o MPi větší. Nebo by se snad měla pro všechny závody prvidla upravovat jednotlivě? Nemluvě o tom, že se pak snižuje srovnatelnost napříč závodama. Ale to se už taky řešilo, jinde a s ohledem na jiné parametry.

ianraider

Příspěvek#109 » úte 28. říj 2014, 21:34

Nesrovnávám velkou a malou pistoli,to je přeci blbost, nikdy jsem to nedělal a ani dělat nebudu! Je jasné ,že velkou pistoli vlastní většina střelců LOS, a naštěstí je tam i velká rozmanitost.Pokud to beru podle sebe - samozřejmě rád si zastřílím,...Osobně mám raději závody a situace,kde se nestartuje jen s nabitou zbraní.Pokud se mají střílející zlepšovat v bezpečné manipulaci a zacházení se zbraní,takto neporostou.... Tasit nabitou,připravenou zbraň a mačkat spoušť zvládne průměrný šimpanz... Naopak, jsem rád že lidi mají o závody zájem, přijedou na závod i přes nepřízeň počasí a s podmínkami omezení kapacity... Souhlasím s tebou,pokud by přišla ,,náhodou,, změna v MPi s omezením kapacity,mnozí kteří vlastní takovou zbraň by nejspíš zkusili i LOS v této divizi. Můj názor je,že do MPi nepatří zbraně s byť zkrácenou délkou hlavně, a mající kapacitu až 14 či víc...Mít prcka s kapacitou 6-8 a stát proti kapacitě 14 je silně nevýhodné...Samozřejmě,prskat budou majitelé vysokokapacitních MPi,protože o tuto výhodu by mohli přijít :lol:

ianraider

Příspěvek#110 » úte 28. říj 2014, 21:44

cmk - jsem velmi rád,že mezi střelci je o Čelákovickou 10 tak velký zájem,ono to také o něčem vypovídá...

Carloss

Příspěvek#111 » úte 28. říj 2014, 21:45

To jsem ani na mysli neměl, že by někdo srovnával velkou a malou... A dál jsme se asi dokonce i shodli... A nakonec.. nikdo přeci nebrání těmi "velkokapacitními" krátkými střílet velkou. Nakonec.. já s P239 tu velkou stílel taky. Ale jen díky Čelákovickým desítkám. Teď si ji picnu v MPi s tím, e pochopitelně nabíjet šuple budu jen těmi sedmi. Přitom vzhledem ke vstřícnosti vedení P239 mohu vcelku slušně střelit i ve standardním závodě a k tomu si picnout velkou s P226. A myslím, že to, co jsem napsal by přilákalo i střelce s pistolemi W-PPK a dalšími jednořaďáky. A dokonce by to v podstatě držitelům malejch dvouřaďáků umožnilo, nebo spíše donutilo, se rozhodovat, jestli střílet s plnou kapacitou ve velký, nebo se srovnávat s ostatnními malými s omezenou kapacitou.

Ale asi bych to v tomto vlákně ukončil.. o tom je diskuse v jiném vlákně... myslím... ;-)

Ano, vypovídá to mj. o tom, že střelci mají zájem o "nízkokapacitní divizi". ;-) A to je dobře... ;-)

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#112 » stř 29. říj 2014, 09:14

ianraider píše:cmk - jsem velmi rád,že mezi střelci je o Čelákovickou 10 tak velký zájem,ono to také o něčem vypovídá...

Predpokladam, zes je vsechny obvolal, abys zjistil:
- kdo prijede prave kvuli omezene kapacite
- kdo prijede navzdory omezene kapacite
- kdo proste prijede, protoze LOS a omezena kapacita je mu u zadele :-)

A jeste dotaz - tou vetou myslis "mezi střelci je o Čelákovickou 10" nebo "mezi střelci MPi je o Čelákovickou 10" ?

Ale jinak jsem take rad, ze vecne resis predlozene argumenty :-)

Kvuli prehlednosti tu tyto OT prispevky ponecham jeste 2 dny a pak to presunu na hromadu k ostatnim OT prispevkum na tohle tema, ktere jsou soustredene ve vlakne "Diskuze nad MPi".

Ptak

Příspěvek#113 » stř 29. říj 2014, 09:34

CMK díky. Některé příspěvky zde opravdu nemají co dělat a dělají diskusi nepřehlednou.

ianraider

Příspěvek#114 » stř 29. říj 2014, 14:09

cmk - jen krátce a věcně :lol: ... 1.nikoho jsem neobvolával, 2.zájem o Čelakovice mezi střelci je ( pokud se dva týdny před závodem navyšuje kapacita pro zájem,to o něčem vypovídá... ), 3.předpokládám že přijedou střelci napříč divizemi... 4. přijedou zřejmě protože Čelákovické závody je baví...Je to jen můj osobní názor,čas a zájem střelců ukáže....

donovanstangiano

Příspěvek#115 » stř 29. říj 2014, 14:13

a taky, kromě Žalan a Čelákovic už nejsou další závody po Čechách a lidi si chtějí zastřílet, že? Sorry za OT... :mrgreen:

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#116 » stř 29. říj 2014, 15:47

Ony budou zase i Oparany.

Ale OBECNE - jde o to, ze kdyz clovek na zavod, kam uz leta bezne jezdi 80-100 lidi vyhlasi omezeni na 54 lidi a alespon zachova standard zavodu, jaky se tam doposud delal, tak zcela zakonite bude ten zavod na první pohled precpan k prasknuti a na cast strelcu se nedostane. Obzvlaste, pakliže to vyhlasi coby "serial zavodu", obzvlaste, když v okruhu 100km nic na dalsí rok dpredu naplanovaného neni.
Kdybys alespon napsal, ze jede rekordni počet MPi, uznal bych, ze aspon nejaky prehled mas a nejakou souvislost dokazes spojit - ano MPIckaru jede rekordni pocet.
Kdyz si ale sam podriznes argumentacni vetev tak hloupym argumentem, ze se musí navyovat kapacita (z 50% na 60% drive obvyklého poctu), tak sorry, tak hluboko se zakopat neumim, abych na to nejak vecne zareagoval :-)

PS: timto jakkoli nehodnotim (a uz vůbec ne negativne) omezeni poctu strelcu. Je to svate pravo organizátora, ktere navic po zkusenostech s naopak prehnanym poctem strelcu pomerne chapu. Ptak si spocital, kolik lidi mu zaplati najem, lidi a kantynu a na to to typizoval. A radsi tam bude mit lidi, kteri maji opravdu zajem o zavod, kde bude o něco vic situaci, ale min lidi. Opakuji - nevidim na tom vubec nic spatneho - naopak to chapu.

Ptak

Příspěvek#117 » čtv 30. říj 2014, 00:03

Ono zase tolik těch závodu se 100 lidma nebylo. Spis to byla výjimka. Je dobrým pravidlem vázat kapacitu na počet situaci. Obecně totiž platí, ze squad by měl mít ideálně tak 8-10 lidi. Jakmile jich je více, začíná to malinko drhnout. Proto se snažíme držet kapacitu do těch 10ti lidi na squad. Ale teď už je to trosku of topic tady :-)

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#118 » čtv 30. říj 2014, 15:21

rijen 2010 = 74+27 lidi
duben 2011 = 89+26 lidi
rijen 2011 = 71 lidi
duben 2012 = 68 lidi
zari 2012 = 77 lidi (17 MPi)
rijen 2012 = 76 lidi
duben 2013 = 91 + 11

Takze ano, uznavam - se 100 lidma jsem to prehnal (zamotal jsem do toho nejake Oparany). Nicmene vzdy vice, nez nyni vyhlasena kapacita.
Ja se "drhnuti" snazil předchazet tim, ze bylo 5 situaci a vsechny nezavisle... A od 10 do 15 byvalo vždy odstrileno (pokud byl 1 závod).
Opakuji - nepisu to proto, ze bych se chtěl jakkoli prit o kapacitu a formu poradani zavodu. Jsem vdecny, ze to delas, jsem o to vdecnejsi, v jakem rozsahu to delas a naprosto nezpochybnuju lehce jinou formu poradani zavodu.

Ptak

Příspěvek#119 » pon 10. lis 2014, 18:09

Tak máme za sebou další kolo "10 ran a dost". V MPi bylo rekordních 19 lidí. Bohužel jsem pro nával práce zapomněl zjistit statistiky zbraní. Mohu to dodatečně prověřit. Nicméně jen co jsem zachytil mezi rozhodčími tak tam byl jeden Makarov, jeden Sig. Redukce nábojů v zásobníku nějaký pozitivní efekt na účast má a jsem rozhodně pro pokračování a snad i rozšíření na další závody. Malá pistole by měla být prostě nějak menší než " velká" :-)

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#120 » pon 10. lis 2014, 19:47

Na otazku "Ma redukce nábojů v zásobníku nějaký pozitivní efekt na účast?" lze odpovedet, pokud bychom se strelcu zeptali:
Prijel jsi s MPi:
- proto, ze byla redukce
- navzdory tomu, ze byla redukce
- redukce ti byla ukradena, proste mas MPi a mels cas, taks dorazil
?

Pokud bych tvrdil, ze za hodne strelcu muze omezena kapacita, musel bych pripustit, ze diky omezene kapacite prijelo pomerove docela malo lidi s velkou Pi. Ja osobne bych si ani jedno z toho (jako ze to spolu uzce souvisi) nedovolil prohlasit bez dlouhodobeho "pozorovani".

Zpět na