Nákup kulovnice

ben477

Příspěvek#1 » pon 29. bře 2010, 09:41

Dobrý den
Chtěl bych se vás zeptat jestli můžu koupit kulovnici. Jestli,že mám skupiny A,B,C,D,E ,lovecký lístek budu mít v lednu 2011.děkuji

sided
moderátor

Příspěvek#2 » pon 29. bře 2010, 09:49

můžeš, lovecký lístek s tím nemá co dělat. Se skupinami A,B,E si můžeš koupit jakoukoli zbran. Pokud máš lovecký lístek a skupinu C tak s ní můžeš i lovit podle podmínek zákona o myslivosti.

pesi

Příspěvek#3 » pon 29. bře 2010, 12:32

Ono lze ziskat C i bez loveckeho listku?

midlos

Příspěvek#4 » pon 29. bře 2010, 17:42

Ne, skupina "C" ZP je podmíněna mimo jiné platným loveckým lístkem.

A zbraň kategorie "C" lze vlastnit i bez loveckého lístku.
Naposledy upravil(a) midlos dne pon 27. pro 2010, 22:06, celkem upraveno 1 x.

Patrik
moderátor

Příspěvek#5 » pon 29. bře 2010, 18:14

"C" zbraň nemá nic společného s "C" skupinou ZP.
Třeba nám to Ben 477 vysvětlí jak je možné mít skup. C bez lístku, pokud to nebyla jen teoretická otázka.

ben477

Příspěvek#6 » pon 29. bře 2010, 19:43

Vysvětlím jednoduše,udělal jsem ZB se skupinami A,B,C,D,E s tim ,že hlavně potřebuji C lovecký lístek budu mít v lednu 2011 , a naskytla se dobrá koupě kulovnice tak jest ji mohu koupit ač ji využiji za rok.Bylo mi řečeno ,že lovecký lístek musím doložit do roka jinač C padá.Brokovnici tu koupit mohu na sportovní střelbu to je jasný,ale kulovnice?Zatím dík za každý příspěvek a díky těmto stránkám jsem zbroják udělal na mé gusto pěkně zpracováno.

admix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » pon 29. bře 2010, 19:50

Jak bylo receno, na skupiny ABE muzes koupit jakoukoliv zbran. Konkretne kulovnici si muzes nechat napsat bud na B, nebo na E. Nevim, jak je to pak s vykonem myslivosti, ale koupit si ji rozhodne muzes.

Patrik
moderátor

Příspěvek#8 » pon 29. bře 2010, 19:51

Už ti odpověděl Sided, můžeš si koupit "jakoukoliv" zbraň. ZP "C" ani lovecký lístek není nějakým speciálním oprávněněním k nákupu lovecké zbraně - kulovnice. Na ZP "B" Můžeš koupit vojenskou, loveckou, sportovní, prostě je to jedno.

Missak

Příspěvek#9 » pon 29. bře 2010, 21:28

§24
(6) Příslušný útvar policie žádost o vydání nového zbrojního průkazu zamítne, nebudou-li splněny podmínky zdravotní způsobilosti, bezúhonnosti nebo spolehlivosti stanovené pro vydání zbrojního průkazu nebo v případě zbrojního průkazu skupiny C žadatel o vydání zbrojního průkazu nebude držitelem platného loveckého lístku.

to by znamenalo, že bez loveckého lístku nemůže mít ZP sk.C, ale pokud složí zkoušku a do roka doloží platný lovecký lístek, tak by měl "C" dostat - 1 rok je (tuším) platnost úspěšně provedených zkoušek. tím by měla být záhada vyřešena.
Kulovnici si pochopitelně může koupit i teď, možná potom jen novou "nákupku" z rozšířením i na loveckou zbraň, ale to je jen moje spekulace, jelikož mě to s E nějak nezajímá. zvířátka střílet nechci ;)

sided
moderátor

Příspěvek#10 » pon 29. bře 2010, 22:44

Missak: §24 cituješ správně ale o tom ben477 ví že musí do 12ti měsíců doložit lovecký lístek. Zbran kategorie C , dlouhou kulovou, jednoranou nebo opakovací si může pořídit se stávající ZP skupiny B na sport ale týká se to i Tebe se zkupinou E, můžeš si koupit libovolnou zbran skupiny C nebo B tedy kulovou i brokovou na "obranu života, zdraví a majetku" pouze ji musíš nosit skrytě. Na zbran skupiny C samozřejmě žádnou nákupku nepotřebuje.

Patrik
moderátor

Příspěvek#11 » pon 29. bře 2010, 22:51

Ještě se zeptám: sice má zkoušky na skup. "C" ale v ZP ji mít nemůže napsanou - dopíšou mu ji tam až předloží lovecký lístek. Rozumím tomu dobře?

sided
moderátor

Příspěvek#12 » pon 29. bře 2010, 22:55

pokud ho doloží do 12ti měsíců od složení zkoušky

Missak

Příspěvek#13 » úte 30. bře 2010, 11:43

sided: jj, moje myšlenka se týkala sk.v ZP a ne kategorie zbraně, což jsem psal níže, že kulovnici si koupit může. že jí mužu mít i já vím, jelikož brokovou C mám doma ;)
reagoval jsem na Patrika, který se ptal, jak může mít ZP C bez lov.lístku a bylo to myšleno přesně tak, jak Patrik potom píše níže - zkoušky ano, ale v ZP až po doložení lov.lístku a musí to být do roku.

Patrik
moderátor

Příspěvek#14 » úte 30. bře 2010, 12:02

Já jsem to v podstatě věděl, ale schválně jsem formuloval otázku tak aby to bylo jasné všem, neboť to z předchozího nevyplývalo zcela jasně.

ben477

Příspěvek#15 » stř 31. bře 2010, 07:55

Všem dík za informace,dnes jsem tam byl vše v pořádku neřekli vůbec nic a ještě mne překvapilo ,že nemusím mít ani nákupní povolení,to se vztahuje jen na samonabíjecí zbraně ještě jednou dík a mějte se fajn

Zpět na