OT - sloucene prispevky MPi z jinych diskuzi
Moderátor: LOS vedení
- coffee
Příspěvek#31 » ned 5. říj 2014, 21:26
Jinak ve vedlejším vlákně je chybná informace. HS-9 nemá standardně 16tiranný zásobník. HS v compactu má v základu 13 ranný zásobník. 16tiranný je až s rozšířením.
Rami není malá pistole. To jen zbrojovka neumí udělat menší závěr. Délka pistole je 16,8 cm, což je více než např. "velké" XD-m compact, která má při stejné velikosti zbraně hlaveň delší o 2 cm.
Zcela jednoduše by mohla být MPi jakákoliv pistole s kapacitou zásobníku max. 8 (?) nebo 10 (?) nábojů. Doplňujícím kritériem může být některý z rozměrů zbraně (nejlépe výška), protože s 8mi by se tam vešla i 1911 A1.
Rami není malá pistole. To jen zbrojovka neumí udělat menší závěr. Délka pistole je 16,8 cm, což je více než např. "velké" XD-m compact, která má při stejné velikosti zbraně hlaveň delší o 2 cm.
Zcela jednoduše by mohla být MPi jakákoliv pistole s kapacitou zásobníku max. 8 (?) nebo 10 (?) nábojů. Doplňujícím kritériem může být některý z rozměrů zbraně (nejlépe výška), protože s 8mi by se tam vešla i 1911 A1.

- KarlosP
Příspěvek#32 » pon 6. říj 2014, 19:06
coffee píše:Rami není malá pistole. To jen zbrojovka neumí udělat menší závěr. Délka pistole je 16,8 cm...
XD-m jsem nikdy v ruce neměl, ale polož si vedle sebe RAMI a G26. Pokud by RAMI nepatřila do MPi, nepatří tam ani ta G26 a pak nevím, kdo a čím to bude střílet. Závěr RAMI má 145mm (G26 - 160mm) těch 168mm je včetně bobřáku.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- cmk
Příspěvek#33 » pon 6. říj 2014, 19:17
HS9 ve verzi compact skutecne nemá vetsi zasobnik... Ovšem ve verzi subcompact ano...
http://www.zbraneliberec.cz/obchod/zbra ... bcompact-3
A RAMI je stejne velka jako všechny ostatní zbrane, kterými se divize strili (G26, HS, Spring, HK) - mozna ji kouka trochu bobrak.
Ja fakt vychazim:
a) z toho, co je psano (nastaveni MPi od pocatku)
b) z toho, co se v praxi prověřilo (volna pravidla, pravomoc organizatoru)
Proto proste furt nerozumim tomu, proc cela ta debata vznikla na zaklade toho, ze je tu moznost mit další konkurenci do divize.
http://www.zbraneliberec.cz/obchod/zbra ... bcompact-3
A RAMI je stejne velka jako všechny ostatní zbrane, kterými se divize strili (G26, HS, Spring, HK) - mozna ji kouka trochu bobrak.
Ja fakt vychazim:
a) z toho, co je psano (nastaveni MPi od pocatku)
b) z toho, co se v praxi prověřilo (volna pravidla, pravomoc organizatoru)
Proto proste furt nerozumim tomu, proc cela ta debata vznikla na zaklade toho, ze je tu moznost mit další konkurenci do divize.
- ianraider
- Carloss
- ianraider
Příspěvek#36 » úte 7. říj 2014, 11:55
Vážení střelci.Nezbývá jen doufat,že nový ředitel LOSu bude pružněji reagovat na zcela normální,dynamický vývoj ,který je patrný všude. Přejme si ,aby ,,nevycházel,, jen z toho co je psáno od počátku,a ze svého úsudku. Pseudodemokratický přístup ,,já nic,to oni,, a podobné kraviny vedou většinou jen jedním směrem - do pr-ele. Možná se i dočkáme toho,že pravidla pro sportovní vyvážení v divizích budou opravdu nastavené tak,že některé výhody(nazval jsem je bastardy ),které nyní jsou prostě zmizí.Věřím tomu,že tyto změny budou ku prospěchu sportu,který nás tak baví,že jsme mu ochotny věnovat mnoho času a nemálo finančních prostředků.
- cmk
Příspěvek#37 » úte 7. říj 2014, 14:23
Juuu, taky uz se tesim, az bude novy reditel.
A doufam, ze se mu povede si vybrat radu, jejiz clenove, kdyz dostanou nejaky genialni uzasny spravny napad, budou ochotni pro nej vic, nez jen zvednout ruku
A pokud něco schvali, aby umeli verejne lidem na forech samy vysvětlit, proc to schvalili a k cemu to bylo dobre a nenechavali to na tech, kteri byli proti, jen akceptovali napad ostatnich a nevetovali jej. Ono pak pusobi pomerne komicky, když si někdo vezme do ust cosi o "pseudodemokratických pristupech ja nic, to oni".
Pak i trochu tajne doufam, ze se novy reditel nevyda cestou permanentního omezovani a omezovani a omezovani, jak by se asi ledaskomu, kdo to ma v krvi, asi libilo. Dobry "reditel" se totiz pozna podle toho, ze pri rizeni predevsim motivuje, nikoliv zakazuje.
Kazdopadne jakkoli vzletne slohove vylevy asi dost tezko odpovi na realne nastolene otazky a argumenty
..a nenajdou noveho reditele
A doufam, ze se mu povede si vybrat radu, jejiz clenove, kdyz dostanou nejaky genialni uzasny spravny napad, budou ochotni pro nej vic, nez jen zvednout ruku

A pokud něco schvali, aby umeli verejne lidem na forech samy vysvětlit, proc to schvalili a k cemu to bylo dobre a nenechavali to na tech, kteri byli proti, jen akceptovali napad ostatnich a nevetovali jej. Ono pak pusobi pomerne komicky, když si někdo vezme do ust cosi o "pseudodemokratických pristupech ja nic, to oni".
Pak i trochu tajne doufam, ze se novy reditel nevyda cestou permanentního omezovani a omezovani a omezovani, jak by se asi ledaskomu, kdo to ma v krvi, asi libilo. Dobry "reditel" se totiz pozna podle toho, ze pri rizeni predevsim motivuje, nikoliv zakazuje.
Kazdopadne jakkoli vzletne slohove vylevy asi dost tezko odpovi na realne nastolene otazky a argumenty

..a nenajdou noveho reditele

-
MichalAdam - Příspěvky: 191
- MichalAdam
Příspěvek#38 » úte 7. říj 2014, 15:13
Ahoj,myslím si, že by to mělo opravdu být na pořadateli závodu a ne to drobit do menších a menších divizí.Vezměte kolik jezdí Mpi a Mre.Tady se řeší jestli to nebo ono ještě je Mpi,ale vlastně jde o to aby se narovnaly podmínky i pro jednořadé zbraně vs.např.G26 to prostě lze udělat jen způsobem,že se omezí kapacita zásobníku,nebo se to rozdělí na dvouřadé a jednořadé Mpi.Co vám zní jednodušeji?omezení,nebo rozdělení?pro mě omezení nábojů.ALE proč to zase cpát do pravidel?stačí se podívat jaký závod bude teď v čelákovicích. omezení nábojů a přesto je už plno,takže to až tak střelcům nevadí a pravidla to nenařizujou.
Jo v USA jsou jiná pravidla,ale kolik stovek lidí tam střílí?Chápu,že PPK nepůjde na 11ti rannou situaci proti G26.nikdo nechce být za vola s jednou tak dlouhým časem,ale když pořadatel nařídí 7+1,tak už to neni taková sebevražda.
Proto víc než doplňovat pravidla je důležitější víc hovořit s pořadateli.Možná by se srovnalo i Mre. 5 proti 8? Stačí na situaci vyžadovat jedno přebití a je to podle mě OK..
Jo v USA jsou jiná pravidla,ale kolik stovek lidí tam střílí?Chápu,že PPK nepůjde na 11ti rannou situaci proti G26.nikdo nechce být za vola s jednou tak dlouhým časem,ale když pořadatel nařídí 7+1,tak už to neni taková sebevražda.
Proto víc než doplňovat pravidla je důležitější víc hovořit s pořadateli.Možná by se srovnalo i Mre. 5 proti 8? Stačí na situaci vyžadovat jedno přebití a je to podle mě OK..
- coffee
Příspěvek#39 » úte 7. říj 2014, 15:28
Michale, ani s PPK nebudu mít proti G26 dvojnásobný čas, protože situací, kde bych střílel na více než 4 terče z jednoho místa tolik nebude a přebití trvá max. 3 s.
Otázkou je proč tato diskuze vznikla? Požaduje někdo úpravu podmínek pro zařazení určitých zbraní do MPi? Toto mohla řešit Losí rada, ale to by musela existovat ( I když teoreticky, když nedošlo ke změně ředitele, tak ani nedošlo ke změně rady. Nicméně prázdno je už téměř rok.) LEX asi mimo zprávy od Honzy aktivně nikoho nehledá.
Otázkou je proč tato diskuze vznikla? Požaduje někdo úpravu podmínek pro zařazení určitých zbraní do MPi? Toto mohla řešit Losí rada, ale to by musela existovat ( I když teoreticky, když nedošlo ke změně ředitele, tak ani nedošlo ke změně rady. Nicméně prázdno je už téměř rok.) LEX asi mimo zprávy od Honzy aktivně nikoho nehledá.
- cmk
Příspěvek#40 » úte 7. říj 2014, 17:10
Ke zmene reditele doslo. Zadny jiz neni 
Je jiz jen osoba poverena vedenim LOS. Tzn. nekdo, kdo zajistuje nejzakladnejsi zivotni funkce na pozadi (pomoc s registraci zavodu, terce, medajle, organizace MCR) pro organizatory.
Jak jsem rikal na MCR - v listopadu 2010 jsem prohlásil, ze to beru na 3 roky, před 2 lety jsem oznamil poslední sezonu s tim, ze hledam nastupce. Před rokem jsem oznamil, ze zastupce je sakra potřeba, pac k 31.12.2013 to fakt polozim.
31.12.2013 jsem to fakt polozil a jelikož nebyl nastupce, zajistuju aspoň zakladni "servis".
Myslim, ze neni nikdo kolem LOSu, kdo by nevedel, ze se hleda reditel...
Ja (ani jmenem svým vlastním, ani jmenem clena představenstva Lexu) uz fakt nevim, kde hledat - aktivne, nebo pasivne
A obavam se, ze hledani mimo LOS by bylo asi jako hledani aluminiovyho klicku komikem Holzmanem 

Je jiz jen osoba poverena vedenim LOS. Tzn. nekdo, kdo zajistuje nejzakladnejsi zivotni funkce na pozadi (pomoc s registraci zavodu, terce, medajle, organizace MCR) pro organizatory.
Jak jsem rikal na MCR - v listopadu 2010 jsem prohlásil, ze to beru na 3 roky, před 2 lety jsem oznamil poslední sezonu s tim, ze hledam nastupce. Před rokem jsem oznamil, ze zastupce je sakra potřeba, pac k 31.12.2013 to fakt polozim.
31.12.2013 jsem to fakt polozil a jelikož nebyl nastupce, zajistuju aspoň zakladni "servis".
Myslim, ze neni nikdo kolem LOSu, kdo by nevedel, ze se hleda reditel...
Ja (ani jmenem svým vlastním, ani jmenem clena představenstva Lexu) uz fakt nevim, kde hledat - aktivne, nebo pasivne

- ianraider
Příspěvek#41 » úte 7. říj 2014, 23:20
Nejde o omezování,ale aby z pravidel bylo všem a vždy jasně nastaveny podmínky v jednotlivých divizích. To znamená,aby se tvz. ,,souměřitelnost,, dala do praxe a ne se jen o ní mlelo
Je zoufalství tvrdit že souměřitelné je postavit MR 5 proti 8 ranám, případně PPK proti G26,atd... Ostatně, zatím zájem a návštěvnost závodů,kde se pořadatelé rozhodli nastavit podmínky s omezením kapacity viz Čelákovice mluví jasně. Nějak jsem nezaregistroval,že by někdo remcal,že jej to omezuje.Doufejme,že se najde víc takto myslících organizátorů takových závodů.

- Ptak
Příspěvek#42 » stř 8. říj 2014, 07:14
Zajímavá diskuse, ale úvodní myslenka zcela nesmyslná. Narůstání velikosti zásobníku v MPi je velký nešvar a pravidla by měla reagovat jednoznačně omezením. Nejjednodušší je omezit kapacitu. My to v Čelákovicích děláme, nikomu to nevadí, ale je to zatímnad rámec pravidel. Řeči o omezování, Bruselu a parlamentu jsou úsměvnou demagogií. Vždyť kdo nechce býti omezován, má přece k dispozici divizi Pí, tak o čem se tady dohadujeme? Pokud chce Lex pohřbít divizi MPi, ať povolí dlouhé zásobníky.
Odesláno z mého SGP521 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého SGP521 pomocí Tapatalk
- Carloss
Příspěvek#43 » stř 8. říj 2014, 07:39
K tomu tak nějak směřuje moje uvažování... Dyk nikde není napsáno, že parametr pro MPi musí být jen jeden. Děélka hlavně OK, a proč ne obsah zásobníku? Ovšem zde říkám, že 7 je málo. Osobně si myslím, že dobrou hranicí mezi malo a velkokapacitními zásobníky je 10. Dá se už využít možností zbraní typu G26, i když ne naplno, ale když to někdo bude chtít využít naplno, tak klidně může střílet velkou, žejo... A nemyslím, že by ve velký byla G26 extra diskriminovaná. Dalším parametrem je ráže. Tady je to už asi složitější. Jaké je množství střelců s malejma pistolema v lugeru... i takových je již poměrně dost a uměj bejt opravdu malé. Ale nelze střílet PP s 6,35 nebo 7,65 proti lugeru. Cesty jsou dvě, ale obě stejně blbě řešitelné (i když jisté možnosti vidím)... Buď omezit v MPi ráži, což se mi nezdá jako dobrá cesta, nebo v situacích, kde by byly PP tyto nehodnotit, nebo jen tam, kde by jejich sestřelení i malou ráží bylo dobře realizovatelné. No.. celé to není jednoduchá otázka...
- Ptak
Příspěvek#44 » stř 8. říj 2014, 09:04
Omezení ráži bych nedělal. Slabá ráže bude mít prostě problém s kovy. S tím se nedá nic dělat a uměle tomu bránit asi není vhodné. Jsem přesvědčen, že v každém závodě by nějaký ten kov být měl. Prověří střelce lépe než papír, protože dává okamžitou zpětnou vazbu, zda úspěšně vyřešil. S psychikou to někdy dělá divy
Štěpení již tak malé divize na ještě menší je nesmysl. Takže zbývá limit na počet nábojů. Hranice 10 se mi zdá rozumná, ale klidně se o tom dá diskutovat. Osobně se mi nezdá, že by chodilo hodně střelců s rážema pod 9 Para. Tuhle sobotu máme do Čelákovic přihlášených 14 MPi. Není to asi úplný rekord LOSu, ale určitě je to docela hodně. Při registraci si budu psát typy zbraní a napíšu sem statistiku.

- Carloss
Příspěvek#45 » stř 8. říj 2014, 09:13
To bude určitě zajímavé... No.. předposledně.. jsem střílel právě PPK, ale 7+1 tak jsem se do MPi nevešel. Navíc se 7,65 tuším na druhý byly dost potíže. A nejen já... Proto mě napadlo u MPi ty kovy třeba nehodnotit, tím by se v rámci divize výkony ráží vyrovnaly, čímž by snad mohl vzrůst zájem o MPis pistolemi ráží do 9Br. Ale zase by to ztratilo na celkové zajímavosti situací. By se nemusely přestatovat situace. Ale to je opravdu na širší analýzu. Taky by bylo zajímavé, jaký zájem by vůbec byl ze strany střelců o závod s těmi rážemi řekněme do 9Br.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí