Makarov
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- mikymoto
Příspěvek#856 » stř 3. zář 2014, 13:03
Jo o tom dederonoj v ZS vím, ale já bych chtěl rusandu - je za polovic a má chromovanou hlaveň (DDR verze údajně neměly - nemám ověřeno). Z Mýta jsem, ale přes týden jsem pracovně v Brně, takže bych si musel brát dovolenou, kterou teď vzhledem k termínům na zakázkách stejně nedostanu
Všechny obchody co jsem našel po celý ČR mají původní uloženky vyprodané a to co je na krámech jsou komisní pistole - těm bych se nebránil, kdyby neměly často vyšší cenu než původní uloženka a byly v supr stavu. No holt budu muset číhat.
Jinak dotaz. Ví někdo proč některé makarovy mají kohout a pojistku červenohnědou a některé jsou černěné?

Všechny obchody co jsem našel po celý ČR mají původní uloženky vyprodané a to co je na krámech jsou komisní pistole - těm bych se nebránil, kdyby neměly často vyšší cenu než původní uloženka a byly v supr stavu. No holt budu muset číhat.
Jinak dotaz. Ví někdo proč některé makarovy mají kohout a pojistku červenohnědou a některé jsou černěné?
-
Návštěvník
- Návštěvník
Příspěvek#857 » stř 3. zář 2014, 13:21
Všechny Makarovy mají chromovanou hlaveň, říká se dokonce, že ty východoněmecké jsou nejkvalitnější
.
Nicméně já mám také Rusandu. Kupoval jsem ji před rokem, kdy Makarovy nebyly vůbec. Mám ji od jednoho důchodce z komise, který z ní za ta léta vystřílel 1 krabičku a ani ji nenosil, takže víceméně uloženka. Udej na bazar.hunting, nebo někam na fórum poptávku a čekej, pár lidí se určitě ozve
.
Ta načervenalá barva je nějaké kalení, nebo prostě zpracování kovu, nevím přesně, ale někde jsem to četl, údajně ten načervenalý nádech značí onu úpravu, kalení, nebo já nevím co to je, je to prý kvalitnější, či co... Někde jsem to četl.

Nicméně já mám také Rusandu. Kupoval jsem ji před rokem, kdy Makarovy nebyly vůbec. Mám ji od jednoho důchodce z komise, který z ní za ta léta vystřílel 1 krabičku a ani ji nenosil, takže víceméně uloženka. Udej na bazar.hunting, nebo někam na fórum poptávku a čekej, pár lidí se určitě ozve

Ta načervenalá barva je nějaké kalení, nebo prostě zpracování kovu, nevím přesně, ale někde jsem to četl, údajně ten načervenalý nádech značí onu úpravu, kalení, nebo já nevím co to je, je to prý kvalitnější, či co... Někde jsem to četl.
- mikymoto
Příspěvek#862 » čtv 4. zář 2014, 14:17
No náš slavnej premiér byl vždy rektální alpinista, ale to je věc jiná (by se to tu zvrhlo v politickou řež).
Řekl bych, že rusovi nebylo nikdy tak blbě, aby se vzal zbraně. Navíc jak je vidno ze zpráv - ekonomika je svině a málokdo chce udělit rusovi facku, pač ví, že mu ji rus vrátí. Hrát hrdinu by bylo možný ještě na jaře, ale před začátkem topný sezóny si hodně lidí uvědomuje, že plyn teče ze špatný strany.
Ale aby to patřilo k Makarovu
Našel jsem ještě 2 krámy, kde jsou údajně na putech. Problém je v tom, že jsou oba cca 150 km od místa bydliště a o víkendu nemajou otevřeno. Vypadá to na dovolenou 
Řekl bych, že rusovi nebylo nikdy tak blbě, aby se vzal zbraně. Navíc jak je vidno ze zpráv - ekonomika je svině a málokdo chce udělit rusovi facku, pač ví, že mu ji rus vrátí. Hrát hrdinu by bylo možný ještě na jaře, ale před začátkem topný sezóny si hodně lidí uvědomuje, že plyn teče ze špatný strany.
Ale aby to patřilo k Makarovu

- Bruno
Příspěvek#863 » čtv 4. zář 2014, 15:25
Ano,plně s Tebou souhlasím.Také chápu že by jsi chtěl úloženku.Na druhé straně bych se nebál koupit použitého Makarova.Jasně,záleží na ceně.Makarov je velice jednoduchá pistole,a tak se dá také jednoduše zjistit v jakém je stavu.První na co je potřeba se soustředit,je hlaveň.Jestli není opotřebovaná náboji ze spékaných pilin.Někdo je v Maku používá.Potom bych se mrknul na vůle závěru.Už jsem tady psal,že já mám vystřeleno z Maka přes 8000 nábojů,a vůle žádná.Případné poškození hranolu ve kterém je uložen zápalník a vyhazovač se dá také jednoduše zkontrolovat.Případné opotřebení drápku vytahovače se dá jednoduše vyměnit za nový.No a celkový vzhled pistole.Určitě bych nekoupil pistoli potlučenou,nebo podrápanou,to je známka špatného zacházení.Případné stěry na hranách jsou možné.Brynýr nebo lak se stírá na hranách používáním koženého pouzdra.
Nechci nikomu radit,je to můj osobní názor.
Nechci nikomu radit,je to můj osobní názor.

- mikymoto
Příspěvek#864 » čtv 4. zář 2014, 15:58
Jo, radči bych uloženku - slušnýmu kousku z druhý ruky se ale nebráním. Otázkou je pouze cena. Hodně pistolí, co jsem našel na netu v komisi není původní ruská výroba. Většina jsou mladšího data výroby (1990 a mladší), nebo jsou to bulhaři. Uvidím jak se bude dařit hledání.
Apropo, webovky Makarov.com nejedou. Včera jsem se chtěl na něco podívat a blikla na mě hláška "This site is temporarily unavailable".
Apropo, webovky Makarov.com nejedou. Včera jsem se chtěl na něco podívat a blikla na mě hláška "This site is temporarily unavailable".
- aleš_
Příspěvek#866 » čtv 4. zář 2014, 18:46
mikymoto píše:Apropo, webovky Makarov.com nejedou. Včera jsem se chtěl na něco podívat a blikla na mě hláška "This site is temporarily unavailable".
Stačí archiv? http://web.archive.org/web/201407191050 ... karov.com/
- mikymoto
Příspěvek#868 » pon 8. zář 2014, 15:43
aleš_ píše:mikymoto píše:Apropo, webovky Makarov.com nejedou. Včera jsem se chtěl na něco podívat a blikla na mě hláška "This site is temporarily unavailable".
Stačí archiv? http://web.archive.org/web/201407191050 ... karov.com/
Díky za odkaz - sem ani netušil, že by to mohlo být takto zálohované.
A ještě dotaz na Maka. Dnes jsem si ošahal jeden kousek (uloženku) na prodejně a do konce týdne se pojedu podívat ještě na další jinde. Ten co jsem měl dnes v ruce byl vyroben v roce 1954 a měl bezchybnou povrchovku. Vnitřek jsem zkouknul jen zběžně, vzhledem k tomu, že byl uvnitř šíleně zadělanej olejem (museli prý vyďoubat vazelínu a prostříknout, aby se rozpohyboval). Je lepší vzít kousek ze začátku výroby (údajně začali ve ´49 dle eng. wiki) nebo raději mladší ročník?
Případně jsou nějaký rozdíly mezi jednotlivými ročníky?
- Vojta
Příspěvek#869 » pon 8. zář 2014, 16:29
pro mikymoto:
Tak já mám třeba tohohle ruského mazlíka z roku 1971. Vazelínu jsem musel také odstraňovat, nicméně to je naprosto v pořádku, té ryšavé matlavině nejspíš vděčíme za to, že si můžeme užívat i tyhle bezchybné starší hračky. Mám ho už téměř tři roky a minimálně tisíc výstřelů má už za sebou. Jediné, co se mi na něm viditelně opotřebilo, je povrchovka setřelá na úchopových částí a na částech otíraných pouzdrem (přední část rukojeti, hrany a přední část na závěru). Jinak chrom v hlavni a komře je netknutý, sem tam nějaká čmouha od olova, ale tu vždy po čase zaleštím. Stejně se mi tam pak zase udělají další čáry, když člověk střílí vlastní olovo, tak se tomu asi nevyhne. Nicméně jinak vše naprosto bez problému a na 100% funkční. Pistoli nosím, po celou dobu co jí vlastním, každý den. Rozhodně bych si koupil novější ročník, samozřejmě ale pouze originál ruský
Tak já mám třeba tohohle ruského mazlíka z roku 1971. Vazelínu jsem musel také odstraňovat, nicméně to je naprosto v pořádku, té ryšavé matlavině nejspíš vděčíme za to, že si můžeme užívat i tyhle bezchybné starší hračky. Mám ho už téměř tři roky a minimálně tisíc výstřelů má už za sebou. Jediné, co se mi na něm viditelně opotřebilo, je povrchovka setřelá na úchopových částí a na částech otíraných pouzdrem (přední část rukojeti, hrany a přední část na závěru). Jinak chrom v hlavni a komře je netknutý, sem tam nějaká čmouha od olova, ale tu vždy po čase zaleštím. Stejně se mi tam pak zase udělají další čáry, když člověk střílí vlastní olovo, tak se tomu asi nevyhne. Nicméně jinak vše naprosto bez problému a na 100% funkční. Pistoli nosím, po celou dobu co jí vlastním, každý den. Rozhodně bych si koupil novější ročník, samozřejmě ale pouze originál ruský

- Bruno
Příspěvek#870 » pon 8. zář 2014, 17:01
Můj má na závěru rok 1973.Stěry mám pouze na začátku závěru,a na páčce pojistky.Jak jsem už napsal,je to od nošení v koženém pouzdře.Jaký si vybrat rok výroby (když je možnost),je těžké posoudit.Asi bych si vybral kolem roku 1970 - 80.To píšu jenom proto,že můj je z roku 73,jak jsem už předeslal.Funguje bezchybně.Žádné závady atd.Mohli by sem napsat zkušenosti chlapci,kteří mají starší roky výroby.Osobně si myslím,že i jejich Mak je také bez chyb.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí