Prevazeni zbrani ve vlaku a autobusu

Shras

Příspěvek#1 » stř 3. zář 2014, 04:44

Dobry den, mam dotaz, chci prevezt dlouhou vlakem. musim ji zabezpecit jinak jen dat do obalu?
omlouvam se asi trolim
diky Shras

kdyz sem se ptal autobusaku (student agency).:

"Dle smluvních přepravních podmínek platí zákaz přepravy nebezpečných předmětů, pokud ale budete mít zbraň zabezpečenou, s příslušným povolením, můžeme Vám ji přepravit."

trosku me tam zarazilo i to povoleni.

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » stř 3. zář 2014, 06:27

příslušné povolení = v ČR zbrojní průkaz; do EU EZP a pozvánku, případně povolení tranzitu nebo dovozu zbraně od států přes které nebo do kterých se cestuje (vyřizuje se na zastupitelských úřadech)

Student agency žádný "příslušný povolení" nevydává ;) , jen ho po tobě budou chtít vidět

Návštěvník

Příspěvek#3 » stř 3. zář 2014, 08:44

Pokud máš Éčko a můžeš nosit zbraň na sebeobranu, tak vůbec nevím co tady řešíš... Na Student Agency se vyser, nemá právo ti říkat, že u sebe nemůžeš mít zbraň na sebeobranu, což ti povoluje zákon...

Pokud tedy nejedeš do ciziny, to je věc pak jiná a musíš si na policii vyžádat povolení k vývozu.

ripaxxx

Příspěvek#4 » stř 3. zář 2014, 10:45

Takto je to podle zákona. Přepravce je věc druhá, ale nevím o tom, že by snad nějaký problém byl. A vůbec...Jak může vědět co vezeš. Kytaru, trumpetu... :lol:

(6) Držitel zbrojního průkazu skupiny C je povinen přepravovat drženou zbraň na místo, kde je oprávněn ji nosit, pouze ve stavu vylučujícím její okamžité použití; používá-li při této přepravě dopravní prostředek veřejné hromadné dopravy, je povinen tuto zbraň přepravovat v uzavřeném obalu. Držitel zbrojního průkazu skupiny B je povinen přepravovat držené zbraně na místa, kde je oprávněn je nosit, pouze ve stavu vylučujícím jejich okamžité použití a v uzavřeném obalu.

Kalič

Příspěvek#5 » stř 3. zář 2014, 11:14

Dlouhého Mosina třeba ve futrálu na lyže.... :lol:

HonzaLBC

Příspěvek#6 » stř 3. zář 2014, 12:18

V autobuse je dobrá otázka, jestli ten futrál na lyže bude mít u sebe v busu (už slyším řidiče: Kam se cpete s tím futrálem?) nebo dole v zavazadlovém prostoru, kde mu ten futrál sbalí někdo, kdo bude vystupovat o zastávku dřív ...

Hind

Příspěvek#7 » stř 3. zář 2014, 17:08

Ja vozil dlouhou v buse ve futralu. Jeden ridic se pokazde ptal: Jestli jedu na ryby a druhy: V kterem orchestru hraju. Tak jsem je pri tom nechal:)

Kalič

Příspěvek#8 » stř 3. zář 2014, 17:12

Název vlákna je "Prevazeni Zbrani ve vlaku". To velké Z mi sice ještě pořád vrtá hlavou, ale cestování autobusem jsem nedomýšlel.

dave-cz

Příspěvek#9 » stř 3. zář 2014, 18:04

Jedná-li se o ČD, tak ve Smluvních přepravních podmínkách se píše (pokud mě CTRL+F neklame) jen to, že

186. Cestující nesmí přepravovat zavazadlo, jehož obsahem jsou (...) nabité zbraně.

Takže se podle mě stačí při přepravě řídit Zákonem o zbraních.

lekar.t

Příspěvek#10 » stř 3. zář 2014, 18:30

dave-cz píše:

Zákonem o zbraních se řídit NEUSTÁLE!!!!Cestovat se dá veškerou dopravou při skrytém nošení nebo držení v uzavřeném obalu.

Osodně jsem ve vlaku s dlouhou neměl nejmenší problém.Velký prostor a jeden průvočí.
To ve žluťáku je to trochu jiná situace, když mi řidič bral "zavazadlo" s dlouhou a já ho nechtěl pustit.Řekl jsem že musím dodržet zákony a "zavazadlo" mít pod kontrolou po celou dobu přepravy.
Neodporoval "zavazadlo" i mě pustil do busu.

Shras

Příspěvek#11 » stř 3. zář 2014, 18:35

diky, za odpovedi. zavazadlo byla dlouha v obalu ? nebo jen batoh nebo neco podobneho?

pokud nekdo prida k nazvu "a autobuse" budu rad

lekar.t

Příspěvek#12 » stř 3. zář 2014, 20:07

Dlouhá semnou cestovala dost, busem i vlakem.(dlouhá opakovačka cca 150cm a nejen ta)
S kosou jsem jezdil i stopem a nikdy nebyl problém.

Poslední cesta v linkovém busu pouzdro s kosou narváno střelivem, s malím doplňkem, bylo to sakra těžký k řidiči jsem to nesl před sebou a tvářil se že to nic neváží...... Platil jsem jen za sebe "zavazadlo" grátis.

P.S. Auto má své výhody.

Biermann

Příspěvek#13 » pát 5. zář 2014, 23:00

lekar.t píše:
dave-cz píše:

Zákonem o zbraních se řídit NEUSTÁLE!!!!Cestovat se dá veškerou dopravou při skrytém nošení nebo držení v uzavřeném obalu.

Tak to hodně štěstí, až se vypravíš s krochnou třeba z Tuřan na Ruzyně. Su zvědavej, jestli jim dokážeš vysvětlit, že si vezmeš zbraň do letadla ;)

Piggy

Příspěvek#14 » sob 6. zář 2014, 09:56

Jsou na to postupy - a ani nejsou moc složité. Dokonce na to mají zvláštní formuláře a na zavazadla se zbraněmi příslušné samolepky. ;)
Do kabiny ti ji ovšem nepropustí. :(

P.S. Hovoříme o převážení - tudíž o zavazadlech. Pobočná zbraň není zavazadlo a ve vlacích, autobusech, na parnících ani lanovkách není přepravním řádem nijak omezována. Existuje však omezení nad rámec ZoZ a týká se právě zavazadel - nesmějí obsahovat nabité zbraně, ani pokud jsou pod neustálou kontrolou cestujícího.

Zpět na