CZ SKORPION 61 S
- lanasxxx
- Igrlik
Příspěvek#62 » pát 29. srp 2014, 16:16
To sa s tým hraješ, obťahuješ a vyťahuješ náboje ručne? Nevidím totiž najmenší dôvod na toľké vyťahovanie nábojov z komory, aby to "občas malo problém". Strieľaš kým máš v zásobníku náboje, potom vymeníš zásobník... a jedine ak musíš neplánovane ukončiť streľbu, vytiahneš zásobník a obtiahnutím vyhodíš náboj - možno raz za mesiac.
Čo sa týka zaseknutia náboja medzi hlavňou a záverom, pre istotu by som skontroloval vývodky zásobníka a porovnal, či sa zasekávane deje iba s jedným zásobníkom alebo so všetkými. Keďže ide o dvojradý zásobník s dvojradým vyústením, obvyklý dôvod zaseknutia náboja je však aj neobvyklý tvar strely (vo vzťahu k "štandardnému ogiválu 7,65mm rokov šesťdesiatych" môže byť štíhlejší). Ak je to s kupovaným strelivom, pomohol by puškár s úpravou nábehu do komory, ak s prebíjaným, skúsiť inú strelu alebo laborovať s OAL náboja.
Čo sa týka zaseknutia náboja medzi hlavňou a záverom, pre istotu by som skontroloval vývodky zásobníka a porovnal, či sa zasekávane deje iba s jedným zásobníkom alebo so všetkými. Keďže ide o dvojradý zásobník s dvojradým vyústením, obvyklý dôvod zaseknutia náboja je však aj neobvyklý tvar strely (vo vzťahu k "štandardnému ogiválu 7,65mm rokov šesťdesiatych" môže byť štíhlejší). Ak je to s kupovaným strelivom, pomohol by puškár s úpravou nábehu do komory, ak s prebíjaným, skúsiť inú strelu alebo laborovať s OAL náboja.
- mischanek
Příspěvek#63 » pát 29. srp 2014, 18:24
..asi jsem mel stejny problem. Nove zakoupena 61S neprebijela, naboje se ruzne pricily, nezasunovaly se zcela do komory apod. Taky jsem myslel, jak jsem jiz drive nekde cetl, jestli to neni novymi naboji, ale i kdyz jsem sehnal starsi SB (cervenostribrna krabicka a zelenobila krabicka), problem stale stejny..
Resil jsem to reklamaci - v podniku priblizneho strojarstva pak nejak upravovali zaver, dle reklamacniho protolu. Jelikoz ze zbrane nebylo mozno vystrelit dve a vice ran za sebou (samonabijeci funkce jaksi nefungovala), nechapu, jak mohli provest nastrel v poctu 6ti ran - na toto mi nedokazali odpovedet, dle podpisu na nastrelnem listu ani nedokozali identifikovat, kdo jej mel nastrelovat.. (takze tri zkazene navstevy strelnice, starosti se shanenim ruznych / starsich typu naboju, rada zniceny naboju (strela zatlacena do nabojnice) a nikdo za to neni odpovedny, v CZUB se k tomu staveli jaksi laxne, uhradu nakladu spojenych s reklamaci pak alespon poresil prodejce, kteremu za to dik..)
Resil jsem to reklamaci - v podniku priblizneho strojarstva pak nejak upravovali zaver, dle reklamacniho protolu. Jelikoz ze zbrane nebylo mozno vystrelit dve a vice ran za sebou (samonabijeci funkce jaksi nefungovala), nechapu, jak mohli provest nastrel v poctu 6ti ran - na toto mi nedokazali odpovedet, dle podpisu na nastrelnem listu ani nedokozali identifikovat, kdo jej mel nastrelovat.. (takze tri zkazene navstevy strelnice, starosti se shanenim ruznych / starsich typu naboju, rada zniceny naboju (strela zatlacena do nabojnice) a nikdo za to neni odpovedny, v CZUB se k tomu staveli jaksi laxne, uhradu nakladu spojenych s reklamaci pak alespon poresil prodejce, kteremu za to dik..)
- mikymoto
- Dandys
Příspěvek#69 » čtv 15. led 2015, 14:57
Tak jsem si jej na Plumlově taky objednal, sehnal nějaké starší střelivo... Už aby byl doma a na značkách... (před týdnem jsem si půjčil na střelnici scarabea a byl jsem nadšený, jak to krásně lítalo... Jen to vyhazování nábojnic vzhůru mi nadrobilo poškozenou omítku za krk - příště musím zvolit jiný palpost... 

- iloveguns
- Dandys
- Dandys
- mikymoto
Příspěvek#75 » pon 5. říj 2015, 14:08
Obávám se že máš smolíka. Export rozhodně nebude rozprodáván v ČR. Navíc se zřejmě jedná o původní samočinnou (ne samonabíjecí) verzi. Takže i tak by to bylo pouze na výjimku a Ačko. Samonabíjecí verze je nabízena u ZS za 4200,-
http://www.zelenysport.cz/pistole/scopr ... ci-pistole
http://www.zelenysport.cz/pistole/scopr ... ci-pistole
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva