Mosin
Sportovní, lovecké, "odstřelovačky" a další
Také jednoranné nebo vícehlavňové dlouhé zbraně
Také jednoranné nebo vícehlavňové dlouhé zbraně
- tom955i
Příspěvek#47 » sob 27. úno 2010, 19:27
ahoj panove a hlavne guru mosinu netrefjev ,stal jsem se hrdym majitelem dlouheho mosina hex. zaver r.v. 1929 a podle sipky ve hvezde jsem zjistil ze je vyroben v tule, na dreve je nak moc znacek tak nevim jestli to bude komplet nebo skladacka jsou tam i raznice bvs a na strankach 7,62-54r jsem zjistil toho dost ,ale mam mensi problem hned jak jsem ho koupil jsem zjistil ze se mi hlaven opira o drevo ,ulozeni bylo ok tak jsem vybrousil misto pod hlavni a je to dobre, ale kdyz jsem byl dnes praskat a zkouset co dokazu zjistil jsem ze mi flinta jde dost nahoru na 50 metru jsem strilel ve stoje s oporou o tyc a stenu boudy miril jsem na spodek cerneho a soustreli sli na vrsek kruhu tak jsem sel na 100m a miril jsem na spodni okraj terce a soustreli jsem mnel kolem stredu terce ,hledi jsem mnel na 1 prosim o radu co stim ,muska uz se mi zda dost venku, jeden terc je ceskejma a druhej ruskejma
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Patrik
- Mossine
Příspěvek#51 » pát 19. bře 2010, 13:02
Pro Netrefijev nezobrazují se přílohy 1-5 prosím o zaslání na email pokud to bude možné.
Jinak mám dotaz jestli jde seřídit vysunutí úderníku,nedochází k výstřelu-většinou až na podruhé.Mám dlouhou Mosinku s optikou tkzv. funglovka.Soustřel na 100m tak v 5-7 cm.V počátku to bylo horší ale s řemenem kolem ruky a po přitažení do ramene je to OK.
bouraak@seznam.cz
Jinak mám dotaz jestli jde seřídit vysunutí úderníku,nedochází k výstřelu-většinou až na podruhé.Mám dlouhou Mosinku s optikou tkzv. funglovka.Soustřel na 100m tak v 5-7 cm.V počátku to bylo horší ale s řemenem kolem ruky a po přitažení do ramene je to OK.
bouraak@seznam.cz
Naposledy upravil(a) Mossine dne sob 20. bře 2010, 11:51, celkem upraveno 1 x.
- Netrefijev
- Netrefijev
Příspěvek#52 » pát 19. bře 2010, 13:27
Zdravím,
Podívám se doma jestli ty fotky ještě mám. Ten uderník se šteluje tak, že se ze závěru sejme čelo závěru a vodící lišta. Pak se pomocí klíče otáčí s uderníkem za část u zápalníku buď se přitáhne nebo povolí. (Správné vysunutí je dáno ryskou na matici závěru s drážkou u závitu uderníku) Kontrola vysunutí se měří pomocí měrky. (Na měrce jsou dva výřezy označeny 75 a 95. Po přiložení k zápalníku nesmí byt zápalník níže než 75 a výše než 95). Nevím přesně kolik to je mm, můžu to doma změřit.
Podívám se doma jestli ty fotky ještě mám. Ten uderník se šteluje tak, že se ze závěru sejme čelo závěru a vodící lišta. Pak se pomocí klíče otáčí s uderníkem za část u zápalníku buď se přitáhne nebo povolí. (Správné vysunutí je dáno ryskou na matici závěru s drážkou u závitu uderníku) Kontrola vysunutí se měří pomocí měrky. (Na měrce jsou dva výřezy označeny 75 a 95. Po přiložení k zápalníku nesmí byt zápalník níže než 75 a výše než 95). Nevím přesně kolik to je mm, můžu to doma změřit.
- Mossine
- midlos
Příspěvek#56 » stř 7. dub 2010, 17:53
Ahoj všichni,
dnes jsem objevil v jednom obchodě dva typy "Mosinů" současně. Jak Mosin 1938, tak Mosin 1944.
Kromě sklopného bodáku na modelu 1944 jsem nebyl schopen postřehnout nějaké podstatné rozdíly mezi nimi.
No a jelikož mám eminentní zájem koupit Mosina, mám dotaz. Kterou z těchto karabin by jste mi doporučili a proč ?
Teda pokud nejsou opravdu stejné a není to v podstatě jedno, kterou koupím.
Děkuju za odpovědi
dnes jsem objevil v jednom obchodě dva typy "Mosinů" současně. Jak Mosin 1938, tak Mosin 1944.
Kromě sklopného bodáku na modelu 1944 jsem nebyl schopen postřehnout nějaké podstatné rozdíly mezi nimi.
No a jelikož mám eminentní zájem koupit Mosina, mám dotaz. Kterou z těchto karabin by jste mi doporučili a proč ?
Teda pokud nejsou opravdu stejné a není to v podstatě jedno, kterou koupím.
Děkuju za odpovědi
Naposledy upravil(a) midlos dne pon 27. pro 2010, 22:13, celkem upraveno 1 x.
- midlos
- midlos
Příspěvek#60 » čtv 6. kvě 2010, 17:09
Dneska jsem byl opět na střelnici a i přes to, že mne pár lidí strašilo, že koupili MOSINA a že jim prý střílí za roh, pokusil jsem se trefit terč s tím svým.
První terč, byl kolem osy "Y", ale tak cca 20 centimetrů nahoru.
Protože jsem střílel jen na 50 metrů, na druhý terč jsem se pokusil mušku trošku utopit v hledí.
Na moje "volšový" ruce, který střílely podruhé, jsem s výsledkem spokojen.
A hlavně mám radost, že mi MOSIN nestřílí za roh, jak mi bylo prorokováno.
První terč, byl kolem osy "Y", ale tak cca 20 centimetrů nahoru.
Protože jsem střílel jen na 50 metrů, na druhý terč jsem se pokusil mušku trošku utopit v hledí.
Na moje "volšový" ruce, který střílely podruhé, jsem s výsledkem spokojen.
A hlavně mám radost, že mi MOSIN nestřílí za roh, jak mi bylo prorokováno.
Naposledy upravil(a) midlos dne pon 27. pro 2010, 22:15, celkem upraveno 1 x.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí