Novela zákona o zbraních
Komentáře, zatím pouze k vybraným článkům
-
donovanstangiano - Příspěvky: 165
- donovanstangiano
- m@rtinp
Příspěvek#48 » čtv 31. črc 2014, 20:48
Taky jsem doposlouchal... toho zeleneho nele bárt vážně. Laik, ktery si mozna kdysi pořídil ZP, pistoli a jen a jen z "frajeřiny" (=citace,,,tzn. bez duvodu a bez zodpovednosti). navic strcit si pistoli za pasek a hura na motorku.kdyby to nekde polozil vlastni vinou, tak si jeste ustřelí ... stehno.
Nemel žádne argumenty, ani realne priklady.
Souhlasim např. s utekem, ale zase pokud pujde s manzelkou v noci z kina domu a na ulici potka treba sjeteho zlodeje s nozem- nevim jak by utikal a manzelku tam treba nechal. O te vekove hranici se da uvazovat, ale zase to ma proti.
Skoncil bych to jednoduse: nikdy jsem nevidel zbran, ktera se nabije, odjisti a vystreli sama - stejne to bude vzdycky o lidech a zodpovednosti.
PS: kdyz vim, ze ten "zeleny frajer" uz ZP a pistoli nema, citim se bezpecneji
Nemel žádne argumenty, ani realne priklady.
Souhlasim např. s utekem, ale zase pokud pujde s manzelkou v noci z kina domu a na ulici potka treba sjeteho zlodeje s nozem- nevim jak by utikal a manzelku tam treba nechal. O te vekove hranici se da uvazovat, ale zase to ma proti.
Skoncil bych to jednoduse: nikdy jsem nevidel zbran, ktera se nabije, odjisti a vystreli sama - stejne to bude vzdycky o lidech a zodpovednosti.
PS: kdyz vim, ze ten "zeleny frajer" uz ZP a pistoli nema, citim se bezpecneji

- crossman
Příspěvek#49 » pát 1. srp 2014, 08:13
Ahojte 
mám otázku k novele zákona o zbraních: Když se prodlužuje doba platnosti ZP na dvojnásobek a s tím i doba kdy musím jít na lékařskou prohlídku, u skupiny D z 30 měsíců na pět let, ale zbroják mám vydaný dříve.
Tak chápu, že platnost ZP je podle toho co mám v něm napsané, ale jak je to s tou lékařskou prohlídkou?
Taky pro mě platí stará vyhláška, že musím na lékařskou prohlídku po 30-ti měsících? Nebo až za těch pět let? ZP mám od dubna 2014
Díky za odpověď

mám otázku k novele zákona o zbraních: Když se prodlužuje doba platnosti ZP na dvojnásobek a s tím i doba kdy musím jít na lékařskou prohlídku, u skupiny D z 30 měsíců na pět let, ale zbroják mám vydaný dříve.
Tak chápu, že platnost ZP je podle toho co mám v něm napsané, ale jak je to s tou lékařskou prohlídkou?
Taky pro mě platí stará vyhláška, že musím na lékařskou prohlídku po 30-ti měsících? Nebo až za těch pět let? ZP mám od dubna 2014
Díky za odpověď
- tslaby
- Quilgen
Příspěvek#51 » úte 5. srp 2014, 21:18
Nevím jestli to tady zaznělo, ale bacha hoši !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Registr je svině, předtím Kulovnice/puška jedno jak druhé a nikdo to neřešil.
Teď Kulovnice jsou lovecké zbraně a pušky v podstatě všechny ostatní, hlavně tedy zbraně původně vojenské nebo jejich klony atd.
Tak bacha až budete dělat nákupky ! Se mnou už bylo takto vy..... vy víte co
a dal jsem další 200 za novou nákupku a tu na kulovnici mám na utření zadku ( loveckou bych koupil jen sjetý
nelovím a je mi na nic )
Registr je svině, předtím Kulovnice/puška jedno jak druhé a nikdo to neřešil.
Teď Kulovnice jsou lovecké zbraně a pušky v podstatě všechny ostatní, hlavně tedy zbraně původně vojenské nebo jejich klony atd.
Tak bacha až budete dělat nákupky ! Se mnou už bylo takto vy..... vy víte co

- Mobster
Příspěvek#53 » pát 8. srp 2014, 12:18
ladaj píše:Nedám ti to se zdrojem, tak nějak matně lovím z paměti:
0,2 promile v krvi je u některých jedinců fyziologická hodnota a proto nemůže být použita jako důkaz, že dotyčný pil. 4 setiny pak jsou nějaká tolerance metody měření. Na základě uvedeného tedy má existovat nějaký interní pokyn, že pod hodnoty pod 0,24 se neřeší, protože i případné vyšetření krve bude neprůkazné.
Fyziologická hladina alkoholu je asi 0,02 promile. Tento alkohol se ovšem vyskytuje v krvi, ne v dechu. Pokud člověk nepožil alkohol, nemůže nadýchat. Pokud by se dělaly krevní testy, fyziologická hladina alkoholu se automaticky odečítá.
Edit: Co jsem se tak díval různě po netu, téměř všude se uvádí 0,2 promile. Z hodin farmakologie si ale pamatuju 0,02 promile.
- Int1m1thy
- Int1m1thy
Příspěvek#56 » pát 8. srp 2014, 17:18
Omg alkohol ti proudi v krvi, krev ti proudi zkrz plice z plic vydechechujes vzduch kterej ma v sobe kdyz ses i nalitej alkohol. Kdyby to bylo jak to rikas ty tak staci si vyplachnout drzku a muzu jezdit s 4 promilema 
Plíce nasávají vzduch, aby se do těla dostal kyslík a vyloučil nepotřebný oxid uhličitý.
Když se alkohol obsažený v krvi dostane prostřednictvím krevního oběhu do plic, část z něj prostoupí do plicních sklípků a poté se odpaří. Následně je vyloučen z těla dýcháním.
Právě tento alkohol, který je v dechu cítit, je detekován pomocí přístrojů na dechovou zkoušku.

Plíce nasávají vzduch, aby se do těla dostal kyslík a vyloučil nepotřebný oxid uhličitý.
Když se alkohol obsažený v krvi dostane prostřednictvím krevního oběhu do plic, část z něj prostoupí do plicních sklípků a poté se odpaří. Následně je vyloučen z těla dýcháním.
Právě tento alkohol, který je v dechu cítit, je detekován pomocí přístrojů na dechovou zkoušku.
- Mobster
- marinakus
Příspěvek#59 » pát 29. srp 2014, 12:23
S tou puškou / kulovnicí je to jednoduše tak, že pokud má prodejce zbraň zbraň zapsanou do registru pod jiným názvem než ji máte v nákupce, registr to povolení prostě neakceptuje a napíše, že nemáte povolení na příslušnou zbraň. Takže ji na vás nelze převést. Třeba JGS měla nějakou dobu
zbraň 858 Tactical vedenou jako kulovnici samonabíjecí a s povolením na pušku samonabíjecí jste si ji prostě nekoupili. Dneska už to maj v pořádku - nechali překlasifikovat.
zbraň 858 Tactical vedenou jako kulovnici samonabíjecí a s povolením na pušku samonabíjecí jste si ji prostě nekoupili. Dneska už to maj v pořádku - nechali překlasifikovat.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí