Heckler & Koch VP9 Striker Fired Perfection
Glock a spol.
- nico
Příspěvek#31 » ned 13. črc 2014, 13:34
Já mám spíš na mysli tohle:
31.8. 2012
21.10. 2012
1.4. 2013
Takhle si to fakt nepředstavuju.
Když mi dovozce / prodejce prodá zbraň v ČR, měl by mi také v ČR prodat i náhradní díl nebo doplněk. A tím nemyslím čekání přes půl roku na pitomou pružinku nebo zásobník. Teď mám navíc na mysli zkušenosti někoho jiného, ne tvoje. Při prodeji zbraně tě stáhnou o prémiovou cenu, ale nenabídnou ti ani základní služby a servis. Je to prostě fakt a přiznejme si, že třeba s Glockem tento problém nenastane. Já jsem taky "HK guy", ale nebudu proto popírat problém, který tu je a který mě sere.
Začal jsem to řešit v tomto vlákně, protože se to bude týkat i VP9 a pro mě to možná bude důvod ji nekoupit. Takže to zase ukončím, ať se vlákno může ubírat jiným směrem.
31.8. 2012
MKabar píše:Pristi tyden mi to pozjistujou u Walteru a daj vedet ceny.
21.10. 2012
MKabar píše:Pruzinky zatim kde nic tu nic, u Walteru na me ocividne zapomeli uplne pro jistotu. Klasika.
1.4. 2013
MKabar píše:Lehci pruzinu blokace uderniku na odlehceni spouste jsem mel u Walteru objednanou od zari 2012 - dotedka ticho po pesine, na podzim jsem se parkrat pripomel a kde nic tu nic. Pry ze z HK nereaguji apod vymluvy.
Takhle si to fakt nepředstavuju.
Když mi dovozce / prodejce prodá zbraň v ČR, měl by mi také v ČR prodat i náhradní díl nebo doplněk. A tím nemyslím čekání přes půl roku na pitomou pružinku nebo zásobník. Teď mám navíc na mysli zkušenosti někoho jiného, ne tvoje. Při prodeji zbraně tě stáhnou o prémiovou cenu, ale nenabídnou ti ani základní služby a servis. Je to prostě fakt a přiznejme si, že třeba s Glockem tento problém nenastane. Já jsem taky "HK guy", ale nebudu proto popírat problém, který tu je a který mě sere.
Začal jsem to řešit v tomto vlákně, protože se to bude týkat i VP9 a pro mě to možná bude důvod ji nekoupit. Takže to zase ukončím, ať se vlákno může ubírat jiným směrem.
- MKabar
Příspěvek#32 » ned 13. črc 2014, 17:01
Ze nato Waltertrading tezce kasle je davno znama vec. Jejich problem. Kdo umi, ten si poradi vzdycky. Nedavno mi prisel balik z Taiwanu obycejnou postou, vazil 4 kg, poslali ho v patek a v utery jsem ho mel doma. A zbozi v nem me stalo 2000 Kc i s dopravou, v CR by me presne to same stalo asi 7-8 tisic. Ja uz v CR nekupuju temer nic. Co se VP9 tyce, vidim to na nakup na Slovensku az bude dostupna. Kolega kupoval P30 kdysi na Slovakach a i s papirama a cestou se to vyplatilo, vyslo ho to levneji nez v CR. Soucastky a prislusenstvi si sezenu vse co bude treba, ted jenom aby brzo vyrobili 5" model bo to chcu nejvic
.

- flame
Příspěvek#33 » ned 13. črc 2014, 21:29
MKabar píše:Nosim bezne P30L. Tohle je o fous kratsi nez P30L. Glock je hranaty a tlaci me do prstu pod lucikem, bez vybrouseneho luciku se zteho neda pohodlne strilet, pokud mate vetsi ruce.
Pro me je full size 5" pistole a subcompakty jsou nepohodlne, clovek by mel hodne trenovat s tou zbrani kterou pak nosi a trenovat s necim jako je G26 a podobne miniatury me fakt nebavi.
Nemluve o tom, ze Gen4 bych si na sebeobranu teda neporidil kvuli spolehlivosti.
Kapacita zasobniku se da rozsirit na 20 pres prodluzovaky od Taylora Freelance a pro notoricke kropice bude brzo k dispozici original HK prodluzovak na 30 ran. Jinac delaj to na 15 kvuli spolehlivosti. Moje zasobniky (P30 i Expert) maji najete cca 10 000 a ty dalsi co jsem dostal pouzite maji najete urcite jeste min 2 x tolik a porad jsou tam puvodni pruziny a gvery nikdy nesekly.
Lidi co resi +-1 ci 2 naboje v zasobniku dle mych zkusenosti zpravidla nikdy v zivote netrenovali rychle prebiti a nikdy nestrileli na cas a ti co resi kapacitu zasobniku zbrane na sebeobranu si zpravidla nikdy v zivote nezkusili tasit z pod bundy, kdyz na ne bezi z nekolika metru nekdo s gumovym nozem nebo tyci a o nejake dalsi priprave ani nemluve. Sebeobrana neni noseni nabite pistole a domnivani se, ze je timto dotycny nosic zcela za vodou.
Fajn, takze jste byl na kurzu a doma susite, jak to presne souvisi stim, ze vp9 mohl mit v porovnani s konkurenci kratsi rukojet nebo mit vic naboju, coz je na skryte noseni nejdulezitejsi.Rukojet dela boule na obleceni, delka hlavne jestli je 5 nebo 3 je temer jedno.Asi to pro vas bude sok, ale pomer velikosti zbrane ke kapacite zasobniku resi, nejen lidi, ale take armada a vsechny ozbrojene slozky.A zduvodnovat to lepsi spolehlivosti je usmevne, u glocku,sw,xd atd. to jde a neodvazim se o nich rict, ze to jsou nespolehlive zbrane.Jinak u glocku gen 4 menili vratne pruziny pred 4 lety, od te doby ma sluzebni historii bez problemu.Vp9 ma presne 0 roku ve sluzbe, na vic v tom poslednim odkaze co jste sem daval mel recenzent 2x problem s podanim naboje a jednou se mu sekla nabonice ve vychozim okenku.Tady se jeste hodi citace jamese yaegra: ''Kazda zbran selze, pokud ne, tak malo trenujete''.30 ranny zasobnik bych zas tak optimisticky nevidel, na plastovej zasobnik k hk 416 se cekalo nekolik let.Skoro vypadam jako hk hater potom co jsem napsal, ale opak je pravdou, akorad nejsem slepe verici.A k walterum mam taky peknej pribeh.Kdyz jsem se jich ptal na hk 223, tak odpoved byla: dodame do 6 mesicu+ a cena tesne pod 90k.Tak jsem si to objednal v nemecku a do mesice jsem mel zbran a o 25k levneji.Vp9 se asi bude jmenovat sfp9 v eu a bude k dostani srpen,zari, alespon co jsem cet na nemeckym foru, ale jsou to jen spekulace.
- MKabar
Příspěvek#34 » pon 14. črc 2014, 13:16
Debata o kapacite zasobniku v pistoli pro valecne pouziti i sebeobranu je stejne smysluplna (presneji nesmyslna), jako debata o ucinnosti pistolovych naboju (9/40/45). Ucinny neni ani jeden a svete div se, moderni vojaci jaksik nevalci s pistolema ale s necim jinym (ono proti kalachum a kulometum by sel s pistoli byt 20 rannou jenom totalni blazen a nebo jeste tak mozna zkuseny ostrileny Internetovy valecnik
).
Macovi se VP9 sekala, bo strilel zcela novym kusem smejdskymi Wolf naboji se 115 gr strelami.
Nova P30 a stejne tak i VP9 vyzadujou prvnich cca 300 ran pro dobre zabehnuti naboje min. 124 gr strely a idealne +P laborace. Je to designovane pro vojenskou munici. Hodne tvrda pruzina. A nebo nechat tak tri dny zaver vzadu po koupi. A je to. Pak uz to slape v pohode.
Gen4 problemy nikdy uplne odstraneny nebyly. A neseka se to kvuli vratne pruzine, ale spatnemu vytahovaci a vyhazovaci, vali to nabojnice do spodni hrany vyhozniho okenka. Dodnes jsou nektere nove kusy nefunkcni a dodnes se opakujou problemy i s opravenymi kusy. V mensi mire, ale porad tam jsou. Nicmene kuse ci mylne informace jsou pro bezne flamare typicke. Akorat misto tohodle fora bych pro vyvolavani flamu doporucil spis nejakou pubertalni diskuzi na pocitacovem foru o vykonu grafickych karet ci kdo ma vic svetylek v PC...bude tam lepsi odezva
.
Co se VP9 tyce, tak kolujou zvesti, ze Evropska verze SFP9 bude mit zase dlouhy 7,5 mm reset jak P30 dle pozadavku nemecke policie ci armady. V USA se jeste prodava LE (Law Enforcement/policejni) verze s tremi zasobniky misto dvou. No snad bude v Evrope dostupna i civilni verze shodna s americkou VP9. Mam sice rad SA/DA kohoutove klasiky, ale VP9 si chci poridit urcite.

Macovi se VP9 sekala, bo strilel zcela novym kusem smejdskymi Wolf naboji se 115 gr strelami.
Nova P30 a stejne tak i VP9 vyzadujou prvnich cca 300 ran pro dobre zabehnuti naboje min. 124 gr strely a idealne +P laborace. Je to designovane pro vojenskou munici. Hodne tvrda pruzina. A nebo nechat tak tri dny zaver vzadu po koupi. A je to. Pak uz to slape v pohode.
Gen4 problemy nikdy uplne odstraneny nebyly. A neseka se to kvuli vratne pruzine, ale spatnemu vytahovaci a vyhazovaci, vali to nabojnice do spodni hrany vyhozniho okenka. Dodnes jsou nektere nove kusy nefunkcni a dodnes se opakujou problemy i s opravenymi kusy. V mensi mire, ale porad tam jsou. Nicmene kuse ci mylne informace jsou pro bezne flamare typicke. Akorat misto tohodle fora bych pro vyvolavani flamu doporucil spis nejakou pubertalni diskuzi na pocitacovem foru o vykonu grafickych karet ci kdo ma vic svetylek v PC...bude tam lepsi odezva

Co se VP9 tyce, tak kolujou zvesti, ze Evropska verze SFP9 bude mit zase dlouhy 7,5 mm reset jak P30 dle pozadavku nemecke policie ci armady. V USA se jeste prodava LE (Law Enforcement/policejni) verze s tremi zasobniky misto dvou. No snad bude v Evrope dostupna i civilni verze shodna s americkou VP9. Mam sice rad SA/DA kohoutove klasiky, ale VP9 si chci poridit urcite.
- johnnyjak
Příspěvek#38 » pon 14. črc 2014, 20:34
Red Dot Award VP9 asi nevyhraje
. I když z odstupu jako celek nepůsobí vůbec špatně, detaily ho po estetické stránce trochu shazují. Záslepky "uší", deska úderníku, lícování výměnných gripů...
Samozřejmě nic z toho nemá vliv na funkci a v kategorii služebních plasťáků okolo 600 USD to VP9 nemůžeme mít za zlé.
Zajímavější bude, jak se z toho bude střílet. A já myslím, že VP9 má předpoklady k tomu, aby se z ní střílelo dobře.

Samozřejmě nic z toho nemá vliv na funkci a v kategorii služebních plasťáků okolo 600 USD to VP9 nemůžeme mít za zlé.
Zajímavější bude, jak se z toho bude střílet. A já myslím, že VP9 má předpoklady k tomu, aby se z ní střílelo dobře.
- Kalič
- Tom Λ
- vomicz
- natter
Příspěvek#44 » pon 15. zář 2014, 16:18
Tak HK VP9 má stejný rozměr jako Glock 17. Bohužel ale stejně velký zásobník jako Glock 19, což je škoda. Zbraň je v americe hodnocena velice kladně, přesto prý je Walther PPQ o něco lepší. To tvrdí i Hickok ve svém videu zde.
Srovnání se SIG P320 se různí dle osobních preferencí.
Srovnání se SIG P320 se různí dle osobních preferencí.
- MKabar
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX