Zbraň na nošení
Co jinam nepatří...
- JirkaK
Příspěvek#62 » sob 10. kvě 2014, 11:51
Osobně jsem skončil na nošení u Rugera SP101 2.25 palce .357 mag. nošeno ve vnitřním pouzdře Falco
3d první dva náboje .38 spec zbytek .357 mag. to jako kombinace pro město a domov do lesa všech pět ve .357 mag. Komu by se to zdálo těžké tak super povedený je Ruger LCR ve .38 spec. Výkon o něco větší než Glock 42. Taky jsem uvažoval o různých pistolkach ale nemám k tomu az na G42 důvěru v těchto velikostech.
3d první dva náboje .38 spec zbytek .357 mag. to jako kombinace pro město a domov do lesa všech pět ve .357 mag. Komu by se to zdálo těžké tak super povedený je Ruger LCR ve .38 spec. Výkon o něco větší než Glock 42. Taky jsem uvažoval o různých pistolkach ale nemám k tomu az na G42 důvěru v těchto velikostech.
- bellafo
Příspěvek#63 » sob 24. kvě 2014, 14:48
Úplně na začátku jsem uvažoval o CZ 92 (6.35 Browning) pro její rozměry, hmotnost a také cenu. Po rozhovoru s profesionálem a po přečtení mnoha diskusí jsem se rozhodl ráži 6,35 Br. vyloučit jako nedostatečnou pro sebeobranné účely. Poměrně rychle jsem se dostal k pistoli Kevin v ráži 9mm Browning, všeobecně chválenou (mj. pro relativní spolehlivost), která se mi však od počátku jednoduše nelíbila. Jaké pak bylo později překvapení v prodejně ČZ UB, když jsem Kevina držel v ruce - najednou mi ta zbraň vůbec ošklivá nepřipadala - ale to už jsem byl ve svém rozhodování dál... Mezitím jsem totiž narazil na Kel-Tec: krásné pistole s bezkonkurenční hmotností vzhledem k rážím (7.65 i 9 Browning, 9 Luger). Na internetových diskusích převážně chválené jako kvalitní, ovšem např. panem Ondrou ze Střeleckého servisu již odepsané. Původně je dovážel, pak nad nimi zlomil hůl pro množství reklamací - byl ve svém rozhořčení tak přesvědčivý, že jsem se rozhodl Kel-Tec vyloučit. A současně jsem si učinil další závěr na základě nejrůznějších diskusí - vykašli se na miniaturní zbraně, nevyrovnají se odolností těm "dospělým". Prošel jsem si názory a zkušenosti s některými subkompakty, vyloučil postupně pro menší spolehlivost SW MP9 Shield nebo Ruger LC9, abych se zastavil zírat nadšeně na Glock 42 .380 Auto, který sliboval řešit dobře moje požadavky. A abych si nakonec řekl - ne, nebudu čekat na úplně novou nevyzkoušenou věc, vezmu něco, co už řadu let střílí. No a protože Glock 26 (9mm Luger) se mi zdál moc tlustý, koupil jsem si Glocka méně nabitějšího, placatějšího a hezčího, navíc s originálním vypouštěním zásobníku, a sice Walther PPS 9mm Luger. Pokračování někdy příště.
- bellafo
Příspěvek#65 » sob 24. kvě 2014, 22:45
Ještě předtím, než jsem se dostal k PPS, doslechl jsem se, že dědeček jedné známé prodává ČZ 50. Zasvítily mi oči: ČZ 50/70 nosili policajti na opasku celé mé dětství, byly jich tehdy také plné hračkárny, znal jsem její podobu nazpaměť. Když jsem navíc zjistil, že jde o zbraň vyrobenou ještě ve Strakonicích a že má načervenalý závěr - že jde tedy o první, nejkvalitnější a dnes nejceněnější generaci padesátek, věděl jsem že ji musím mít, byť za ni majitel chtěl podstatně víc, než je dnes na trhu obvyklé - stále se však samozřejmě bavíme o pásmu do 5.000 Kč, o které v tomto vláknu jde. Jsem z ní dnes nadšený - je to krásná klasická čezeta s vnější pojistkou, sice bez páčky uvolňující záchyt závěru, ovšem na druhou stranu s třetí polohou páčky vnější pojistky umožňující bezpečné vypuštění kohoutu. Rozměrové je padesátka srovnatelná s dnešními subkompakty, i hmotnost 700g bez zásobníku je vhodná pro nošení. Koupil jsem ji i s vnitřní Dastou, ve které se dá na zádech nosit velmi pohodlně. Je přesná. Střílel jsem zatím většinou s pistolemi v 9mm Luger, čili těžko srovnávat - nastřílel jsem s ní však jedny ze svých nejlepších výsledků. Má malý zpětný ráz. Každopádně přes doposud uvedené nejde o zbraň vhodnou pro ženu - je to štíhlá pistole s nevýraznými drážkami na závěru - zpocenýma rukama mám problém natáhnout ji i já. I moje padesátka trpí obvyklým problémem této zbraně: při vypuštěném kohoutu v režimu DA občas nevystřelí - až napodruhé. Vzhledem k tomu, že nosím PPS a padesátku mám spíš pro zábavu, mě to netrápí, nicméně i tak se ji chystám někomu svěřit, aby se na ni podíval.
- Grasel
- johnnyjak
Příspěvek#67 » úte 27. kvě 2014, 20:56
Ideál je dost silné slovo
. Na nošení hodně široká přes závěr, nepříliš pohotové vypouštění zásobníku, malá kapacita a nijak oslnivá spoušť nebo chování při střelbě... Když to tak shrnu, je to pistole vhodná spíš pro sběratele.
Za cenu o málo vyšší lze v komisi koupit mnohem praktičtější pistoli. I kdyby to měla být střílená CZ nebo Alfa.

Za cenu o málo vyšší lze v komisi koupit mnohem praktičtější pistoli. I kdyby to měla být střílená CZ nebo Alfa.
- johnnyjak
Příspěvek#69 » stř 28. kvě 2014, 18:11
Naopak ideální není žádná zbraň
. Kdyby existovala pistole, která střílí jako STI, je spolehlivá jako Glock (3.gen) a nosí se snadno jako Ruger LCP, pak bych možná uznal, že se ideálu velmi blíží.
V reálném světě lze za cenu kolem 6000,- koupit objektivně lepší zbraně, než P1...

V reálném světě lze za cenu kolem 6000,- koupit objektivně lepší zbraně, než P1...
- Matt007
- Grasel
Příspěvek#73 » čtv 29. kvě 2014, 19:28
Ve vnitřní dastě, přesnej typ ti bohužel nepovím, bo sem ten sáček vyhodil i s tím lístečkem, ale je to myslím na zbraň velikosti CZ 75, ale nejsem si jist..
Jinak nosím tak často jak to je jde a nějaký problém jsem nezaznamenal, ani třeba při řízení auta... Chápu, že ,,placka" typu PM bude určitě pohodlnější, ale i P-1 je v klidu nositelná. Pokud teda nemáš 45 Kg i s betló
Jinak nosím tak často jak to je jde a nějaký problém jsem nezaznamenal, ani třeba při řízení auta... Chápu, že ,,placka" typu PM bude určitě pohodlnější, ale i P-1 je v klidu nositelná. Pokud teda nemáš 45 Kg i s betló

- Matt007
Příspěvek#74 » čtv 29. kvě 2014, 20:32
Je pravda, že s dobrým pouzdrem se dá nosit lecos. Já ku příkladu celkem v pohodě nosím G17ku. Je fakt, že mít nějakých 60-70 kg, tak bych měl asi problém ji schovat, ale jelikož má váhová kategorie začíná až tak o 30 kg víš, tak nemám problém. Ten možná nastane až v léťě s trikem a kraťasy, to nevím jak 17ku schovám 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí