CZ 75 SP-01 Shadow
- cmk
Příspěvek#91 » úte 4. úno 2014, 11:11
Chip - ja mam naopak ruku velkou, ale při pouziti standardni pojistky jsem ji mel "obtisklou" na slabe ruce v oblasti palpacni kosti.
Proste ta pojistka byla moc nizko.
Totez s TSkem, kde jsem to nechal vyresit podobne, jako to udelal Albert.
Adam to nemel kvůli velikosti ruky, Adam to mel kvůli atypicky vysokému uchopu leve ruky, ktery ma svuj duvod.
Proste ta pojistka byla moc nizko.
Totez s TSkem, kde jsem to nechal vyresit podobne, jako to udelal Albert.
Adam to nemel kvůli velikosti ruky, Adam to mel kvůli atypicky vysokému uchopu leve ruky, ktery ma svuj duvod.
- cmk
Příspěvek#94 » čtv 6. úno 2014, 18:04
Hele, rikal nam to na kurzu. Mam ten monolog i natocenej - pod podminkou, ze to nebudu sirit...
Nevim - ted uz Adam sice kurzy pro veřejnost nedela, ale slib je slib...
Takze jen obecne - na to videu, co sem dal Karlos je videt, jak tu levacku ma vys a vic natocenou, nez skoro všichni ostatní strelci. Ma to svůj fyziologicky důvod - nejde jen o to mit ji co nejvýše...
Nevim - ted uz Adam sice kurzy pro veřejnost nedela, ale slib je slib...
Takze jen obecne - na to videu, co sem dal Karlos je videt, jak tu levacku ma vys a vic natocenou, nez skoro všichni ostatní strelci. Ma to svůj fyziologicky důvod - nejde jen o to mit ji co nejvýše...
- Morboj
Příspěvek#95 » čtv 6. úno 2014, 18:18
CMK: tušil jsem, že to bude "přísně tajné", to, že to nechceš zveřejňovat naprosto chápu.Zkusil jsem to
Ještě k té pojistce, mě osobně by asi vyhovovala poloha někde mezi 2011 a CZ, jak co se týče výšky tak i předozadní polohy. Na STI je pro mně naopak příliš vzadu a vysoko - nepříjemně to dře do palce.

Ještě k té pojistce, mě osobně by asi vyhovovala poloha někde mezi 2011 a CZ, jak co se týče výšky tak i předozadní polohy. Na STI je pro mně naopak příliš vzadu a vysoko - nepříjemně to dře do palce.
- Albert
Příspěvek#96 » čtv 6. úno 2014, 19:23
Ono časem stejně dospěješ k tomu, že pojistka na Shadow je v podstatě nadbytečá. Ať už budeš nosit, střílet LOS, IPSC nebo něco jiného, vždy začínáš se spuštěným kohoutem. Zvětšená pojistka má smysl pouze u pistolí SA only. Když se začneš učit úchop ,, ala Adam Tyc,, tak naopak ta placatá je mnohem výhodnější, protože nepřekáží a v případě že uchopíš zbraň ne zcela přesně, tak ti chybu odpustí (nestane se ti že si zbraň neúmyslně zajistíš). Navíc s placatou pojistkou můžeš úchop měnit. Ne že by jsi ji měl držet pokaždé jinak ale myslím to tak že časem si najdeš tu (pro tebe) správnou polohu která ti bude nejvíce vyhovovat.
- Morboj
- N560
Příspěvek#98 » ned 30. bře 2014, 14:15
Ahoj všem, minulý týden na střelbách se mi na Shadow povolil červík, držící hledí (originál). Celé hledí se posunulo na levou stranu a téměř vypadlo... Šlo zcela lehounce dvěma prsty posunovat do stran i vytáhnout úplně ven. Dneska jsem si na to vzal potřebný imbus, že si ho nastřelím a utáhnu zpět, nicméně hledí se mi stále po cca zásobníku uvolní a začne jezdit
Bojím se šroubovákem vyvinout nějaký větší moment, abych nestrhnul závit v hledí (je tam jen pár závitů) nebo toho pidičervíka.
Má někdo s tímhle taky zkušenost? Co jsem tak četl, tak naopak bývá problém to hledí dostat ven i když je červík vyšroubovaný (je tam prý dost nafest)? Jsem celkem otrávený, protože spousta střeliva dnes vyšla vniveč a stejně jsem to nepořešil. Pokud bych koupil stavitelné hledí ZENDL, to tam drží obdobně, červíkem, nebo je nějak nalisováno? Díky.
Ještě bych zmínil, že pod hledím se nashromáždilo dost oleje, který se tam asi kumuloval při čištěních, když jsem na zbraň stříknul Gun Remedy zvenku. A patrně vzlínal i do závitu toho červíka, mohl by to být důvod, že se to takhle úplně uvolnilo?

Má někdo s tímhle taky zkušenost? Co jsem tak četl, tak naopak bývá problém to hledí dostat ven i když je červík vyšroubovaný (je tam prý dost nafest)? Jsem celkem otrávený, protože spousta střeliva dnes vyšla vniveč a stejně jsem to nepořešil. Pokud bych koupil stavitelné hledí ZENDL, to tam drží obdobně, červíkem, nebo je nějak nalisováno? Díky.
Ještě bych zmínil, že pod hledím se nashromáždilo dost oleje, který se tam asi kumuloval při čištěních, když jsem na zbraň stříknul Gun Remedy zvenku. A patrně vzlínal i do závitu toho červíka, mohl by to být důvod, že se to takhle úplně uvolnilo?
- tomas fuk
Příspěvek#99 » ned 30. bře 2014, 15:27
Moznosti, jak docilit, aby hledi v rybine drzelo fest i bez cerviku se nabizi nekolik. Nekdo do rybiny v zaveru udela dulcikem par dulku a pak hledi naklepne a zajisti cervikem s lepidlem, nekdo si nastreli pistol, udela na zaveru rysku, pak da hledi na lepidlo, osadi dle rysky a zajisti cervikem s lepidlem, Dalsi treba k vymezeni vuli v rybine zaveru pouziva alobal. Ja bych hledi odmastil, ze spodu pocinoval, naklepl do rybiny a zajistil cervikem, nasterelil a cervik zajistil lepidlem. Nebo zajdi k nejakemu puskari a on ti urcite pomuze.
- N560
Příspěvek#100 » stř 7. kvě 2014, 13:05
Ahoj všem, pokud měním mušku na Shadow, tak ten kolík, který ji drží, je nějak rozklepnutý na konci, aby nevypadl, nebo je jen nasunutý? Stačí ho jen vymáčknout něčím ven, vyměnit mušku a ten samý kolík vrátit zpět a bude to držet? Chtěl bych koupit od Zendla mikrometrické hledí (to už vím, že vyměnit nebude problém po mé předchozí anabázi s původním hledím), ale k tomu se musí i muška vyměnit za vyšší. Takže potřebuju zjistit, jestli je to proveditelné doma, nebo to raději nechat udělat p. Zendla?
A když už jsme u toho, má někdo zkušenost, jestli je lepší světlovodné vlákno v mušce 1mm nebo 1,5mm? Tovární muška má 1,5mm. Má smysl si koupit to stavitelné hledí též se světlovody? Skoro mám pocit, jestli by mne to při míření spíš nerušilo, když by to bylo i v hledí...
Děkuji všem za případné odpovědi, pomůže mi to v rozhodování.
A když už jsme u toho, má někdo zkušenost, jestli je lepší světlovodné vlákno v mušce 1mm nebo 1,5mm? Tovární muška má 1,5mm. Má smysl si koupit to stavitelné hledí též se světlovody? Skoro mám pocit, jestli by mne to při míření spíš nerušilo, když by to bylo i v hledí...
Děkuji všem za případné odpovědi, pomůže mi to v rozhodování.
- Morboj
- Doolittle
Příspěvek#103 » ned 22. čer 2014, 22:11
Mám na Vás dotaz, jde Vám u Orange snadno sundat vratná pružina z tyčky?Mně tam drží jak přibitá... Bojím se abych ji nějak násilně nerval, je nějaký postup jak ji opatrně dostat dolů? a druhý dotaz, jakou kombinaci vratná/bicí pružina Vám sedí lépe?
Díky za odpovědi...
Díky za odpovědi...
- Albert
Příspěvek#104 » ned 22. čer 2014, 23:09
Orange nemám ale pravděpodobně to bude stejná fíčura jako u mého starého Shadow s plastovým vodítkem. V místě kde ta pružina drží a nechce se jí z vodítka, je pružina zůžená a velmi těsně obepíná vodítko. Tahat za ni je samozřejmě blbost, protože by se mohla zbytečně natáhnout. Já to dělám tak, že za konec pružiny jakoby vklíním nožík nebo něco podobného a jakoby ji odpáčím při současném pomalém tahu (sundávání). Ono to povolí hned po odpáčení pár milimetrů, případně pak už tam dostaneš nehet/celý prst atd. Jestli mi teda správně rozumíš, nevím jestli jsem se správně vyňadřil
, video by bylo lepší.
Ad. vratná vs bicí...
Bicí pružina ovlivňuje odpor spoustě a s vratnou podle mého nemá co dělat. Lehčí vratná se dává kvůli lehčí manipulaci se závěrem, nebo v případě že používáš podlaborované střelivo které nemá takový výkon aby spolehlivě přetahovalo závěr.

Ad. vratná vs bicí...
Bicí pružina ovlivňuje odpor spoustě a s vratnou podle mého nemá co dělat. Lehčí vratná se dává kvůli lehčí manipulaci se závěrem, nebo v případě že používáš podlaborované střelivo které nemá takový výkon aby spolehlivě přetahovalo závěr.
- Chip
Příspěvek#105 » pon 23. čer 2014, 07:45
Mekci vratnou pruzinu je radno dat i kdyz pouzivas neosizene faktorove strelivo, ale mas tezsi strelu. Zacal jsem pouzivat 147 grs strely, mam faktor cca 128, tj. stejny jako u 124 grs. strely, ale pohyb zaveru byl tak pomaly, ze obcas nejaka hilzna zustala zachycena ve vyhoznim okynku. Dal jsem mekci a je klid
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí