Ruger SR22
Krátké zbraně .22LR
- Mike88
Příspěvek#17 » pát 25. říj 2013, 22:50
Igrlik píše:Hlaveň SR22 je na kontajneri držaná v dvoch bodoch - nasadená na oceľový pin prostredníctvom vyfrézovanej priečnej drážky a fixovaná skrutkou prechádzajúcou zospodu kontajnerom. Ak sa skrutka uvoľní počas streľby alebo nie je dotiahnutá ešte z výroby, stačí pár stoviek rán (jedna návšteva strelnice) na zničenie hlavne - pin si v drážke "vymláti" zväčšené lôžko a už nie je možné hlaveň zafixovať.
(nie je to moje, ja mám osvedčenú P22, kde sa nič neuvoľňuje)
Uvolnuje se v této zbrani někomu něco? Nechce se mi kupovat něco co bude hned zničené. Četl jsem zatím spíše chválu tak mě to zajímá. U té vybéravosti střeliva jsem už taky četl a na youtube viděl od obojího. Tak jak to teda je?

- vovec
Příspěvek#18 » úte 29. říj 2013, 14:13
Khan píše:Tak zkoušel jsem více typů nábojů, od S&B Standard až po CCI a Eley. Vystřeleno zatím tak 600 ran a ani jeden zásek, závada, nic.
Většinou teď jen normálně levné S&B Standard a ty bohatě stačí na to jen tak si zastřílet...
Tak to je více než potěšující zpráva.

A co ta otočená pojistka? dá se na to zvyknout?

- mku03375
Příspěvek#20 » úte 17. pro 2013, 16:55
2 Khan: potvrzuji, že SR22 není mlsná - dal jsem jí ochutnat asi 5 druhů a všechny jí chutnaly
Souhlasím také s tím, že je přepojistkovaná, ale jde jen o zvyk. Co se týče vypouštění kohoutku - pokud je odjištěná, i při vyjmutém zásobníku je možno ji zajistit, a tím se i vypustí kohoutek (bez nebezpečí, že dojde k výstřelu, pokud by byl náboj v komoře - to bylo první, co jsem si vyzkoušel na střelnici, když jsem si ji koupil). Jinak jsem z ní vystřelil cca 400x a nevím, co je závada (jakákoliv). Jediné, co jsem si musel upravit, bylo hledí - zřejmě bylo nastaveno na větší vzdálenost, ale malý šroubováček a otočka šroubku cca o 90 stupňů vše vyřešila.

- kubajzs
- mku03375
Příspěvek#22 » čtv 13. bře 2014, 21:15
I s dneškem mám za 3 měsíce vystřeleno přes 1.000x, zkoušel jsem různé značky střeliva, olovo i plášť. Nedobré zkušenosti mám se střelivem značky G..., jejíž střelivo s olověnou střelou je sice označeno jako určené pro pistole, avšak co výstřel, to ruční natahování závěru (buď vyhodí nábojnici, ale nenabije, nebo dokonce nábojnici při výhozu skřípne). U ostatních zkoušených (S&B, Federal Amm., Blaser, Winchester) takovéto problémy nebyly, i když některé z nich byly s olověnou střelou. Dobře se střílí s náboji HV, subsonic jsem ještě nezkoušel.
- kubajzs
- mku03375
Příspěvek#24 » čtv 13. bře 2014, 21:59
Jako pistole v této ráži mi vyhovuje, zatím jsem nevýhody neobjevil, jak jsem již psal, problémy jsou spíše s určitým střelivem. Jinak já jsem si ji pořídil také "pro zábavu" (jak je na některých webech uvedeno v popisu), je to bezvadná relaxace, a navíc ne příliš drahá. Pro jiné důvody mám pistoli a revolver r. 9Luger.
- Bohuliby
Příspěvek#25 » sob 15. bře 2014, 00:43
MKU: Pokud není pistole mlsná, tak to jen dobře, ale chce to opravdu zkoušet a těch špatných nábojů se vyvarovat, nebo šup s nimi do revolveru.
Jak jsi psal o nábojích Geco Pistol, před časem jsem jich koupil poměrně hodně a je to takovej šmejd, že je strkám do vystřílení pouze do revolveru a už nikdy více !
Jak jsi psal o nábojích Geco Pistol, před časem jsem jich koupil poměrně hodně a je to takovej šmejd, že je strkám do vystřílení pouze do revolveru a už nikdy více !
- Mike88
Příspěvek#26 » stř 19. bře 2014, 10:55
Mám z Rugera vystřeleno přibližně 500 ran a problém jsem měl akorát s již zmíněným Gecem pistol, nepřebití a zasekávání nábojnic ve výhozním okénku jsem u jiného střeliva neměl. Je to opravdu šmejd.
Jinak pistolka plně funkční a spolehlivá. Střílím nejvíc Blasery a SB Standart s tímto střelivem jsem neměl ještě ani jednu závadu a vystřelili do jedné.
Malá do ruky a kdyby se snad chtěl někdo bránit malorážkou tak se snadno schová 

Jinak pistolka plně funkční a spolehlivá. Střílím nejvíc Blasery a SB Standart s tímto střelivem jsem neměl ještě ani jednu závadu a vystřelili do jedné.

- Mike88
Příspěvek#29 » čtv 20. bře 2014, 22:42
Geco by se mělo stydět za to, že vyráběj takový aušus
Já jsem rád, že jsme objevil někoho dalšího kdo vlastní Rugera a jen o tom nekecá a nepolemizuje o funkčnosti a použitelnosti a kdo ví čem ještě
Jak to máte s přesností při střelbě na terč s touto pistolkou? Já zřejmě ještě potřebuju vyladit mířidla, ale jinak to je dobré

Jak to máte s přesností při střelbě na terč s touto pistolkou? Já zřejmě ještě potřebuju vyladit mířidla, ale jinak to je dobré

- mku03375
Příspěvek#30 » sob 22. bře 2014, 12:22
Jak jsem již dříve napsal, malý šroubováček, pootočení šroubku u mířidel cca o 90 stupňů (nutno průběžně testovat) a výsledek se dostaví. Střílel jsem po 10 nábojích (Federal Ammunition, 36 grs, copper plated, hollow point) na 15 metrů (po střelbě z revolveru r. 9L, což se také trochu podepíše na přesnosti), výsledkem byl 1 "úlet" do 6, 10x 8 a zbylých 59 se rozdělilo mezi 9 a 10.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí