Zmena pravidel LOS platná od 1.11.2013
Moderátor: LOS vedení
-
jk-stengan - Příspěvky: 193
- Kontaktovat uživatele:
- jk-stengan
Příspěvek#62 » pon 2. pro 2013, 09:36
Kubo,
to není pravda dřív jsi vše schoval za právo pořadatel z důvodu bezpečnosti třeba dát více terčů chápu, že je to demagogie, ale jde vše... jen si to musíš zdůvodnit
Pták,
pokud já vím, tak pravidla ve finální verzi doslatla LOSí rada na korekci a doteď se ktomu všichni členové rady nevyjádřili, takže tohle asi není problém jen CMK jakož to ředitele
ovšem přes noc se to mohlo změnit:-) a již všichni se vyjádřili 
to není pravda dřív jsi vše schoval za právo pořadatel z důvodu bezpečnosti třeba dát více terčů chápu, že je to demagogie, ale jde vše... jen si to musíš zdůvodnit
Pták,
pokud já vím, tak pravidla ve finální verzi doslatla LOSí rada na korekci a doteď se ktomu všichni členové rady nevyjádřili, takže tohle asi není problém jen CMK jakož to ředitele
- cmk
Příspěvek#63 » pon 2. pro 2013, 10:55
Ptak> protoze rada komunikuje na hovno a misto, aby si dala vedet mezi sebou, pise si pres verejne forum vyzvy... Tak se pridam 
Vyzyvam verejne radu, aby reagovala na moje maily z 11.11.2013, kdyz opakovanou vyzvu z 27.11. ignorovala...
Nezbytne zkraceny vypis mailu, jak sly...
PS: opravdu se chceme bavit takhle a bejt za blbce?
Vyzyvam verejne radu, aby reagovala na moje maily z 11.11.2013, kdyz opakovanou vyzvu z 27.11. ignorovala...
Nezbytne zkraceny vypis mailu, jak sly...
From: Jan Korecky [mailto:jan.korecky@median.cz]
Sent: Monday, November 11, 2013 12:47 PM
To: 'Pavel Dadák'; 'Strnad Ivo'; 'Ivo Wilk'; 'Lekar.t'; 'Ing. Pavel Raška'; 'vanulda@email.cz'; 'michal adam'
Subject: RE: Pravidla 2013/2014 - termíny Čelákovice
Příloha: pravidla_los_2014_v20131111cmk.doc
Z toho vseho jsem tedy pochopil, ze chceme povolit, aby poradatel mel sanci nejakym zelezem zakryt cast terce. A po streleni tohoto zeleza mel sanci vyresit terc.
Vetu o moznosti sklopných krytu jsem tedy hodil na začátek odstavce, aby bylo zrejme, ze se tyka celého odstavce a nikoliv jen pusky.
Do omezeni tercu nad 15m jsem ještě vsunul, ze se to naopak tyka jen zavodu pro kratkou zbran, protože je blbost strilet puskou jen do 15m.
A preposilam ku schvaleni snad finalni verzi pravidel.
JK
From: Jan Korecky [mailto:jan.korecky@median.cz]
Sent: Tuesday, November 12, 2013 8:27 AM
To: 'Strnad Ivo'
Cc: 'Pavel Dadák'; 'Ivo Wilk'; 'Lekar.t'; 'Ing. Pavel Raška '; 'vanulda@email.cz'; 'michal adam'
Subject: RE: Pravidla 2013/2014 - termíny Čelákovice
Příloha: pravidla_los_2014_v20131111cmk.pdf
Snad uz tentokrát tedy muze byt PDF…
Jan Korecky (jan.korecky@median.cz)
Pravidla 2014...
27. 11. 2013, 19:39:00
Komu: 'Ing. Pavel Raška', 'Lekar.t', 'Strnad Ivo', 'Pavel Dadák', 'Ivo W i l k', 'Michal Adam', tomas.travnicek@gunlex.cz
Kopie: 'Jan Korecky'
Jinak… Ja teda uznavam, ze jsem pravidla poslal o 4 dny později, nez jsem slibil…
Ale ted uz to 14 dni visi ve vzduchu a cekam na schvaleni/protinavrhy nebo dopracovani nebo potvrzeni verze LOSiku…
H.
PS: opravdu se chceme bavit takhle a bejt za blbce?
- snoopy36
Příspěvek#64 » pon 2. pro 2013, 12:15
to cmk:
teoretik nejsem LOS jsem jezdil a přestal, důvody viz vlákno zamyšlení na LOS.
Ptal se mne kolega, že by to chtěl jezdit, ale nechápe proč:
Pro novou sezonu nejsou veřejně dostupná schválená pravidla?
Proč měníte pravidla v již započaté sezoně?
Proč nejsou standardní terče pro pohárový závod, ale kdo chce jaký si vymyslí? (Po pravdě tohle mě taky zajímá, ale nestřílím LOS-neřeším).
Odkázal jsem ho na fórum, ale to přestal číst po kilech trusu, který tady je, takže nějaký úpravy pravidel, který tady někdo postne a často se vytrhávají z kontextu viz diskuze, ho nezajímají.
Dík za odpověď.
teoretik nejsem LOS jsem jezdil a přestal, důvody viz vlákno zamyšlení na LOS.
Ptal se mne kolega, že by to chtěl jezdit, ale nechápe proč:
Pro novou sezonu nejsou veřejně dostupná schválená pravidla?
Proč měníte pravidla v již započaté sezoně?
Proč nejsou standardní terče pro pohárový závod, ale kdo chce jaký si vymyslí? (Po pravdě tohle mě taky zajímá, ale nestřílím LOS-neřeším).
Odkázal jsem ho na fórum, ale to přestal číst po kilech trusu, který tady je, takže nějaký úpravy pravidel, který tady někdo postne a často se vytrhávají z kontextu viz diskuze, ho nezajímají.
Dík za odpověď.
- snoopy36
Příspěvek#66 » pon 2. pro 2013, 12:56
Pokud se něco má nazývat pohárový závod, tudíž předpokládám budou podmínky stejné pro všechny všude, tak pak ano, standardizované terče!!!, pokud to bude klubovka lokální úrovně klidně si na balící papír namuluj pastelkama co chceš. Furt tady řešíte jak se veřejnost bude dívat na LOS jako na přípravku pro zabijáky, ale klidně střílíte na fototerče lidí. Osobně jsem pro fototerče, ale když už tak pro všechny a stejný.
Ukaž mi jinou střeleckou disciplínu, která není lokální úrovně a střílí se s terčema jak kdo chce?
Jinak nechápu proč teda je nějaký pohár?
Udělejte si kvalifikační požadavky na závěrečný závod (třeba mistrovství ČR v LOS) a pak nebudete řešit cipoviny, jako jestli si někdo někam jezdí pro laciný body a podobný blbosti, protože pak se na republice porovnají "špičky" střelců, je jedno odkud, a bude jasný vítěz a ostatní pozice.
Ukaž mi jinou střeleckou disciplínu, která není lokální úrovně a střílí se s terčema jak kdo chce?
Jinak nechápu proč teda je nějaký pohár?
Udělejte si kvalifikační požadavky na závěrečný závod (třeba mistrovství ČR v LOS) a pak nebudete řešit cipoviny, jako jestli si někdo někam jezdí pro laciný body a podobný blbosti, protože pak se na republice porovnají "špičky" střelců, je jedno odkud, a bude jasný vítěz a ostatní pozice.
- ianraider
Příspěvek#67 » pon 2. pro 2013, 12:57
ilicz - a co jiného ? Pokud má být Pohár celorepublikovou soutěží,mají mít všude střelci stejné podmínky a tím samozřejmě jsou myšleny i terče.Na omalovánky z pohádek jsou klubovky. Nevidím ,,jedinný,, důvod,proč některé střelnice ač dostanou sadu terčů, je nevyužíjí. Není těžké určit,kde se to děje.
Za mne - závod,kde se nepoužívají oficiální LOS terče není Pohárový.Ale zastání máte.....
Prostě kočkopes z Horní Dolní.
-
MichalAdam - Příspěvky: 191
- MichalAdam
Příspěvek#68 » pon 2. pro 2013, 13:11
1.Nová pravidla jsou.Bohužel dosud nejsou zatím veřejně přístupná.(naše chyba)
2.Pravidla se nemění v průběhu 2014.Myslím,že se jen domlouvají drobnosti s pořadateli závodů.Tak aby odpovídaly pravidlům 2014(jestliže k něčemu takovému došlo,tak je to opět naše chyba)
3.standartní terč LOSu je.Doposud je na každém pořadateli zda tyto terče použije,nebo ne.V případě,že závod bude pohárový,tak pořadatel má nárok na terče a medajle.Mě osobně pestrost terčů nevadí,možná je to i přínosem,ale vždy musí být všechny použité varianty předvedeny na briefingu.Byla by škoda kdyby jsme všichni stříleli jen na papírovou pí.u..
2.Pravidla se nemění v průběhu 2014.Myslím,že se jen domlouvají drobnosti s pořadateli závodů.Tak aby odpovídaly pravidlům 2014(jestliže k něčemu takovému došlo,tak je to opět naše chyba)
3.standartní terč LOSu je.Doposud je na každém pořadateli zda tyto terče použije,nebo ne.V případě,že závod bude pohárový,tak pořadatel má nárok na terče a medajle.Mě osobně pestrost terčů nevadí,možná je to i přínosem,ale vždy musí být všechny použité varianty předvedeny na briefingu.Byla by škoda kdyby jsme všichni stříleli jen na papírovou pí.u..
- ianraider
Příspěvek#69 » pon 2. pro 2013, 13:20
Pro mne je ta Tvá papírová pí..a serioznější než omalovánky na balicím papíře.Ale především - je všude stejný a srozumitelný,všem stejně... Současný terč se nechá mnoha způsoby upravit a získá samozřejmě atraktivitu. Ale to je pro mnohé práce navíc...
Naposledy upravil(a) ianraider dne pon 2. pro 2013, 13:24, celkem upraveno 1 x.
- snoopy36
Příspěvek#70 » pon 2. pro 2013, 13:23
první závod 2014 se dle diskuze střílel podle pravidel 2013 a další dle nových, pro první závod se například nepoužívalo pravidlo koeficientu účasti špičky předchozího ročníku.
Když je něco standardizovaného, tak to má být snad pro všechny a všude a hlavně v předpisu/pravidlech, pokud je to každá ves jiný pes, není to standardizované.
Osobně jsem pro pestrost terčů, pak ale nemůžou být závody tzv. pohárové, neboť všichni nemají stejné podmínky. Jinak standardizujte fototerče a nestěžujte si, že papírový terč ala IDPA je nuda a proto dáváte jiný.
Když je něco standardizovaného, tak to má být snad pro všechny a všude a hlavně v předpisu/pravidlech, pokud je to každá ves jiný pes, není to standardizované.
Osobně jsem pro pestrost terčů, pak ale nemůžou být závody tzv. pohárové, neboť všichni nemají stejné podmínky. Jinak standardizujte fototerče a nestěžujte si, že papírový terč ala IDPA je nuda a proto dáváte jiný.
- ianraider
Příspěvek#73 » pon 2. pro 2013, 13:42
Michale,jsi dobrý střelec. Pokud budeš střílet pravidelně na jakousi čmáranici,pak postavíš závod z takových terčů a ,,předvedeš,, je střelcům - není to pro všechny stejný ! Máš je prostě slušně řečeno okoukané a hlavně nastřelené a to ale trošku smrdí pěknou výhodou. A to je vůči ostatním korektní? Ber to jen jako příklad
- cmk
Příspěvek#74 » pon 2. pro 2013, 13:57
ian> jezdim do Otrokovic casteji nez leckdo, kdo to ma mnohem bliz...
Ver mi - stale nemam nakoukane terce.
Mozna uz jsem na to starej, ale ja si je fakt zdaleka vsechny nepamatuju a rozlisuju uplne stejne jako vsichi ostatni.
Proste strilim na hrudnik.
To bychom se za chvili dostali do stavu, ze zacneme resit, kde sviti slunicko zprava, kde zleva, kde je jaky blato a kdo je na to jak zvyklej...
Ver mi - stale nemam nakoukane terce.
Mozna uz jsem na to starej, ale ja si je fakt zdaleka vsechny nepamatuju a rozlisuju uplne stejne jako vsichi ostatni.
Proste strilim na hrudnik.
To bychom se za chvili dostali do stavu, ze zacneme resit, kde sviti slunicko zprava, kde zleva, kde je jaky blato a kdo je na to jak zvyklej...
- kuba
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX