Psychologické vyšetření
- Int1m1thy
- Prying
- Daniel92
Příspěvek#97 » pát 23. srp 2013, 12:57
Zdravím,
dnes mě bohužel velice nemile překvapil lékař:
Odbornou způsobilost držet zbraň již mám hotovou, vyřizoval jsem tedy pouze zdravotní způsobilost:
Připomínám, že jsem několikrát byl z vlastní vůle na psychoterapii, neboť jsem si chtěl s někým promluvit o rozchodu, který jsem zažil. Je to však už několik let. Tzn. že jsem se chtěl z vlastní iniciativy stát co nejvyrovnanějším.
U praktického lékaře jsem čekal od 8.00 do 11.20 než se uráčil vzít mě. Bral totiž jednoho pacienta za hodinu.
Po asi 5 minutách různých vyšetření si řekl o 750,- korun + že potřebuje vyjádření mojí bývalé psychoterapeutky + speciální vyšetření dalšího psychologa, které si hradím sám (v řádu tisíců). TO vše mám následně donést psychiatrovi, který udělá další posudek a teprve toto vše donést praktickému lékaři, který mi dá potvrzení o zdravotní způsobilosti.
Rád bych znal vaše názory a zajímalo by mě, zda má vůbec právo poslat mě za tolika lidmi.
díky
dnes mě bohužel velice nemile překvapil lékař:
Odbornou způsobilost držet zbraň již mám hotovou, vyřizoval jsem tedy pouze zdravotní způsobilost:
Připomínám, že jsem několikrát byl z vlastní vůle na psychoterapii, neboť jsem si chtěl s někým promluvit o rozchodu, který jsem zažil. Je to však už několik let. Tzn. že jsem se chtěl z vlastní iniciativy stát co nejvyrovnanějším.
U praktického lékaře jsem čekal od 8.00 do 11.20 než se uráčil vzít mě. Bral totiž jednoho pacienta za hodinu.
Po asi 5 minutách různých vyšetření si řekl o 750,- korun + že potřebuje vyjádření mojí bývalé psychoterapeutky + speciální vyšetření dalšího psychologa, které si hradím sám (v řádu tisíců). TO vše mám následně donést psychiatrovi, který udělá další posudek a teprve toto vše donést praktickému lékaři, který mi dá potvrzení o zdravotní způsobilosti.
Rád bych znal vaše názory a zajímalo by mě, zda má vůbec právo poslat mě za tolika lidmi.
díky
- Mobster
- Daniel92
Příspěvek#99 » pát 23. srp 2013, 13:32
Ptal jsem se dopředu jedné psycholožky a říkala, že cena těch psychotestů je od 4000 nahoru. Četl jsem tady ale že někdo dostal psychotesty za 30kč nebo za 1000.
Praktický lékař mě ale posílal přímo za psychologem a psychiatrem, které zná on. Skutečně si myslím, že se jim snaží dohodit kšeft.
Praktický lékař mě ale posílal přímo za psychologem a psychiatrem, které zná on. Skutečně si myslím, že se jim snaží dohodit kšeft.
- mobil-man
- Mobster
Příspěvek#101 » pát 23. srp 2013, 15:35
Taky si myslím, že tady jde o kšeft. Každopádně bych si zkusil najít jiného levnějšího psychologa. Nikde není psáno, že musíš jít k nějakému konkrétnímu.
Co se týče změny lékaře, nemyslím, že to k něčemu bude. Když se přehlásíš jinam a hned na něj vybafneš se zbrojákem, bude to vypadat dost podezřele.
Co se týče změny lékaře, nemyslím, že to k něčemu bude. Když se přehlásíš jinam a hned na něj vybafneš se zbrojákem, bude to vypadat dost podezřele.
- Unzeitik
- kedlub
Příspěvek#103 » pát 23. srp 2013, 21:46
Zrovna bych mu/jí řek, ať mi připraví výstupní papíry a dál se o ničem nebavil
. MOŽNÁ bych byl ochoten zkousnout jednu takovou buzeraci ale víc ani prd. Novýmu doktorovi bych narovinu řek, že budu chtít papíry a jesli si nevystačí bez nebo s jedním prudičem, tak půjdu o dům dál. Proč z něj zkoušet dělat blbce, mě by se to taky nelíbilo.

- Daniel92
Příspěvek#104 » sob 24. srp 2013, 15:24
Samozřejmě od něj můžu okamžitě odejít, ale tím pádem přijdu minimálně o 750 korun, při čemž je velmi pravděpodobné, že nový praktický doktor, na kterého při registraci vybalím, že chci zbroják, mě pošle na psychologické vyšetření také.
V pondělí zavolám svému praktickému, řeknu mu, že ze zákona má právo chtít jedno psychologické vyšetření a nic víc. Pokud nesleví a tak od něj buď okamžitě odejdu nebo se proti jeho posudku odvolám k jeho nadřízenému - případně pokud to jde, tak obojí najednou
Nejpravděpodobněji ale sleví na jeden psych. posudek, který si budu muset zaplatit
Po vydání ZP od tohoto doktůrka samozřejmě okamžitě odcházím...
Jakmile se věci pohnou, podám další hlášení
V pondělí zavolám svému praktickému, řeknu mu, že ze zákona má právo chtít jedno psychologické vyšetření a nic víc. Pokud nesleví a tak od něj buď okamžitě odejdu nebo se proti jeho posudku odvolám k jeho nadřízenému - případně pokud to jde, tak obojí najednou

Nejpravděpodobněji ale sleví na jeden psych. posudek, který si budu muset zaplatit

Jakmile se věci pohnou, podám další hlášení

- nico
Příspěvek#105 » sob 24. srp 2013, 16:12
Možná bys ho pak mohl jmenovat a případně se o zkušenostech s ním zmínit třeba na: http://www.znamylekar.cz
Ty informace ostatní určitě ocení. Ten postup je opravdu zvláštní a cena ... nevím, ale o vyšší částce jsem zatím neslyšel.
Ty informace ostatní určitě ocení. Ten postup je opravdu zvláštní a cena ... nevím, ale o vyšší částce jsem zatím neslyšel.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí