Zbraň na nošení

Co jinam nepatří...
fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#16 » pát 16. srp 2013, 16:18

Jsem taky začátečník střílím od února a koupil jsem nejdřív CZ 83 9 mm Br , ale pak jsem zjistil že levnější střelivo je 9 mm Luger :lol: a šel jsem hned po měsíci do CZ 75 Compact a do teď max. spokojenost.
Váha akorát , je to železo dobře se s ní střílí 14 nábojů v zásobě dostatečně stačí a náhradní díly sehnatelné v pohodě včetně té pletené vratné pružiny v prodejně czub v Praze. Sehnal jsem jí levně akorát zajetou 1500 ran a není co řešit. Se mnou už má 500 nastříleno bez jediné závady.

Daniel92

Příspěvek#17 » pát 16. srp 2013, 21:30

Když nad tím tak po vašich komentářích přemýšlím - jako nejlepší řešení se mi skutečně zdá být koupit něco levného, osvědčeného a na tom se učit základy.

Když jsem v obchodech zkoušel držet několik zbraní - přišlo mi vše prakticky stejné.

Minimálně měsíc ještě ale budu zkoušet různé zbraně a pak se uvidí.

Prying

Příspěvek#18 » sob 17. srp 2013, 08:31

Nijak zvlášť bych nepreferoval velikost zásobníku, protože to není zas tak důležité.

Unzeitik

Příspěvek#19 » úte 20. srp 2013, 07:52

Já jsem začala na CZ 75 B - klasická zbraň, ta mi přirostla k srdci a naučila jsem se na ní základy bezpečnosti pochopila jak to uvnitř funguje ;) , teď mám ale SW model 60 - vynikající, hrozně mi sedí - tady je vidět jak člověk přejde na něco úplně jiného... Přítel pak trápil moji 75 a došel k závěru, že dobrý, ale Compacta ... takže první zbraň asi nosit celej život nebudeš ...

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#20 » úte 20. srp 2013, 12:39

Já taky začínal ( a ještě pořád začínám :-D) taky na CZ75B. Vystřílel jsem z ní cca 3000 střel a bez větších problémů. Měl jsem tu možnost si vystřelit i z Glocka 17, Steyera M9-A1, CZ50 a prostě nemůžu si pomoct, ale CZ75 mi v ruce sedí asi fakt nejvíc. Krásně padne do ruky, úhel úchopu skvělej (oproti glocku :? ). A kdybych jí neměl, asi bych šel do toho Steyera, ten se taky držel dobře a pocit ze střelby byl příjemnej ;-)

Unzeitik

Příspěvek#21 » stř 21. srp 2013, 07:56

Já bych se asi řídila víc srdcem. Třeba Glock mě neoslovil ani na 3.pokus a to střílí výborně. Za to SW 60 nebo CZ 75 Cham. mi padnou skvěle a pokaždý mi srdce radostí poskočí :-) u jiných zbraní to prostě není ono ..

Mobster

Příspěvek#22 » pát 23. srp 2013, 10:16

Nejsem sice odborník, ale neřídil bych se internetovou diskuzí.

Behemot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#23 » pát 23. srp 2013, 17:33

LCP lze bez problémů nosit téměř v jakémkoli oblečení přímo v kapse. Pouze je třeba počítat s tím, že při nošení z 90 % jedněch kalhot se tam vyryje hlavní díra a bude to třeba zašít :D Každopádně jsem s tím už tančil, tahal a montoval nábytek, chodil po kopcích a nevím co ještě. To s jinými zbraněmi prostě nejde, neříkejte mi, že jo :ugeek:

Nicméně pokud bude blbá kapsa a člověk se propotí, bude třeba povrchově ošetřit závěr. Teď zrovna to řeším vedle ve vlákně, už mi to přímo hnije (hlavně v jedněch - AMERICKÝCH VOJENSKÝCH kraťasech s tenoulinkou kapsou). S ohledem na to, že mi ve 4shooters nabídli opravu a lakování Cerakote za 700, tak bych doporučil to v případě výběru LCP rovnou udělat u nové zbraně. Dá se sehnat kolem 8k a nějakých 10 % navíc i s cestou je pohodička, pak už to snad vydrží všechno…

Georg

Příspěvek#24 » pát 23. srp 2013, 22:21

Mobster píše:Nejsem sice odborník, ale neřídil bych se internetovou diskuzí.

s tímto já naopak zas tak úplně nesouhlasím. Díky internetové diskuzi jsem si vybral svou zbraň pro osobní ochranu, která mi dělá radost jak na opasku, v trezoru i na střelnici (PM r. 9mm Makarov :D ) Tyto stránky a diskuze o této konkrétní zbrani včetně reálných zkušeností zdejších uživatelů mě osobně pomohly v rozhodování.
Jinak považuji za moudrou radu, že pro začátek je lepší si pořídit "ojetinu", u níž jsou menší pořizovací náklady a při případném prodeji se tolik netratí. Já osobně ze svých tří prvotin prodal jen jednu. Zbylé dvě mám dodnes :D

Mobster

Příspěvek#25 » sob 24. srp 2013, 07:03

Do toho bych rozhodně nešel. Člověk si musí vybrat zbraň, která mu úplně sedne a to na internetu nezjistíš. Až si půjdu vybírat zbraň, zajdu za odborníkem a těch zbraní si u něj pár vyzkouším. Pak se budu teprve rozhodovat. Taky to není úplně stoprocentní, ale aspoň si tu zbraň můžeš zkusit. Vybírat podle internetové diskuze bych přirovnal k rande naslepo. Nikdy nevíš, co tě tam čeká. Akorát, že z takového rande můžeš bez jakýchkoliv závazků utéct.
Naposledy upravil(a) Mobster dne sob 24. srp 2013, 07:26, celkem upraveno 1 x.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#26 » sob 24. srp 2013, 07:14

V internetové diskusi asi vybíráš podle jiných parametrů, než "jak mně osobně sedne do ruky". Proč si neudělat názor ze zkušeností ostatních a pak si konkrétní zbraň osahat na střelnici nebo v obchodě (pokud tedy netoužím po nějakém exotovi)?

Biggles

Příspěvek#27 » sob 24. srp 2013, 07:15

Mobster: Jenže v rámci diskuze může být jedinec nasměřován i do oblastí, o kterých nikdy netušil. Rada od zkušenějšího je leckdy k nezaplacení, ať už na internetu nebo u piva. Byť pozdější osobní zkušenost, s kvantem zbraní, je jistojistě nenahraditelná.

Kein

Příspěvek#28 » stř 29. led 2014, 12:56

Ahoj,

sháním malou pistoli na nošení a sebeobranu. Mám momentálně CZ 75 Phantom, ale nedá se stím pořádně nikam jít.

Rozhodující je pro mne velikost, ráže a spolehlivost.

Docela pokukuju po CZ 50, ale ideální by bylo něco rozměrově i cenově stejného, ale v ráži 9mm Luger. Jestli máte na CZ 50 nějaké názory klidně je sem napište.

frantisekkozisek

Příspěvek#29 » stř 29. led 2014, 13:29

ČZ 50 má kamarád a připadá mi dost nespolehlivá ... občas blbě podává náboje ze zásobníku. Ale možná je to kus od kusu, i když o tý nespolehlivosti jsem to slyšel z více stran. Jinak výhodou je cena, která začíná okolo tisícovky. Já za sebe bych mohl doporučit walthera PPS, je to devítka, velikost zhruba jak ta 50, jen ta cena je úplně někde jinde.

Kein

Příspěvek#30 » stř 29. led 2014, 14:11

No a nebude to u té 50ky dělat unavená pružina v zásobníku?

Jinak než Walther PPS, co takhle Walther PP?Nebo nějaká malá Berettka?

Zpět na