Sa vz. 58 - doplňky
Samonabíjecí pušky
- voky84
Příspěvek#76 » stř 21. srp 2013, 19:39
Ahoj s lištou ti moc neporadím, ale co se týká toho chránítka ústí, které si chceš koupit tak z AKM na kosu pasovat nebude-pokud vím tak AKM má levý tedy obrácený závit než kosa.
Tady prodávají nějakou redukci, ale jestli to je určené na tyhle věci to ti neřeknu http://www.sa58.cz/products/redukce-na- ... oplnky-ak/
Jinak na tech stránkách s tou redukcí prodávají samé super věci na kosu a kdyby si si tam zavolal tak by ti určitě poradili co s tím, sám jsem tam už nějaké věci koupil a mohu jen doporučit-super jednání.
Ještě bych ti chtěl říct, že pokud jsem správně informovanej tak to chránítko které chceš na kosu je primárně určené k ochraně ústí hlavně před poškozením a jako kompenzátor to asi moc fungovat nebude (možná trošku), pokud chceš aby to mělo citelný kompenzační účinek tak se raději podívej po něčem jiném, já mám vyzkoušeného Zendla a tam ten rozdíl poznám i já laik a mohu jen doporučit.
Tady prodávají nějakou redukci, ale jestli to je určené na tyhle věci to ti neřeknu http://www.sa58.cz/products/redukce-na- ... oplnky-ak/
Jinak na tech stránkách s tou redukcí prodávají samé super věci na kosu a kdyby si si tam zavolal tak by ti určitě poradili co s tím, sám jsem tam už nějaké věci koupil a mohu jen doporučit-super jednání.
Ještě bych ti chtěl říct, že pokud jsem správně informovanej tak to chránítko které chceš na kosu je primárně určené k ochraně ústí hlavně před poškozením a jako kompenzátor to asi moc fungovat nebude (možná trošku), pokud chceš aby to mělo citelný kompenzační účinek tak se raději podívej po něčem jiném, já mám vyzkoušeného Zendla a tam ten rozdíl poznám i já laik a mohu jen doporučit.
- kopeos
Příspěvek#77 » stř 21. srp 2013, 19:58
Super děkuju. Určitě tam zavolám. Vím že ten kompenzátor z akm asi nic moc kompenzovat nebude ale to mi nevadí. Já na něm prostě ulítívám, už odmala se mi díky tomu akm strašně líbilo. Ale díky tomu že jsem se rozhodl pro kosu to na ní prostě chci mít je to taková ta maličkost co ti mi nedá prostě spát 

-
Návštěvník
- Návštěvník
Příspěvek#78 » stř 21. srp 2013, 22:23
Lopaticka na AK funguje prekvapive dobre, rozhodne lepe, nez by clovek rekl - do te miry, ze jsem si ji jako levak musel otocit. Rusak nedelal nikdy veci na ozdobu. Na 58 ji primo nenasadis, maji opacny zavit. Btw. nechces si radsi koupit primo nektere AK? Ceny uz skoro atakuji kosu, hermex-efekt to nezna, montaz optiky je snazsi a vubec same vyhody a jistoty...
- frantisek
Příspěvek#79 » čtv 22. srp 2013, 06:11
Funkcnost potvrzuji. I me se proste s timhle na AK strilelo +- stejne, jako s kosou vylepsenou tim dlouhym nosem.
Subjektivne: na siluete neupravovane zbrane to vypada mnohem lepe, nez dlouhy nos s dirkama.
AK bych tez zvazil. Nikdy mne ta zbran nelakala, chodil jsem kolem ni obloukem a "tunil" kosu. Az jsem ji poprve popadl a - na jedne strelnici, v jeden den a jednim strelivem - nastrilel asi tak o 200% lepe nez z 58my. Opakovane. Obe flinty byly proste jakehokoliv tuningu a to 58ma je moje a uz ji nejaky ten rok znam.
Subjektivne: na siluete neupravovane zbrane to vypada mnohem lepe, nez dlouhy nos s dirkama.
AK bych tez zvazil. Nikdy mne ta zbran nelakala, chodil jsem kolem ni obloukem a "tunil" kosu. Az jsem ji poprve popadl a - na jedne strelnici, v jeden den a jednim strelivem - nastrilel asi tak o 200% lepe nez z 58my. Opakovane. Obe flinty byly proste jakehokoliv tuningu a to 58ma je moje a uz ji nejaky ten rok znam.
-
Kublajchán - Příspěvky: 171
- Kublajchán
Příspěvek#80 » čtv 22. srp 2013, 10:36
1. - s tímhle http://www.sa58.cz/products/redukce-na- ... oplnky-ak/ bude pasovat na kosu. Otázka je, jestli se to finančně vyplatí.
2. - doporučuje se ten za 2000,- kvůli lepšímu držení ve zbraní (má přece 5 šroubů).
2. - doporučuje se ten za 2000,- kvůli lepšímu držení ve zbraní (má přece 5 šroubů).
- kopeos
Příspěvek#81 » čtv 22. srp 2013, 15:11
Díky chlapi za odpovědi dost jste mi pomohli.
Frantisek:
Koupi AKM jsem zvažoval původně ale rozdíl 3k dost velký. Ano je to legenda ale to i Kosa a navíc v každém z nás je kousek patriota. Moje oblíbené akm mi bude připomínat kompik z kalacha a ještě jedna drobnost kterou si později kosu vylepším. Pokud to dopadne podle představ hodím sem pak foto.
Frantisek:
Koupi AKM jsem zvažoval původně ale rozdíl 3k dost velký. Ano je to legenda ale to i Kosa a navíc v každém z nás je kousek patriota. Moje oblíbené akm mi bude připomínat kompik z kalacha a ještě jedna drobnost kterou si později kosu vylepším. Pokud to dopadne podle představ hodím sem pak foto.
- AREYOU
Příspěvek#82 » čtv 22. srp 2013, 21:04
kopeos
lopatku alá AKM 47 na Sa58 dělá jeden šikovnej puškař měl jsem jí na své kose a vyměnil jsem jí za Zendla jestli jí chceš mohu ti jí prodat není to úplně AKM 47 lopatka, ale na ten styl viz foto a nepotřebuješ redukce.
lopatku alá AKM 47 na Sa58 dělá jeden šikovnej puškař měl jsem jí na své kose a vyměnil jsem jí za Zendla jestli jí chceš mohu ti jí prodat není to úplně AKM 47 lopatka, ale na ten styl viz foto a nepotřebuješ redukce.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
Návštěvník
- Návštěvník
Příspěvek#83 » čtv 22. srp 2013, 22:30
Nechci ti do toho kecat, ale 3k je jeden truhlik munice (dnes uz ani to ne). Dostanes za to zbran s vetsi after-market nabidkou, o kousek prijemnejsi pri strelbe a bez hermexu. 58 ma praktickou vyhodu snad jen v hlinikovych a levnych zasobnicich, dostupne sklopce a lepsi pojistce.
- voky84
Příspěvek#84 » ned 25. srp 2013, 20:03
No možná bych kosu zase až tak nehanil oproti AKčku, řekl bych, že obě jsou ve většině věcí naprosto srovnatelné a kosa má v ČR oproti AKčku spoustu výhod co se týče náhradních dílů a jejich dostupnosti. Navíc každej puškař kosu zná a umí. Co se týká toho HERMEX efektu tak to je individuální záležitost (Znám 9 střelců co pravidelně střílí kosu a co vím hermex se projevil jen u jednoho) a nechá se rychle a účinně odstranit. A navíc v dnešní době je na kosu plný trh kvalitních doplňků srovnatelných s doplňky pro AK.
Samozřejmě obě zbraně mají své specifické nedostatky, určitě bych nekoukal na to která je o 3tis. levnější a která o 3tis. dražší. Prostě jestli se ti líbí AKčko tak si ho kup (je to legenda) a pokud se ti líbí kosa tak si kup kosu (taky je to legenda). Podle mě zkrátka "záleží na vkusu každého soudruha"
Samozřejmě obě zbraně mají své specifické nedostatky, určitě bych nekoukal na to která je o 3tis. levnější a která o 3tis. dražší. Prostě jestli se ti líbí AKčko tak si ho kup (je to legenda) a pokud se ti líbí kosa tak si kup kosu (taky je to legenda). Podle mě zkrátka "záleží na vkusu každého soudruha"

-
KubaDostal - Příspěvky: 203
- KubaDostal
Příspěvek#85 » pát 18. říj 2013, 12:31
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/66749-ojedinela-pazba-pro-sks45-simonov/
Neda se sehnat neco podobneho i na kosu? Do toho bych mozna sel
Neda se sehnat neco podobneho i na kosu? Do toho bych mozna sel

- Ikewoo
-
KubaDostal - Příspěvky: 203
- KubaDostal
Příspěvek#88 » ned 20. říj 2013, 14:00
Bonanza: a nebo jedno hlinikove predpazbi od GE
asi nema cenu rozebirat, ze temer jakykoli tunning kosy prekracuje cenu zbrane v zakladu. At uz chce clovek vylepsit funkci nebo vzhled.
Ikewoo: no predstava behajiciho nosice zavorniku blizko obliceje neni moc prima, ale byla by to hodne netradicni modifikace. Nasel jsem jen nejaky "pokus", ktery vypada jak delany v garazi. Asi se to moc neosvedcilo, kdyz to nedotahli.
http://www.securityarms.com/firearm/4601

Ikewoo: no predstava behajiciho nosice zavorniku blizko obliceje neni moc prima, ale byla by to hodne netradicni modifikace. Nasel jsem jen nejaky "pokus", ktery vypada jak delany v garazi. Asi se to moc neosvedcilo, kdyz to nedotahli.
http://www.securityarms.com/firearm/4601
- Ikewoo
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva