Malý revolver - rozvoj této divize LOS

Moderátor: LOS vedení

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#76 » čtv 15. srp 2013, 10:31

Jo, to je mozne reseni...
Je to takova obezlicka, jak dat vic nez 1 proceduru. Systemove je to osklivy (protoze je to nesystemovy), ale funkcni.
Coz treba "procedura za kazdou hodnocenou ranu za spatny postup pri reseni situace?" :-)
Proceduralne sice hodne drsny. Mozna az zbytecne moc. Na druhou stranu systemovy a furt to umozni nezruseni divize (coz je dalsi, ne uplne jednoznacna - k te se vratim, az budu psat na kompu).

Odeslano pomoci Tapatalk z mobilu. Omluvte preklepy :-)

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#77 » čtv 15. srp 2013, 10:37

cmk: procedura za každou ránu to bylo první co mně hned napadlo, ale nechtěl sem bejt tak moc zlej, 6sec je o něco víc než miss-terč a to mně připadlo takový přiměřenější :mrgreen:

PaF

Příspěvek#78 » čtv 15. srp 2013, 11:12

Procedura za kazdou hodnocenou ranu při spatnem postupu - tj. 6 ran z prvního valce, mne nenapadla - a přitom resi vse.
Výhodou je, ze to nezavadi výjimky z výjimek, ale je to konzistentni s pravidly. Eliminuje to nesmysl s prevodem do divize Re. A uhlidat si to muze každý klidne i při nabijeni prazdne zbrane po startu. Bud si to spocita, nebo nabije 5 a nastavi, nebo nabije 5 a projede kolem.... Proti 5 ranakum ma zbran furt vyhodu 11 ran po prvním prebiti proti 10 ranam.

Diky Honzo.

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#79 » čtv 15. srp 2013, 11:24

PaF: špatný postup je to až od 6-té rány... ne?

Ptak

Příspěvek#80 » čtv 15. srp 2013, 12:17

Také by se dala uplatnit procedura za špatný postup, ktera je za 10 sek.

Odesláno z mého GT-N5100 pomocí Tapatalk 4

vlasten

Příspěvek#81 » čtv 15. srp 2013, 12:24

To mě taky napadlo, ale není to teď v pravidlech, tak jsem to ani nenavrhoval. Muselo by se to doplnit (nyní je chybný postup právě 3 s za každou ránu, pokud si dobře pamatuju). A já bych skoro seznam penalizací nerozšiřoval...

Po startu s prázdnou už prosím počet ran neomezujme. Zbytečně to budeme komplikovat. Ať je zas nějaký ústupek pro šestiranaře. :lol:

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#82 » čtv 15. srp 2013, 13:12

Ptak píše:Také by se dala uplatnit procedura za špatný postup, ktera je za 10 sek.

Odesláno z mého GT-N5100 pomocí Tapatalk 4

To uz nejmene 6 let v pravidlech neni, jestli to v nich vubec nekdy bylo a nepleteme si to s pravidly AOS :-)

A zase si postesknu - oc prace, duvodu k vymejsleni cehokoli a stanovovani cehosi bychom meli mene, kdybychom se ridili prostym: "neomezovat".

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#83 » čtv 15. srp 2013, 13:20

Steiner píše:PaF: špatný postup je to až od 6-té rány... ne?

Takze:

a) ja jsem myslel komplet - co hodnocena rana na stagi, to procedura...
b) Paf myslel co prvni valec (6 ran) to procedura...
c) Steiner myslel co od 6. rany dal, to procedura...

Klucii, me je to jedno... Myslim, ze to byl duvod, proc jsme sveho casu odhlasovali "Presun do divize Re", protoze se to blbe stanovuje a relativne logicka 1 procedura neni dostatecny trest za ranu navic. (Jako analogii jsme vzali presun strelce PRD, ktery si nabije vic jak 15+1 v IPSC).
Upravte si to jak chcete - jen bych rad, aby to davalo nejakou systemovou logiku.

Obecne - co se tyce poctu lidi v MRe.
Co se stane ted, kdyz se prihlasi 3 a jeden dostane DQ?
Vyhlášení výsledků podle divizí a skupin závodníků se řídí těmito pravidly: První tři místa v divizi a skupině závodníků se vyhlásí pouze pokud se závodu zúčastní v dané divizi a skupině 5 a více závodníků. Při účasti 4 až 3 závodníků se vyhlásí pouze první místo. Při účasti méně než 3 závodníků se nevyhlásí divize/skupina vůbec a závodníci jsou hodnoceni dle následujících pravidel: malá pistole v pistoli, malý revolver v revolveru, revolver v pistoli, nesplnění minimálního počtu závodníků v divizi pistole se nepředpokládá.

Odpoved: NIC, divize se dostrili, i kdyz do zavodu startuji jiz jen 2 lidi.

Otazka - co se stane, kdyz se prihlasi 3 a jeden si to odmacka 6x?
Odpoved: NIC, divize se dostrili, i kdyz do zavodu startuji jiz jen 2 lidi.

Jeste pored je presunuti do RE nesmysl? :-)

PS: souhlasim s nazorem "start s prazdnou zbrani" = "neomezovat pocet ran na 5"
Pokud nekoho napadne postavit zavod na 4 situace po 6 ranach s nabojema vzdy mimo zbran, tak sice poprve mozna vyhraje MRe, ale podruhe uz ne, pac mu tam zadny malobubinkar neprijede.

Ptak

Příspěvek#84 » čtv 15. srp 2013, 14:20

Tak si sypu popel na hlavu. Ta 10 sek penalizace před lety vypadla z pravidel. Asi mi už měkne mozek.

Odesláno z mého SGP311 pomocí Tapatalk 4

sided
moderátor

Příspěvek#85 » čtv 15. srp 2013, 14:31

cmk píše:Klucii, me je to jedno... Myslim, ze to byl duvod, proc jsme sveho casu odhlasovali "Presun do divize Re", protoze se to blbe stanovuje a relativne logicka 1 procedura neni dostatecny trest za ranu navic. (Jako analogii jsme vzali presun strelce PRD, ktery si nabije vic jak 15+1 v IPSC).

Mě se tohle jeví jako nejčistší řešení, každý si dá bacha a když mu to náhodou ujede tak bezproblémů dostřílí závod v jiný divizi a není o čem licitovat. Rozhodně lepší než šachovat s počtem procedur.

Joe

Příspěvek#86 » čtv 15. srp 2013, 14:44

Je pětiraňák o tolik vhodnější na nošení (i s ohledem na menší kapacitu), že je potřeba jej uměle zvýhodnit?
A je šestiraňák nespravedlivě (tedy v LOSu oproti obranné realitě) zvýhodněn, že je potřeba jej uměle znevýhodnit?

PaF

Příspěvek#87 » čtv 15. srp 2013, 15:16

Joe, jdi do pr.... Mas revolver? Poloz si je vedle sebe a odpovez si sam. Nezasirej to tu, viz vyzva v 1. prispevku! :roll:

"Poznámka: Prosím, aby se toto téma stalo prostředkem pozitivní podpory MRe. Do diskuze, prosím, nepřispívejte, pokud MRe nevlastníte, nebo vlastníte, ale nestřílíte s ním, nebo ho ani nechcete, účast na závodech s MRe není Vašim zájmem apod..."

Joe

Příspěvek#88 » čtv 15. srp 2013, 16:47

Nemám, čekám jak se to vyvrbí, protože pravidla LOS jsou jedním z kritérií při pořízení zbraně ;)

To, že se na jednom názoru neshodnem přece neznamená, že já to s MRe nemyslím dobře. Zrovna od Tebe jsem očekával trochu nadhledu ;)

Své jsem už napsal, už bych se jen opakoval.

4mike

Příspěvek#89 » pát 16. srp 2013, 07:00

cmk píše:
Steiner píše:.........."Presun do divize Re", protoze se to blbe stanovuje a relativne logicka 1 procedura neni dostatecny trest za ranu navic. (Jako analogii jsme vzali presun strelce PRD, ktery si nabije vic jak 15+1 v IPSC)......

já taky ale z divize Rev STD nikoliv PRD
"16. Kapacita válce není omezena, avšak pred prebitím musí být vystreleno maximálne 6 ran. Za každé porušení bude udelena jedna procedurální penalizace."

soráč, máš recht nikoliv bod 8 ale 4, čili neomezovat počet nabitých ale vystřelených
natáčet při přebíjení válec je kravinimum

co člověk to názor, co jednomu připadá pitomé, jinému zase logické
pokud vezmu za vzor IDPA Back Up Gun (BUG) tak na 5r jsou omezeny i pistole a střílí s revolvery jednu divizi

4mike

Příspěvek#90 » pát 16. srp 2013, 07:05

Joe píše:Je pětiraňák o tolik vhodnější na nošení (i s ohledem na menší kapacitu), že je potřeba jej uměle zvýhodnit?
A je šestiraňák nespravedlivě (tedy v LOSu oproti obranné realitě) zvýhodněn, že je potřeba jej uměle znevýhodnit?

co zvýhodňuje v současném stavu 5r revolvery ?? to že střelec neumí napočítat do 5 a až cvaknutím naprázdno zjistit, že měl přebít ?

PaF
zapojuji se , sic minimálně a třeba proto že stále existuje nenulová šance, že se někdy někde na LOSu ukážu
zapojuji se, poněvadž mám s MRe "jistou praxi", jež mi umožňuje objektivně posoudit, jak velký rozdíl činí v potenciálu zbraně rozdíl mezi přebíjení po 5r i po 6r speedloaderem, po 6r clipy a po 6r clipy pistolový náboj v clipu a to vše v rámci ZRe

Zpět na