Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- graver
- MarK
- icewolf
Příspěvek#367 » stř 24. črc 2013, 10:21
Vážená střelecká veřejnosti, přeji Vám dobrý den,
S rozhodnutím získat ZP – ke zkouškám se jdu přihlásit dnes, takže zatím neznám termín , mi vyvstalo dilema, jakou zbraň pořídit pro začátečníka. Po pročtení různých témat na střeleckých portálech, po přehodnocení toho, co se mi líbí a co bych si představoval se myšlenkově potácím kolem revolveru v rážích od .22LR přes 9mm Luger, 38 Sp až 357 Mag. Pro začínajícího střelce na osvojení návyků života se zbraní, tréning střelby by byla vhodná ráže .22 LR s cenou 1 Kč za ránu, ale pro řekněme obranu je tato ráže asi nedostatečná. Cenově následuje ráže 9 mm , těchto kousků zase na trhu moc není, ale dá se počítat s cenou cca 4 Kč za ránu. .38 Sp/357 Mag je na trhu nepřeberně, ale cena střeliva pro mne už tak příznivá není. A nyní – proč revolver a ne pistoli ? Protože se mi líbí a chci ho. Prosím o odhlédnutí, že do revolveru ten“divnej náboj“ Luger nepatří, svět se v *rdel obrací a také se říkalo, že do sportovního auta se leje benzín a nafta do kamen a pracovních strojů, dnes je to trochu jinak. Velikou výhodu revolveru vidím v jeho ochotě „sežrat“ takřka jakékoliv střelivo – brokové, plastové, černý prach, plynové, pepřové nábojky, přebíjené, lité olověné střely, takřka cokoliv. Vzhledem k tomu, že si zatím na přebíjení netroufám – kdo přebíjí, ať se vyjádří – bych pro mne viděl jako ideál právě ráži 9 mm, kde je cena revolveru vyšší, ale nízká cena rány. 38Sp koupím sice levněji, ale je tam vyšší cena za ránu. Z 357 se dá střílet i 38 Sp, což zase poněkud rozšiřuje možnosti a variabilitu „krmiva“. Bude to moje první zbraň, doufám, že ne určitě poslední
tak mi prosím poraďte. Jsem z Prahy, setkání se u kávy a třeba nakouknutí pod pokličku tajemství přebíjení se nebráním ani maličko. Ono něco jiného je to číst a něco jiného vidět na vlastní oči a možnost si to osahat. Přeji Vám hezký den
S rozhodnutím získat ZP – ke zkouškám se jdu přihlásit dnes, takže zatím neznám termín , mi vyvstalo dilema, jakou zbraň pořídit pro začátečníka. Po pročtení různých témat na střeleckých portálech, po přehodnocení toho, co se mi líbí a co bych si představoval se myšlenkově potácím kolem revolveru v rážích od .22LR přes 9mm Luger, 38 Sp až 357 Mag. Pro začínajícího střelce na osvojení návyků života se zbraní, tréning střelby by byla vhodná ráže .22 LR s cenou 1 Kč za ránu, ale pro řekněme obranu je tato ráže asi nedostatečná. Cenově následuje ráže 9 mm , těchto kousků zase na trhu moc není, ale dá se počítat s cenou cca 4 Kč za ránu. .38 Sp/357 Mag je na trhu nepřeberně, ale cena střeliva pro mne už tak příznivá není. A nyní – proč revolver a ne pistoli ? Protože se mi líbí a chci ho. Prosím o odhlédnutí, že do revolveru ten“divnej náboj“ Luger nepatří, svět se v *rdel obrací a také se říkalo, že do sportovního auta se leje benzín a nafta do kamen a pracovních strojů, dnes je to trochu jinak. Velikou výhodu revolveru vidím v jeho ochotě „sežrat“ takřka jakékoliv střelivo – brokové, plastové, černý prach, plynové, pepřové nábojky, přebíjené, lité olověné střely, takřka cokoliv. Vzhledem k tomu, že si zatím na přebíjení netroufám – kdo přebíjí, ať se vyjádří – bych pro mne viděl jako ideál právě ráži 9 mm, kde je cena revolveru vyšší, ale nízká cena rány. 38Sp koupím sice levněji, ale je tam vyšší cena za ránu. Z 357 se dá střílet i 38 Sp, což zase poněkud rozšiřuje možnosti a variabilitu „krmiva“. Bude to moje první zbraň, doufám, že ne určitě poslední

- fixfokus
Příspěvek#368 » stř 24. črc 2013, 10:33
No pro začátek bych o přebíjení asi neuvažoval, navíc u ráže 9L se imho ani nevyplatí, pokud teda nebudeš střílet jak zběsilej 
Pokud jsi z Prahy a chceš revolver v ráži 9L, zajdi se podívat do prodejny ČZ naproti hl. nádraží. Revolver ALFA v tebou požadované ráži jsem tam nedávno viděl, ale cenu už si nepamatuju. Kluci jsou tam ochotní, ale aby ti to půjčili do ruky, musíš mít ZP, jinak můžeš jenom koukat do vitrínky.
Zatím bych se soustředil na přípravu na zkoušky, pokud bys měl zájem si vystřelit z CZ75, napiš mi SZ. Nejsem sice kdovíjaký expert, ale zase mám zkoušky ještě v živé paměti

Pokud jsi z Prahy a chceš revolver v ráži 9L, zajdi se podívat do prodejny ČZ naproti hl. nádraží. Revolver ALFA v tebou požadované ráži jsem tam nedávno viděl, ale cenu už si nepamatuju. Kluci jsou tam ochotní, ale aby ti to půjčili do ruky, musíš mít ZP, jinak můžeš jenom koukat do vitrínky.
Zatím bych se soustředil na přípravu na zkoušky, pokud bys měl zájem si vystřelit z CZ75, napiš mi SZ. Nejsem sice kdovíjaký expert, ale zase mám zkoušky ještě v živé paměti

- fejfarz
- pesi
Příspěvek#371 » stř 24. črc 2013, 19:36
icewolf píše:... A nyní – proč revolver a ne pistoli ? Protože se mi líbí a chci ho. Prosím o odhlédnutí, že do revolveru ten“divnej náboj“ Luger nepatří, ...
... tak mi prosím poraďte. Jsem z Prahy, setkání se u kávy a třeba nakouknutí pod pokličku tajemství přebíjení se nebráním ani maličko. Ono něco jiného je to číst a něco jiného vidět na vlastní oči a možnost si to osahat. Přeji Vám hezký den
Zatím stále mám revolver Astra 357 s 9Luger válcem. Nabízím ho sice k prodeji, ale než se tak stane, mohu ti ho ukázat. Stačí se domluvit na čase a místě (Čestlice, Chodov, Krhanice). Bydlím sice trochu za Prahou, ale do Prahy denně jezdím pracovat.
Sám nosím právě revolver a jeden z důvodů proč ne pistoli, je že v okamžiku, kdybych ho musel, nedejbože, použít, mohu se spolehnout, že proti mně zbytečně nevyrobí další důkazy.
- MarK
Příspěvek#372 » stř 24. črc 2013, 20:27
Obecná diskuse o revolveru oddělena: Revolver vs pistole
To sem opravdu nepatří. Tazatel se ptal po revolveru, tak zůstaňme u rad k revolveru.
To sem opravdu nepatří. Tazatel se ptal po revolveru, tak zůstaňme u rad k revolveru.
- Iza
Příspěvek#373 » čtv 25. črc 2013, 08:30
Icewolf - zkus se domluvit se mnou nebo s Vlastenem, snad by se nam povedlo najit nejaky termin a sejit se na strelnici Avim. Revolver Ruger 4palec .38/.357, revolver 9mm Alfaproj 2 palec, pistole CZ Shadow 9mm, a Glock 21 .45.
Jeste bych ti radila zajet si do Plzne do Leika, kdyz maji predvadecky - podivej se na jejich stranky. Opravdu doporucuju, stoji to za to.
Prezentace pro rok 2013:
23.2. - 10.3. - pistole model "1911"
23.3. - 7.4. - Služební zbraně
25.5. - 9.6. - Záložní zbraně
1.7. - 31.7. - prezentace zn ČZ Uherský Brod
1.8. – 30.8. - prezentace zn. GLOCK + RUGER
11.10. a 12.10. - kulovnice, pušky – střelnice STOD
28.9. - 13.10. - Zbraně IPSC
7.12. - 22.12.2012 - Big Boom
A s koupi nespechej.
Jeste bych ti radila zajet si do Plzne do Leika, kdyz maji predvadecky - podivej se na jejich stranky. Opravdu doporucuju, stoji to za to.
Prezentace pro rok 2013:
23.2. - 10.3. - pistole model "1911"
23.3. - 7.4. - Služební zbraně
25.5. - 9.6. - Záložní zbraně
1.7. - 31.7. - prezentace zn ČZ Uherský Brod
1.8. – 30.8. - prezentace zn. GLOCK + RUGER
11.10. a 12.10. - kulovnice, pušky – střelnice STOD
28.9. - 13.10. - Zbraně IPSC
7.12. - 22.12.2012 - Big Boom
A s koupi nespechej.
- Unzeitik
Příspěvek#374 » čtv 25. črc 2013, 11:13
Je nejlepší si asi stanovit nějaké parametry - velikost, ráže, váha - ono se to pak dost zúží. A hlavně si to zkusit třeba Glock mi vůbec nesedí i když je to vynikající zbraň, s CZ jsem kamarád, ale to pravé je to až s revolverem SW ....
A asi něco použitého, člověk třeba za rok zjistí, že ho pistole/revolver opravdu nebaví a pak mění.
A asi něco použitého, člověk třeba za rok zjistí, že ho pistole/revolver opravdu nebaví a pak mění.
- Warri
Příspěvek#375 » pon 30. zář 2013, 18:18
Zdravim,
JEstli vše vyjde, tak za cca měsíc a pul bych mohl mít ZP...
A proto se už poohlížím po mojí 1. zbrani.. nejlépe v ráži 9mm Luger
Co od zbraně očekávám? Primárně ji budu používat na střelnici pro střelbu a skryté nošení.. - Z toho vychází že budu chtít asi na zpusob compact - subcompact..Samozřejmě mi záleží trocha i na designu, takže (vím že timto asi některé borce neuspokojim) GLOCKA nechci... alespon prozatim - vím že hodně lidi ze začátku glocka nechce a pak na něj nedá dopustit, ale ja ho jako prvni zbran též nechci - asi se k němu budu muset dopracovat
- takže glock 26 nepřichází v uvahu, ikdyž věřím že by byl nejlepší variantou..
Koukal jsem se po takovýchto zbranich a nasel jsem třeba CZ 2075 RAMI,CZ 75 D compact,Walther P99 - compact...
Budu rád za vaše případné návrhy/zkušenosti...
EDIT: jinak měřím 175 při cca 74kg.. proto si nemužu na nošeni pořídit rovnou 1911 třeba
( a že už mam vyhlidnuto Ruger SR) to ale až časem...
JEstli vše vyjde, tak za cca měsíc a pul bych mohl mít ZP...
A proto se už poohlížím po mojí 1. zbrani.. nejlépe v ráži 9mm Luger
Co od zbraně očekávám? Primárně ji budu používat na střelnici pro střelbu a skryté nošení.. - Z toho vychází že budu chtít asi na zpusob compact - subcompact..Samozřejmě mi záleží trocha i na designu, takže (vím že timto asi některé borce neuspokojim) GLOCKA nechci... alespon prozatim - vím že hodně lidi ze začátku glocka nechce a pak na něj nedá dopustit, ale ja ho jako prvni zbran též nechci - asi se k němu budu muset dopracovat

Koukal jsem se po takovýchto zbranich a nasel jsem třeba CZ 2075 RAMI,CZ 75 D compact,Walther P99 - compact...
Budu rád za vaše případné návrhy/zkušenosti...
EDIT: jinak měřím 175 při cca 74kg.. proto si nemužu na nošeni pořídit rovnou 1911 třeba

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí